Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

‘Bu güce güvenin’, demiş bakan!

Ben duymadım; gözümden kaçmış, daha doğrusu salgının başından beri kendisini çokta izlemedim. Sağda solda okudum dediklerini ve bunlarında hikaye olduğunu bildiğim içinde beni zerre kadar etkilememişti. Arkadaşım söyledi bir ayaküstü sohbetimizde. Sağlık bakanı demiş bir konuşmada aynen bu şekilde; “bu güce güvenin, bu güce güvenin” diyerek üstüne basa basa konuşmuş. Dediğim gibi bakanın bu söylediği ve diğer laf ettiği şeylerin tutarlı olmadığını ve kim adına laf ettiğini bildiğim için dikkate alacak bir durum yok. O zamanda yoktu, bu zamanda yok. Karşı olduğumuz küreselcilerin kayığına binmiş olan birisini dinlemenin bir faydası olmadığından kulak arkası ettim hep. Aynı akşam evde bir mizah dergisini okurken, bakanın bu sözünün geçtiği bir karikatür görünce, arkadaşın bana anlattığı bu sözle karşılaşınca şaşırdım. Karikatürde bakan yine bu sözü ediyor ve bu güce güvenin diyerek elindeki kılıcı havaya kaldırmış bir vaziyette. Bir yere işaret ediyor. Ama neresi belli değil. Biz bakanı ve hükümettin çoğu üyesinin, dini olarak İslam’a inandığını farz ediyoruz. Ya da bize öyle görünüyorlar bunu bilemiyoruz. Yani Müslümanlar konuşurken, bir şey yaparken, konuşanın ne dediğini biliriz değil mi? Bakanın buna göre, konuştuğunda bir şey anlattığında bizler, dine çok inanmayanlar, Hristiyanlar, dini yok sayanların, bunun “Allah” olduğunu şıp diye bilmesi lazım diyerek anlaması icap eder. Dine göre güç Allah’tır. Ancak bakanın konuşmalarında bu geçmiyor. (Geriye doğru kısa bir tarama yapınca bakanın dini bir şeyden konuşmadığını, sembol kullanmadığını fark ettim.) Başka bir şeyden bahseder gibi konuşuyor. “Bu güce güvenin” karşılığı bizde Allah’a güven, diğer dinlerde tanrıya güven” gibi çok sayıda dini tanım içeren söz varken; bakan özellikle bunu diyerek bir yere mesaj verir gibi hareket ediyor. Ne olabilir bu güç? Bir bakan, devletten, hükümetten, dinden, siyasetten bahsetmediğine göre, kendisinin çok güvendiği, bizim de(biz derken toplumun genelini olarak ifade edelim, yoksa bunlara inanmış değilim)bu güce güvenmesini, teslim olmasını, yeni efendimizin onların olduğunu üstü kapalı olarak anlatmaya çalışıyor. Dini bir yapısınız varsa; zaten bu lafın nereye gittiğini, ne olduğunu ve sembol olarak neyi ifade ettiğini bilirsiniz! Bakan bulanık suda balık avlıyor kendince! Küreselci çetenin ülkemizdeki temsilcilerinden biri de bakan gibi görünüyor… Patronları kim acaba diyerek şimdilik kapatıyorum! 
Ekleme Tarihi: 21 Haziran 2021 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

‘Bu güce güvenin’, demiş bakan!

Ben duymadım; gözümden kaçmış, daha doğrusu salgının başından beri kendisini çokta izlemedim. Sağda solda okudum dediklerini ve bunlarında hikaye olduğunu bildiğim içinde beni zerre kadar etkilememişti. Arkadaşım söyledi bir ayaküstü sohbetimizde. Sağlık bakanı demiş bir konuşmada aynen bu şekilde; “bu güce güvenin, bu güce güvenin” diyerek üstüne basa basa konuşmuş. Dediğim gibi bakanın bu söylediği ve diğer laf ettiği şeylerin tutarlı olmadığını ve kim adına laf ettiğini bildiğim için dikkate alacak bir durum yok. O zamanda yoktu, bu zamanda yok. Karşı olduğumuz küreselcilerin kayığına binmiş olan birisini dinlemenin bir faydası olmadığından kulak arkası ettim hep. Aynı akşam evde bir mizah dergisini okurken, bakanın bu sözünün geçtiği bir karikatür görünce, arkadaşın bana anlattığı bu sözle karşılaşınca şaşırdım. Karikatürde bakan yine bu sözü ediyor ve bu güce güvenin diyerek elindeki kılıcı havaya kaldırmış bir vaziyette. Bir yere işaret ediyor. Ama neresi belli değil. Biz bakanı ve hükümettin çoğu üyesinin, dini olarak İslam’a inandığını farz ediyoruz. Ya da bize öyle görünüyorlar bunu bilemiyoruz. Yani Müslümanlar konuşurken, bir şey yaparken, konuşanın ne dediğini biliriz değil mi? Bakanın buna göre, konuştuğunda bir şey anlattığında bizler, dine çok inanmayanlar, Hristiyanlar, dini yok sayanların, bunun “Allah” olduğunu şıp diye bilmesi lazım diyerek anlaması icap eder. Dine göre güç Allah’tır. Ancak bakanın konuşmalarında bu geçmiyor. (Geriye doğru kısa bir tarama yapınca bakanın dini bir şeyden konuşmadığını, sembol kullanmadığını fark ettim.) Başka bir şeyden bahseder gibi konuşuyor. “Bu güce güvenin” karşılığı bizde Allah’a güven, diğer dinlerde tanrıya güven” gibi çok sayıda dini tanım içeren söz varken; bakan özellikle bunu diyerek bir yere mesaj verir gibi hareket ediyor. Ne olabilir bu güç?

Bir bakan, devletten, hükümetten, dinden, siyasetten bahsetmediğine göre, kendisinin çok güvendiği, bizim de(biz derken toplumun genelini olarak ifade edelim, yoksa bunlara inanmış değilim)bu güce güvenmesini, teslim olmasını, yeni efendimizin onların olduğunu üstü kapalı olarak anlatmaya çalışıyor. Dini bir yapısınız varsa; zaten bu lafın nereye gittiğini, ne olduğunu ve sembol olarak neyi ifade ettiğini bilirsiniz! Bakan bulanık suda balık avlıyor kendince! Küreselci çetenin ülkemizdeki temsilcilerinden biri de bakan gibi görünüyor… Patronları kim acaba diyerek şimdilik kapatıyorum! 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.