Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

BU İŞLER ÇOK ZOR ÇOK!..

Son birkaç aydır ekonomik sıkıntılar ilgili çok sayıda haber yaparken, esnafın en büyük derdinin; “işyerlerini kapatmak olduğunu veya bir süre sonra kapatacak olduklarını” ifade etmelerini duymak ‘can sıkıcı’ bir durumu ortaya koymakta. İşimiz gereği hemen hemen her gün onlarca insan ile sohbet etme fırsatı bulduğum için, ekonomik ve ticari hayat ile ilgili net bilgiler ediniyorum ve bunu haber olarak ta gazetemizde yayınlıyoruz. Bulancak’ı bir uçtan bir uca gezdiğim için kimin ne derdi var hem görüyor hem de öğreniyorum.(Tabii, ülkemizi idare eden veya Bulancak’ı idare eden, özellikle siyasiler, benim kadar sıkıntıları elbette bilemeyebilirler; işleri çok ne de olsa, tayin falan gibi zor işleri yapmaktan esnafın ve vatandaşın derdini nerden bilsinler ki?) Çarşı da pazarda ne sıkıntı var, kimin durumu nedir, esnafın işleri nasıl? diye  çokta merak ettiklerini zannetmiyorum. “Yok ya; sen ne anlatıyorsun, amma da atıyorsun” diyeceklerdir bana! Çarşı pazar yangın yeri olmuş, siyasiler hala yerel seçimde Bulancak Belediyesini kim alır hesabını yapıyor. Daha dün akşam üstü eve giderken, tanıdığım bir esnaf arkadaşıma, “işler nasıl bu aralar” diye sual ettiğimde, “ne işi be, bu işsizlikte dükkanı açmak bile büyük bir dert, işler iyice dibe vurdu, vallahi kapatmayı düşünüyorum” dedi. Merak ediyorum doğrusu, ben bu kadar esnafının derdini dinlerken, bizim ilçenin hatırı sayılır siyasileri, bir gün olsun, ilçe genelinde gezip, esnafın kapısını çalıp oturup bir sohbet etmişler mi acaba? Ha; seçim kapıya dayandı ya, şimdi birkaç hafta şöyle esnafı gezip nabız yoklaması yaparlar anlayacağınız… Gerçi bizim derdimiz ne zaman esnafın derdi oldu ya; “futboldaki, hakem kararları kadar tartışılsın.” Geçen hafta Galatasaray-Trabzonspor maçının ardından tv.lerde, sosyal medya da, gazetelerde ve ülke genelinde en çok bu mevzu masaya yatırıldı ve bir iyice tartışıldı. Demek bizim en önemli mevzuumuz bu maçın hakem kararlarıymış. Ondan sonra bende buradan onlara memleketten haberiniz yok diye sitem ediyorum! Bulancaklı siyasilerde parti binalarında, eminim ki, bu hakem kararlarının niye böyle olduğunu yönetim kurulu üyeleri ile tartışıp, bir neticeye varmıştır. Esnafın sıkıntısı mı, yahu; durun önce bu hakem işlerini bir halletsinler, esnaf bir yere kaçmıyor ya!...       
Ekleme Tarihi: 16 Şubat 2019 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

BU İŞLER ÇOK ZOR ÇOK!..

Son birkaç aydır ekonomik sıkıntılar ilgili çok sayıda haber yaparken, esnafın en büyük derdinin; “işyerlerini kapatmak olduğunu veya bir süre sonra kapatacak olduklarını” ifade etmelerini duymak ‘can sıkıcı’ bir durumu ortaya koymakta.

İşimiz gereği hemen hemen her gün onlarca insan ile sohbet etme fırsatı bulduğum için, ekonomik ve ticari hayat ile ilgili net bilgiler ediniyorum ve bunu haber olarak ta gazetemizde yayınlıyoruz. Bulancak’ı bir uçtan bir uca gezdiğim için kimin ne derdi var hem görüyor hem de öğreniyorum.(Tabii, ülkemizi idare eden veya Bulancak’ı idare eden, özellikle siyasiler, benim kadar sıkıntıları elbette bilemeyebilirler; işleri çok ne de olsa, tayin falan gibi zor işleri yapmaktan esnafın ve vatandaşın derdini nerden bilsinler ki?)

Çarşı da pazarda ne sıkıntı var, kimin durumu nedir, esnafın işleri nasıl? diye  çokta merak ettiklerini zannetmiyorum.

“Yok ya; sen ne anlatıyorsun, amma da atıyorsun” diyeceklerdir bana!

Çarşı pazar yangın yeri olmuş, siyasiler hala yerel seçimde Bulancak Belediyesini kim alır hesabını yapıyor.

Daha dün akşam üstü eve giderken, tanıdığım bir esnaf arkadaşıma, “işler nasıl bu aralar” diye sual ettiğimde, “ne işi be, bu işsizlikte dükkanı açmak bile büyük bir dert, işler iyice dibe vurdu, vallahi kapatmayı düşünüyorum” dedi.

Merak ediyorum doğrusu, ben bu kadar esnafının derdini dinlerken, bizim ilçenin hatırı sayılır siyasileri, bir gün olsun, ilçe genelinde gezip, esnafın kapısını çalıp oturup bir sohbet etmişler mi acaba?

Ha; seçim kapıya dayandı ya, şimdi birkaç hafta şöyle esnafı gezip nabız yoklaması yaparlar anlayacağınız…

Gerçi bizim derdimiz ne zaman esnafın derdi oldu ya; “futboldaki, hakem kararları kadar tartışılsın.”

Geçen hafta Galatasaray-Trabzonspor maçının ardından tv.lerde, sosyal medya da, gazetelerde ve ülke genelinde en çok bu mevzu masaya yatırıldı ve bir iyice tartışıldı.

Demek bizim en önemli mevzuumuz bu maçın hakem kararlarıymış. Ondan sonra bende buradan onlara memleketten haberiniz yok diye sitem ediyorum!

Bulancaklı siyasilerde parti binalarında, eminim ki, bu hakem kararlarının niye böyle olduğunu yönetim kurulu üyeleri ile tartışıp, bir neticeye varmıştır.

Esnafın sıkıntısı mı, yahu; durun önce bu hakem işlerini bir halletsinler, esnaf bir yere kaçmıyor ya!...       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.