Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Bu ne şimdi diyelim!

Bizim millet bir harika. En zor anda bile neşesini kaybetmiyor ve işine gücüne bakıyor. Salgın varmış yokmuş, hiç de önemli değil yeri geldi mi! Bizde bu zor ve can sıkıcı günlerde işimizi yaparken epeyce bir gülünesi hal ile karşılaşıyoruz. Dün yine Piraziz’den geri dönüyordum. Dolmuşta 3-4 kişi vardı. Dolmuşa yolda binen bir vatandaşımız arka tarafa oturdu ve telefonla konuşmaya başladı.(Ne kadarda meraklıyız bu arabada telefonla konuşmaya anlamış değilim bir türlü.) Vatandaş konuşurken dolmuştaki herkes zaten rahatça konuştuklarını duyduğu içinde hiçte oralı olmuyor. İşte köyde birisi vefat etmiş, onu tanıyıp tanımadığını konuştuğu kişiye anlatıyor. Bu böyle 5-6 dakika falan devam etti. Bir ara birisinin oğlu hakkında bir şeyler söylerken, aynen şu minvalde şöyle dediğini duydum, “Hani Nezir’in gardaşının ağbisi var ya onun oğlu işte” deyince ben bir tuhaf oldum. “Ne diyor bu” yolcu diye arkama döndüm ve baktım. Allah Allah ben mi yanlış duydum yoksa diye şaşırmış beklerken, bu yolcu üstüne basa basa üç dört defa aynı şeyi tekrarladı durdu. Vatandaşımız ne söylediğinin veya neyi anlamak istediğinin farkında bile değildi. Söylediği kişinin yeğeni demek varken, lafı öyle bir yere getirdi ki, telefonda onu dinleyen kesinlikle ne olduğunu anlamış değildir. Ya da vatandaşımız bu tekrarladığı şeyin kardeşler olduğunu bile bilmiyor ki böyle anlatma gereği hti. Tam komedi dizileri için komik sözler. Tamam çok sayıda komik anlar içinde oluruz bazen. Benimde başıma gelir ve çok da gülerim. Ama bu bugüne kadar duyduğum en komik sözlerdi. Salgın hepimiz derinden etkiledi herhalde. Aklımız uçtu gitti gibi. Salgın bitene kadar kendimize gelemeyeceğiz bu gidişle. Allah yardımcımız olsun bu ramazan günlerinde diyelim.      
Ekleme Tarihi: 27 Nisan 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Bu ne şimdi diyelim!

Bizim millet bir harika. En zor anda bile neşesini kaybetmiyor ve işine gücüne bakıyor. Salgın varmış yokmuş, hiç de önemli değil yeri geldi mi! Bizde bu zor ve can sıkıcı günlerde işimizi yaparken epeyce bir gülünesi hal ile karşılaşıyoruz. Dün yine Piraziz’den geri dönüyordum. Dolmuşta 3-4 kişi vardı. Dolmuşa yolda binen bir vatandaşımız arka tarafa oturdu ve telefonla konuşmaya başladı.(Ne kadarda meraklıyız bu arabada telefonla konuşmaya anlamış değilim bir türlü.)

Vatandaş konuşurken dolmuştaki herkes zaten rahatça konuştuklarını duyduğu içinde hiçte oralı olmuyor. İşte köyde birisi vefat etmiş, onu tanıyıp tanımadığını konuştuğu kişiye anlatıyor. Bu böyle 5-6 dakika falan devam etti. Bir ara birisinin oğlu hakkında bir şeyler söylerken, aynen şu minvalde şöyle dediğini duydum, “Hani Nezir’in gardaşının ağbisi var ya onun oğlu işte” deyince ben bir tuhaf oldum. “Ne diyor bu” yolcu diye arkama döndüm ve baktım. Allah Allah ben mi yanlış duydum yoksa diye şaşırmış beklerken, bu yolcu üstüne basa basa üç dört defa aynı şeyi tekrarladı durdu.

Vatandaşımız ne söylediğinin veya neyi anlamak istediğinin farkında bile değildi. Söylediği kişinin yeğeni demek varken, lafı öyle bir yere getirdi ki, telefonda onu dinleyen kesinlikle ne olduğunu anlamış değildir. Ya da vatandaşımız bu tekrarladığı şeyin kardeşler olduğunu bile bilmiyor ki böyle anlatma gereği hti. Tam komedi dizileri için komik sözler. Tamam çok sayıda komik anlar içinde oluruz bazen. Benimde başıma gelir ve çok da gülerim. Ama bu bugüne kadar duyduğum en komik sözlerdi. Salgın hepimiz derinden etkiledi herhalde. Aklımız uçtu gitti gibi. Salgın bitene kadar kendimize gelemeyeceğiz bu gidişle. Allah yardımcımız olsun bu ramazan günlerinde diyelim.      

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.