Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Bu kararlar geç kaldı!?

Böyle olacağını bilseler, bu kararları daha önce alırlar ve kimsenin de ölmesine gerek kalmazdı de mi? Yahu bu ülkenin hükümeti ve devleti ne iş yapar Allah aşkına bir bilen yok mu? Neymiş vakalar Karadeniz’de artmış falanmış ta, tedbirler daha sıkı olsun ve ek tedbirler gelsin, diye bir yerlerini yırtanlar var. Tabii bunların tuzu kuru olduğundan(maaşları 7bin-8bin lira ve daha üzeri olunca ahkam kesmek ve yasak yasak diye bağırmak kolay oluyor)işi kapanan, yarı çalışan, işsiz kalan,  aldığı borçları ödemekte sıkıntı çekenlerin derdini anlamalarını beklemiyorum. Birde her ilde hıfzısıha kurulları yeni kararlar alacak ve vakalar azalacakmış, mış mış ta mış. Ben baştan bu virüs salgınında söylemiştim. Bütün tedbirler fasa fiso ve gereksiz. Daha önce de salgın olmuş ve alınan tedbirler ile netice alınamamıştır. İnsan kendi dikkat edecek ve vakalar azalacak ve bir süre sonra salgın bitecek. Bu kadar basit bu işler allemi cihan olmaya gerek yok. Yasak falanda hikaye. Ha devam edelim biz konuya. Son olarak hıfzısıha kurullarının isteği ile Giresun’da ve ilçelerinde vefat ilanlarını yasaklamışlardı. Hakikaten de o günden bu güne(aşağı yukarı 10 gün oldu) Bulancak’ta tek bir vefat haberi duymadık. Ne bir vaka kaldı, ne vefat eden var, kimsenin de bir şey duyması söz konusu da olmayınca virüs keferesi, tası tarağı topladı gitti gibi. Tık yok virüsten, korktu her hal hıfzısıha kurulunun aldığı karardan ki, başını çıkartmaktan çekiniyor. Koca bakanlık bütün yetkiyi iyi ki bunlara verdi. Geçen Mart ayında bunlara yetki verse idi, ne salgın kalırdı, ne bir vaka olurdu, ne de bir vefat olurdu. Hiçbir sıkıntı olmaz ve ülkece kapanma gereği duymazdık. Hatta nasıl bir korku peydah oldu ise, hemen herkeste bu salgında vefat etmemeyeyim de, başımız ağrımazsın düşüncesi hakim oldu. Bir tırsmışlık, bir hasta falan olmayayım, sırası değil, cenazeme biri miri gelirde virüs kapar da sonra vakalar artar, suçlu ben olurum, diye insanlar korkar oldu. Bu oyun çok büyük bir oyun! Kim ne yapıyor bilmiyoruz. Kapılmışız bir virüs hikayesine ecelimizi bekliyoruz. Sonra çıkacak oyunun aslı astarı bu kesin.  Neticesi ise çok ağır olacak bunu biliyorum. Keşke il hıfzısıha kuruluna daha önce bu kararları alma için yetki verilseydi, biz bul halde olmazdık, doları düşürür, enflasyonu bitirir, terör sona erer, asgari ücret 10binlira olur, fakir fukara kalmaz,  benzin 1 lira olur, tıpta ödül üstüne ödül alır, trafikte kaza olmaz, uçak düşmez, otobüs kaza yapmaz, kalp krizi olmaz, kanser son bulur, hatta ölüme çare bile bulurlardı. Çok geç kaldık çok bu konu da!                   
Ekleme Tarihi: 01 Mart 2021 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Bu kararlar geç kaldı!?

Böyle olacağını bilseler, bu kararları daha önce alırlar ve kimsenin de ölmesine gerek kalmazdı de mi? Yahu bu ülkenin hükümeti ve devleti ne iş yapar Allah aşkına bir bilen yok mu?

Neymiş vakalar Karadeniz’de artmış falanmış ta, tedbirler daha sıkı olsun ve ek tedbirler gelsin, diye bir yerlerini yırtanlar var. Tabii bunların tuzu kuru olduğundan(maaşları 7bin-8bin lira ve daha üzeri olunca ahkam kesmek ve yasak yasak diye bağırmak kolay oluyor)işi kapanan, yarı çalışan, işsiz kalan,  aldığı borçları ödemekte sıkıntı çekenlerin derdini anlamalarını beklemiyorum.

Birde her ilde hıfzısıha kurulları yeni kararlar alacak ve vakalar azalacakmış, mış mış ta mış. Ben baştan bu virüs salgınında söylemiştim. Bütün tedbirler fasa fiso ve gereksiz. Daha önce de salgın olmuş ve alınan tedbirler ile netice alınamamıştır. İnsan kendi dikkat edecek ve vakalar azalacak ve bir süre sonra salgın bitecek. Bu kadar basit bu işler allemi cihan olmaya gerek yok. Yasak falanda hikaye. Ha devam edelim biz konuya. Son olarak hıfzısıha kurullarının isteği ile Giresun’da ve ilçelerinde vefat ilanlarını yasaklamışlardı. Hakikaten de o günden bu güne(aşağı yukarı 10 gün oldu) Bulancak’ta tek bir vefat haberi duymadık. Ne bir vaka kaldı, ne vefat eden var, kimsenin de bir şey duyması söz konusu da olmayınca virüs keferesi, tası tarağı topladı gitti gibi. Tık yok virüsten, korktu her hal hıfzısıha kurulunun aldığı karardan ki, başını çıkartmaktan çekiniyor. Koca bakanlık bütün yetkiyi iyi ki bunlara verdi. Geçen Mart ayında bunlara yetki verse idi, ne salgın kalırdı, ne bir vaka olurdu, ne de bir vefat olurdu. Hiçbir sıkıntı olmaz ve ülkece kapanma gereği duymazdık.

Hatta nasıl bir korku peydah oldu ise, hemen herkeste bu salgında vefat etmemeyeyim de, başımız ağrımazsın düşüncesi hakim oldu. Bir tırsmışlık, bir hasta falan olmayayım, sırası değil, cenazeme biri miri gelirde virüs kapar da sonra vakalar artar, suçlu ben olurum, diye insanlar korkar oldu.

Bu oyun çok büyük bir oyun! Kim ne yapıyor bilmiyoruz. Kapılmışız bir virüs hikayesine ecelimizi bekliyoruz. Sonra çıkacak oyunun aslı astarı bu kesin.  Neticesi ise çok ağır olacak bunu biliyorum.

Keşke il hıfzısıha kuruluna daha önce bu kararları alma için yetki verilseydi, biz bul halde olmazdık, doları düşürür, enflasyonu bitirir, terör sona erer, asgari ücret 10binlira olur, fakir fukara kalmaz,  benzin 1 lira olur, tıpta ödül üstüne ödül alır, trafikte kaza olmaz, uçak düşmez, otobüs kaza yapmaz, kalp krizi olmaz, kanser son bulur, hatta ölüme çare bile bulurlardı. Çok geç kaldık çok bu konu da!                   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.