Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Bu neyin acelesi

Kendisini tanımam etmem. Bir araya da gelmiş değilim. Bir kez yanlış hatırlamıyorsam milletvekili aday adayı olduğunda Bulancak’ta gezerken birkaç kişi ile tokalaşmış ve bende buna denk gelmiştim. Sonra bu kişi GRÜ rektörü olarak seçime girdi ve rektör oldu. Daha tebrik faslını bitirmeden ilk icraatlarından biri de Bulancak’a açılması yönünde karar alınmış olan diş hekimliği fakültesinin ve Piraziz’deki sağlık bilimleri yüksekokulunun Giresun’da merkeze alınması için gerekli girişimleri yapacağını açıklaması oldu. Daha dün bir, bugün iki demeden bismillah bile demeye fırsat kalmadan, kendi kadrosunu bile değiştirmeden bu işin yapılması için siyasiler, yetkililer ve YÖK nezdinde adımlar attı. Neydi ne oluyordu Bulancaklı ve Pirazizli vatandaşların görüşüne bile gerek duymadan, hadi bunu geçtik buralarda kaymakam, belediye başkanı, partilerin ilçe başkanları ve sözü geçen hiçbir kişinin fikrine müracaat etmeden, hemen hemen her gün yerel basında rektörün, Bulancak ve Piraziz’deki okullar için açıklamaları yer aldı. Nedir bu acele, neyden kaçılıyor, bu iki okulda virüs mü var da bizim mi haberimiz yok? Kimse de rektöre şunu sormuyor, “yahu rektörüm, Tirebolu’daki, Görele’deki, Espiye, Eynesil, Şebinkarahisar, Alucra, Dereli’deki okulları merkezdeki kampüse taşıyacak mısınız? Yoksa buna gücünüz yetmiyor mu? Size bu fikirleri veren akıl “hop orada mı kal” diyor ya da sizi rektörlüğe seçtiren güç, bizim dediğimiz olur mu diyor? Hükümet ülkenin her yanında bir fakülte ve yüksekokul olsun diye boşuna mı karar aldı. Fakat “burası Giresun, burada hükümet ve başkan Erdoğan geçmez, bizim borumuz öter” diyen birileri mi var acaba? Var mı yoksa?
Ekleme Tarihi: 04 Mart 2020 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Bu neyin acelesi

Kendisini tanımam etmem. Bir araya da gelmiş değilim. Bir kez yanlış hatırlamıyorsam milletvekili aday adayı olduğunda Bulancak’ta gezerken birkaç kişi ile tokalaşmış ve bende buna denk gelmiştim. Sonra bu kişi GRÜ rektörü olarak seçime girdi ve rektör oldu. Daha tebrik faslını bitirmeden ilk icraatlarından biri de Bulancak’a açılması yönünde karar alınmış olan diş hekimliği fakültesinin ve Piraziz’deki sağlık bilimleri yüksekokulunun Giresun’da merkeze alınması için gerekli girişimleri yapacağını açıklaması oldu.

Daha dün bir, bugün iki demeden bismillah bile demeye fırsat kalmadan, kendi kadrosunu bile değiştirmeden bu işin yapılması için siyasiler, yetkililer ve YÖK nezdinde adımlar attı. Neydi ne oluyordu Bulancaklı ve Pirazizli vatandaşların görüşüne bile gerek duymadan, hadi bunu geçtik buralarda kaymakam, belediye başkanı, partilerin ilçe başkanları ve sözü geçen hiçbir kişinin fikrine müracaat etmeden, hemen hemen her gün yerel basında rektörün, Bulancak ve Piraziz’deki okullar için açıklamaları yer aldı.

Nedir bu acele, neyden kaçılıyor, bu iki okulda virüs mü var da bizim mi haberimiz yok? Kimse de rektöre şunu sormuyor, “yahu rektörüm, Tirebolu’daki, Görele’deki, Espiye, Eynesil, Şebinkarahisar, Alucra, Dereli’deki okulları merkezdeki kampüse taşıyacak mısınız? Yoksa buna gücünüz yetmiyor mu?

Size bu fikirleri veren akıl “hop orada mı kal” diyor ya da sizi rektörlüğe seçtiren güç, bizim dediğimiz olur mu diyor?

Hükümet ülkenin her yanında bir fakülte ve yüksekokul olsun diye boşuna mı karar aldı. Fakat “burası Giresun, burada hükümet ve başkan Erdoğan geçmez, bizim borumuz öter” diyen birileri mi var acaba? Var mı yoksa?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.