Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

BU OLMADI ŞİMDİ YAHU!

Akşam son haberlerde alt yazıda sağlık bakanının kısa açıklamasını okuyunca, sabahtan gerisini öğrenirim diyerek yatmaya gittim. Sabah kalktım çay içip zeytin peynir yerken, açık olan tv’den bakanın akşam ki açıklamasını duyunca tv’nin karşısına geçtim. Bakan, hani şu son maymun çiçek virüsü denen(çetenin son göz ağrısı ve numarası, nasılsa coronayı çok kimse yutmayınca sahaya bunu sürdüler)nasıl bulaştığını anlatıyordu. Bunu dinleyince, koca bir ooohhhhh çektim, “çok şükür” dedim ve çay içmeye geri döndüm. Nasıl bir sevinç içinde oldum bir bilseniz yani! Bakan, bu virüs bulaşıcı değil, damla yani tükürük ile geçmiyor, salgın falan olmaz bundan, sadece yakın temas ile geçiyor, korkulacak bir şey yok” dedi ve ben o kadar mutlu oldum ki, ne yazmayla, ne de konuşmaya ile bunu tarif edemem. Sadece bir yere takıldım. Bakanın dediği yakın temas acaba ne ola ki, diye de kuşku duymadım değil. Yakın temas, güreştir, judodur, futbol, basketbol, boks, dans, itiş kakış gibi şeylerden olur. Yoksa bakanın bilip te, bizim bilmediğimiz bir şey var mı, diyerek mevzuyu araştırdım ve hop bunu buldum. Yazmam hukuki ve ahlaki olmadığı için yazmıyorum. Avrupa’da bu virüsün nasıl ve kimlerden bulaşacağı tv’lerde ve basında yazıldı ve haber olarak yer aldı. Ancak bizde bu şimdilik hasıraltı edildi. Belki bizde de 2-3 sene sonra nasıl bulaştığına dair bilgiler ortaya çıkar. Korkulacak bir şey değil sizin anlayacağınız. “Karamanın koyunu, sonra çıkar oyunu” deyimindeki gibi sonra öğreniriz diyeyim de öyle kalsın. Ben de, bu maymun çiçeği dalgası çıkar çıkmaz, eve çuval işi maske stoklamış ve 2 sene yetecek kadarda aşı, ilaç, temizlik malzemesi alıp istif etmiştim ne olur olmaz, diye. DSÖ ve Bakan, salgın geliyor diyecek diye bekledim ve tedbir aldığım içinde zerre korku duymuyordum. Sabah akşam hatta yatmaya gittiğimde bile ağzım gözüm maske ile korumalı uyurum ve bu virüs corona’da olduğu gibi beni es geçer diyordum. Bu açıklama beni afallattı ve bu kadar masraf ettiğim şey elimde kaldı. Gerçi birkaç ay geçmeden yeni bir virüs daha çıkacağından evde kalmasının ziyanı yok. Bu arada bu küresel çetenin uşağı bill ile ilgilide bir bilgi vereyim de, kimsenin aklında kalmasın. Bill, benim gibi lise mezunu bir fani. Öyle Google hazretlerinin yazdığı gibi doktor, tıp uzmanı, sağlıkçı, virolog, biyoloji uzmanı, yani bu mevzuda hiçbir bilgisi olmayan ve buna rağmen bunları konuşabilen bir mahluk, daha önce dediğimiz gibi. DSÖ bu mahluktan emir alarak yapıyor işlerini. Buna devam etme de fayda var diyorum.     
Ekleme Tarihi: 27 Mayıs 2022 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

BU OLMADI ŞİMDİ YAHU!

Akşam son haberlerde alt yazıda sağlık bakanının kısa açıklamasını okuyunca, sabahtan gerisini öğrenirim diyerek yatmaya gittim. Sabah kalktım çay içip zeytin peynir yerken, açık olan tv’den bakanın akşam ki açıklamasını duyunca tv’nin karşısına geçtim. Bakan, hani şu son maymun çiçek virüsü denen(çetenin son göz ağrısı ve numarası, nasılsa coronayı çok kimse yutmayınca sahaya bunu sürdüler)nasıl bulaştığını anlatıyordu. Bunu dinleyince, koca bir ooohhhhh çektim, “çok şükür” dedim ve çay içmeye geri döndüm. Nasıl bir sevinç içinde oldum bir bilseniz yani!

Bakan, bu virüs bulaşıcı değil, damla yani tükürük ile geçmiyor, salgın falan olmaz bundan, sadece yakın temas ile geçiyor, korkulacak bir şey yok” dedi ve ben o kadar mutlu oldum ki, ne yazmayla, ne de konuşmaya ile bunu tarif edemem. Sadece bir yere takıldım. Bakanın dediği yakın temas acaba ne ola ki, diye de kuşku duymadım değil. Yakın temas, güreştir, judodur, futbol, basketbol, boks, dans, itiş kakış gibi şeylerden olur. Yoksa bakanın bilip te, bizim bilmediğimiz bir şey var mı, diyerek mevzuyu araştırdım ve hop bunu buldum. Yazmam hukuki ve ahlaki olmadığı için yazmıyorum. Avrupa’da bu virüsün nasıl ve kimlerden bulaşacağı tv’lerde ve basında yazıldı ve haber olarak yer aldı. Ancak bizde bu şimdilik hasıraltı edildi. Belki bizde de 2-3 sene sonra nasıl bulaştığına dair bilgiler ortaya çıkar. Korkulacak bir şey değil sizin anlayacağınız. “Karamanın koyunu, sonra çıkar oyunu” deyimindeki gibi sonra öğreniriz diyeyim de öyle kalsın.

Ben de, bu maymun çiçeği dalgası çıkar çıkmaz, eve çuval işi maske stoklamış ve 2 sene yetecek kadarda aşı, ilaç, temizlik malzemesi alıp istif etmiştim ne olur olmaz, diye. DSÖ ve Bakan, salgın geliyor diyecek diye bekledim ve tedbir aldığım içinde zerre korku duymuyordum. Sabah akşam hatta yatmaya gittiğimde bile ağzım gözüm maske ile korumalı uyurum ve bu virüs corona’da olduğu gibi beni es geçer diyordum. Bu açıklama beni afallattı ve bu kadar masraf ettiğim şey elimde kaldı. Gerçi birkaç ay geçmeden yeni bir virüs daha çıkacağından evde kalmasının ziyanı yok.

Bu arada bu küresel çetenin uşağı bill ile ilgilide bir bilgi vereyim de, kimsenin aklında kalmasın. Bill, benim gibi lise mezunu bir fani. Öyle Google hazretlerinin yazdığı gibi doktor, tıp uzmanı, sağlıkçı, virolog, biyoloji uzmanı, yani bu mevzuda hiçbir bilgisi olmayan ve buna rağmen bunları konuşabilen bir mahluk, daha önce dediğimiz gibi. DSÖ bu mahluktan emir alarak yapıyor işlerini. Buna devam etme de fayda var diyorum.     

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.