Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Bu çocukların ayarı mı bozulmuş?

Ya memleket her geçen gün bir garip olmaya mı başladı; yoksa bana mı öyle geliyor?! Belki de herkesin başına garip şeyler geliyor da; biz yazıp çizenler olarak daha fazla detaycı olduğumuzdan ince eleyip, sık dokurken gözümüze öyle görünüyordur. Bilemem doğrusu nedir diye! Pazar sabah gazeteye gelirken Acısu caddesi yolu üzerinde karşılaştığım şey beni biraz güldürdü, çokça da düşündürdü. Tam karşımdan gelen 2 kız çocuğu yanında anneleri de vardı, ciyay ciyak bir bağırtı ile geliyordu. Önce “Ne bu yahu ne bağırıyor bu çocuklar” diye bakakaldım.  Öyle bir ciyaklama ile yürüyorlar ki sanki birileri ölmüşte bunlar ağlayıp sızlıyordu. Yaşları ya 4 yada 5 diyeyim. Öyle ciyaklama ile yanımdan geçip evlerinin kapısından içeri girip aynı şekilde ciyaklamaya devam ederlerken bende yoluma gittim. Çok mu sıradan sizce? Hiçte öyle sıradan değil bu olay. Son zamanlarda nereye gitsem karşılaştığım bir durum bu hal. 10-12 yaş grubunda da sık sık karşılaştığım, olur olmaz her yerde avazı çıktığı kadar ciyaklayan, ne bir oyuna benzeyen, ne bir ağlama sızlama belirtisi olmayan, doğru dürüst konuşmada içermeyen bu ağız dolu ciyaklamaya anne ve babalarda bir şey demeden bakınıp duruyor. Benim çocukluğum da hatırlıyorum da böyle durup dururken sağda solda bağırıp ciyaklama söz konusu değildi. Tamam, anlarım zaman değişti, dünya değişti, insan ilişkileri değişti, kabul derim. Amma velakin, hiçbir emaresi olmayan bu ciyaklamayı niçin yaparlar ki; bu çocukları çözebilmiş değilim veya değiliz. Bir tuhaf olduk milletçe, büyük küçük demeden! Hadi bir tarafın ağrır sızlar ver edersin ciyaklamayı herkes anlar. Yoksa niye bir çocuk evde, okulda, yolda, oynarken hangi sebeple ciyaklamayı ister. Konu ruhi hastalık doktorlarının ve uzmanlarının işi gibi. Şimdiden söylemekte fayda var.  Bundan daha önemli konular var diyeniniz elbette var. Başka bir konumu yoktu yazacak derseniz, onda da haklısınız bir yönüyle. Fındık fiyatı ile ilgili niçin yazmadığımı soran çok oluyor. Her zaman köşe yazma heveslisi olmadığımdan böyle farklı şeyleri yazmayı da es geçmemek gerekir diye düşünüyorum. Ha fındık fiyatına gelince; örgütlü olmayı bilmiyorsan fındık fiyatını devlet ve tüccar belirler. Sen akşama kadar bana, “Niye bu fiyatlar böyle düşük, devlet bizi dinlemiyor” diye dert yanarsın. Çözüm belli, hakkını ara, başka yolu yok bunun derim ben! 
Ekleme Tarihi: 26 Eylül 2017 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

Bu çocukların ayarı mı bozulmuş?

Ya memleket her geçen gün bir garip olmaya mı başladı; yoksa bana mı öyle geliyor?! Belki de herkesin başına garip şeyler geliyor da; biz yazıp çizenler olarak daha fazla detaycı olduğumuzdan ince eleyip, sık dokurken gözümüze öyle görünüyordur. Bilemem doğrusu nedir diye!

Pazar sabah gazeteye gelirken Acısu caddesi yolu üzerinde karşılaştığım şey beni biraz güldürdü, çokça da düşündürdü. Tam karşımdan gelen 2 kız çocuğu yanında anneleri de vardı, ciyay ciyak bir bağırtı ile geliyordu. Önce “Ne bu yahu ne bağırıyor bu çocuklar” diye bakakaldım.  Öyle bir ciyaklama ile yürüyorlar ki sanki birileri ölmüşte bunlar ağlayıp sızlıyordu. Yaşları ya 4 yada 5 diyeyim. Öyle ciyaklama ile yanımdan geçip evlerinin kapısından içeri girip aynı şekilde ciyaklamaya devam ederlerken bende yoluma gittim. Çok mu sıradan sizce?

Hiçte öyle sıradan değil bu olay. Son zamanlarda nereye gitsem karşılaştığım bir durum bu hal. 10-12 yaş grubunda da sık sık karşılaştığım, olur olmaz her yerde avazı çıktığı kadar ciyaklayan, ne bir oyuna benzeyen, ne bir ağlama sızlama belirtisi olmayan, doğru dürüst konuşmada içermeyen bu ağız dolu ciyaklamaya anne ve babalarda bir şey demeden bakınıp duruyor.

Benim çocukluğum da hatırlıyorum da böyle durup dururken sağda solda bağırıp ciyaklama söz konusu değildi.

Tamam, anlarım zaman değişti, dünya değişti, insan ilişkileri değişti, kabul derim. Amma velakin, hiçbir emaresi olmayan bu ciyaklamayı niçin yaparlar ki; bu çocukları çözebilmiş değilim veya değiliz. Bir tuhaf olduk milletçe, büyük küçük demeden! Hadi bir tarafın ağrır sızlar ver edersin ciyaklamayı herkes anlar. Yoksa niye bir çocuk evde, okulda, yolda, oynarken hangi sebeple ciyaklamayı ister. Konu ruhi hastalık doktorlarının ve uzmanlarının işi gibi. Şimdiden söylemekte fayda var.

 Bundan daha önemli konular var diyeniniz elbette var. Başka bir konumu yoktu yazacak derseniz, onda da haklısınız bir yönüyle. Fındık fiyatı ile ilgili niçin yazmadığımı soran çok oluyor. Her zaman köşe yazma heveslisi olmadığımdan böyle farklı şeyleri yazmayı da es geçmemek gerekir diye düşünüyorum. Ha fındık fiyatına gelince; örgütlü olmayı bilmiyorsan fındık fiyatını devlet ve tüccar belirler. Sen akşama kadar bana, “Niye bu fiyatlar böyle düşük, devlet bizi dinlemiyor” diye dert yanarsın. Çözüm belli, hakkını ara, başka yolu yok bunun derim ben! 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.