Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

BU NASIL PARA KAZANMA ALLAH AŞKINA?

Bir önceki yazımda modernizm ile bir kelam ederken unuttuklarım olmuş. Elbette insanların şunu yaptı, bunu yaptı gibi şeylerini sorgulama makamında değiliz. İşte o mevlit te, az sayıda insanın olması insanı şaşırtıyor. Çok iyi hatırlarım, birkaç sene önce, böyle zamanlarda evlerde, camilerde vefat edenlerin akrabaları, dostları, arkadaşları bir işleri yoksa mevlitlere gelirdi. Her halde o akşamlarda, tv’de maç vardı, dizi vardı, film vardı, internette sohbet vardı, kahvede oyun vardı, bunun gibi aklınıza gelecek olan şeyler ile gelenek, dini hayat ve sakin hayatımız belli bir zaman içinde çok sert bir şekilde kırılmış ve bu anlar boş anlar olarak üstümüze yapışmış gibi. Bu modernizm çok detaylı bir mevzu dedik ve yeri geldi mi devam ederiz diyerek şimdilik böyle bırakıyoruz. Gelelim diğer mevzuya! Bir gazetede işte dizi oyuncusu olan bir hatun kişinin bir reklamdan aldığı paranın miktarı ile ilgili bir haber vardı. Okudum ve “analar neler doğuruyor” diye güldüm sinsice. Ulan bu ülkede yolda yürümesini bilmeyen, iki kelime ülke gündeminden haberdar olmayan, bir oyuncu olmak için ders bile almamış bir hatun kişi veya kişiler, sadece güzel oldukları için, paraya boğuluyor. Zaman zaman bunların oynadıkları dizi ve film ve reklamlarda görünce, “heyt be yalan dünya hatun kişi olmak varmış” diyesim geliyor. Bu kişi geçen yıl yani dizi reklam derken, epeyce bir servet yapmış kendince. Bölüm başı şu kadar para, reklam için şu kadar, diyerek yedi sülalesini bakacak parayı biriktirmiş. 2024 girer girmez de başka bir reklam için aldığı parayı yazmış haberde. Falan filan bilindik bir çikolata firması bu hatun kişiye reklamda oynaması için tamtamına 10 milyon verecekmiş. Çok güzel para bizim gibi fakirler için, ancak rüyamızda görürüz. Kimsenin malında, mülkünde ve parasında gözümüz yok ve olmazda. Mübarek sanki fabrikasında yüzlerce işçi çalıştırıyor, onca insana ekmek veriyor, madenlerde ter dökenlerin patronu sermaye ve emek mücadelesi verenlerin içinde ki; bu parayı alacak. Yok yok bu işlerde bir yanlış var ama ne olduğunu anlamış değiliz.        
Ekleme Tarihi: 16 Şubat 2024 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

BU NASIL PARA KAZANMA ALLAH AŞKINA?

Bir önceki yazımda modernizm ile bir kelam ederken unuttuklarım olmuş. Elbette insanların şunu yaptı, bunu yaptı gibi şeylerini sorgulama makamında değiliz. İşte o mevlit te, az sayıda insanın olması insanı şaşırtıyor. Çok iyi hatırlarım, birkaç sene önce, böyle zamanlarda evlerde, camilerde vefat edenlerin akrabaları, dostları, arkadaşları bir işleri yoksa mevlitlere gelirdi. Her halde o akşamlarda, tv’de maç vardı, dizi vardı, film vardı, internette sohbet vardı, kahvede oyun vardı, bunun gibi aklınıza gelecek olan şeyler ile gelenek, dini hayat ve sakin hayatımız belli bir zaman içinde çok sert bir şekilde kırılmış ve bu anlar boş anlar olarak üstümüze yapışmış gibi. Bu modernizm çok detaylı bir mevzu dedik ve yeri geldi mi devam ederiz diyerek şimdilik böyle bırakıyoruz.

Gelelim diğer mevzuya! Bir gazetede işte dizi oyuncusu olan bir hatun kişinin bir reklamdan aldığı paranın miktarı ile ilgili bir haber vardı. Okudum ve “analar neler doğuruyor” diye güldüm sinsice. Ulan bu ülkede yolda yürümesini bilmeyen, iki kelime ülke gündeminden haberdar olmayan, bir oyuncu olmak için ders bile almamış bir hatun kişi veya kişiler, sadece güzel oldukları için, paraya boğuluyor. Zaman zaman bunların oynadıkları dizi ve film ve reklamlarda görünce, “heyt be yalan dünya hatun kişi olmak varmış” diyesim geliyor. Bu kişi geçen yıl yani dizi reklam derken, epeyce bir servet yapmış kendince. Bölüm başı şu kadar para, reklam için şu kadar, diyerek yedi sülalesini bakacak parayı biriktirmiş. 2024 girer girmez de başka bir reklam için aldığı parayı yazmış haberde.

Falan filan bilindik bir çikolata firması bu hatun kişiye reklamda oynaması için tamtamına 10 milyon verecekmiş. Çok güzel para bizim gibi fakirler için, ancak rüyamızda görürüz. Kimsenin malında, mülkünde ve parasında gözümüz yok ve olmazda. Mübarek sanki fabrikasında yüzlerce işçi çalıştırıyor, onca insana ekmek veriyor, madenlerde ter dökenlerin patronu sermaye ve emek mücadelesi verenlerin içinde ki; bu parayı alacak. Yok yok bu işlerde bir yanlış var ama ne olduğunu anlamış değiliz.        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.