Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Bu dizilere onca para harcanıyor

İşim bitip eve gelince kafamı dinlemek isterim. Öyle çok konuşup zamanı geçirmek gibi bir huyum yok. Gazetelerimi okur, varsa bir kitap okumaya bakarım. Okuduğum sırada ağbim ve ablamın izlediği televizyon sesi de, beni yalnız bırakmaz. Bol bol dizi sesi dinlemek bazen beni de iyice gerer. Nerede ise bütün dizilerde(TRT hariç) insanı sağır edecek kadar ses gelir. Ha bire silah sesi, kavga, dövüş, avazı çıktığı kadar bağırma çağırma, kazalar aklınıza bu konuda ne gelirse artık bangır bangır bir dizi sesi ortalığı inletir durur. Komedi dizilerinin dışında kalanların tamamı içi boş çuval misali tek kelime ile hikaye. Bu ülkenin dışında bir hayatın anlatıldığı, sadece beton yığını içinde geçen, plaza hayatı denilen, sokaktaki insanın yanından bile geçmeyen, b.k gibi paranın aktığı, yalan dolan üç kağıt, ayak kaydırma, hukuk dışılık, saygı sevginin hiçe sayıldığı, alta kalanın canının çıktığı, mafya özentisi kişiler, merhamet, yardımlaşma, dayanışma, paylaşımın zerre adının geçmediği, herkesin zengin olmaya çalıştığı, hakkın kanunun olmadığı bir garip hayatların yer aldığı onca dizi için harcanan para ve emek boşa gibi.  Eften püften senaryolar ile zaten bir yere varacağı da yok. Dedim ya, okurken arada sırada sesler kulak veriyorum şöyle biraz izliyorum ve “hey maşallah” diyerek “bu mu tv’deki diziler” diye kendime geliyorum. Onca para ve emek bunun için harcanıyorsa, yapmanın bir manası yok. Az buz maliyetli şeyler değil bu diziler. Kabaca bir bölüm 1 milyon, 2 milyon lira arasında değişiyor. Çok sayıda insanda bu işten ekmek kazanıyor. Bu konuda bir sıkıntı yok. İş güç alanı buna itiraz etmek doğru da değil. Ancak bu kadar parayı da boş senaryolar içinde harcamak akıl işi değil. Yok vatandaş seyrediyor, yok reyting yapıyor, reklam geliyor, diye baştan savma, fındık kabuğunu doldurmayan dizilerinde bir faydası yok topluma. Hikaye isteyen bu ülkenin ve milletin bitmeyecek hikayesini yazsa bin yıl yetecek senaryo yazar ve izlettirir. Bizde ev de tv karşısında sıkıntı duymayız. Meraklısına not: Salgın aha da geldi de geçiyor, fakat dünyayı yeni bir şekle sokmak isteyenlerin, oyunu hala bitmiş değil. Şimdide aşı üzerinden her numarayı deniyorlar. Bakalım onların dedikleri olacak mı? Aman siz maske, mesafe, temizlikten sakın ayrılmayın! Esas oyun bunda haberiniz olsun.     
Ekleme Tarihi: 27 Ocak 2021 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Bu dizilere onca para harcanıyor

İşim bitip eve gelince kafamı dinlemek isterim. Öyle çok konuşup zamanı geçirmek gibi bir huyum yok. Gazetelerimi okur, varsa bir kitap okumaya bakarım. Okuduğum sırada ağbim ve ablamın izlediği televizyon sesi de, beni yalnız bırakmaz. Bol bol dizi sesi dinlemek bazen beni de iyice gerer. Nerede ise bütün dizilerde(TRT hariç) insanı sağır edecek kadar ses gelir. Ha bire silah sesi, kavga, dövüş, avazı çıktığı kadar bağırma çağırma, kazalar aklınıza bu konuda ne gelirse artık bangır bangır bir dizi sesi ortalığı inletir durur. Komedi dizilerinin dışında kalanların tamamı içi boş çuval misali tek kelime ile hikaye. Bu ülkenin dışında bir hayatın anlatıldığı, sadece beton yığını içinde geçen, plaza hayatı denilen, sokaktaki insanın yanından bile geçmeyen, b.k gibi paranın aktığı, yalan dolan üç kağıt, ayak kaydırma, hukuk dışılık, saygı sevginin hiçe sayıldığı, alta kalanın canının çıktığı, mafya özentisi kişiler, merhamet, yardımlaşma, dayanışma, paylaşımın zerre adının geçmediği, herkesin zengin olmaya çalıştığı, hakkın kanunun olmadığı bir garip hayatların yer aldığı onca dizi için harcanan para ve emek boşa gibi.  Eften püften senaryolar ile zaten bir yere varacağı da yok.

Dedim ya, okurken arada sırada sesler kulak veriyorum şöyle biraz izliyorum ve “hey maşallah” diyerek “bu mu tv’deki diziler” diye kendime geliyorum. Onca para ve emek bunun için harcanıyorsa, yapmanın bir manası yok. Az buz maliyetli şeyler değil bu diziler. Kabaca bir bölüm 1 milyon, 2 milyon lira arasında değişiyor. Çok sayıda insanda bu işten ekmek kazanıyor. Bu konuda bir sıkıntı yok. İş güç alanı buna itiraz etmek doğru da değil. Ancak bu kadar parayı da boş senaryolar içinde harcamak akıl işi değil. Yok vatandaş seyrediyor, yok reyting yapıyor, reklam geliyor, diye baştan savma, fındık kabuğunu doldurmayan dizilerinde bir faydası yok topluma. Hikaye isteyen bu ülkenin ve milletin bitmeyecek hikayesini yazsa bin yıl yetecek senaryo yazar ve izlettirir. Bizde ev de tv karşısında sıkıntı duymayız.

Meraklısına not: Salgın aha da geldi de geçiyor, fakat dünyayı yeni bir şekle sokmak isteyenlerin, oyunu hala bitmiş değil. Şimdide aşı üzerinden her numarayı deniyorlar. Bakalım onların dedikleri olacak mı? Aman siz maske, mesafe, temizlikten sakın ayrılmayın! Esas oyun bunda haberiniz olsun.     

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.