Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Bu acının tarifi var mı?

Öyle sandığınız gibi acı biber nasıl yenir veya acılı yemek nasıl yapılır tarifini sormuyorum! Cumartesi günü sabah evden çıktım gazeteye geleceğim. Bisikletime bindim ve yavaş yavaş pedal çeviriyorum. Ben öyle giderken önümde bir araba vardı. Müzik son ses açılmış ve rap olduğunu anladığım bir şarkı(şarkı değil tabii laf salatası, şarkının ve türkünün ne olduğunu bilmiyor araçta bunu çalan herhalde) herkes duysun diye çalıyordu besbelli. Çalan şeyin sözlerini rahatça duyurdum. Daha çok anaya babaya küfür eden, argo kelimelerin ardı ardına söylendiği bu rap parçasında herkese karşı bir öfke ve intikam alma duygusu vardı. Hadi ben oradan hükümet konağının oraya doğru geçtim. Tam köprünün oradan Ballıca’ya dönüp yola devam edecekken bu araç tekrar karşıma çıktı. Bu seferde aracı süren kişinin arabesk dinlediğini duydum. Dinler dinler bize ne değil mi? Araç sürücüsü tanıdığım biri. Yaş 19-20 ancak var yok. Ehliyet var mı, o da zor. Para verip almaktansa babaya söyleyip alıp kullanmak daha iyi. Hem aracı ehliyet mi kullanıyor? Burayı geçelim o emniyetin işi. Arkadaşın halli vakti yerinde tabii. Ense kulak tam yerinde. Ancak altındaki araba öyle az buz para ile alınabilecek gibi değil. Hele benim gibi olanlar için 10-15 sene çalışıp para biriktirmesi lazım. 80-100bin tl arasında bir rakamlık araç.  Aslında merak ettiğim bu değil. Hani evde sana eziyet ederleri paranız yoktur, kıt kanaat geçinirsiniz, bir eliniz balda, bir eliniz yağda olmamıştır, hep hor görülmüş, adam yerine sayılmamışsınızdır, istediğiniz hiçbir şey olmamıştır, cebinizde çoğu zaman para olmamıştır gibi aklınıza gelebilecek çok şey sizin için hep bir ukde olarak kalmıştır. Ha o zaman anlarım bu rap müzik ve arabesk dinlemeyi kendi acını biraz olsun unutmanı. Onun için bu altında araba, üstünde marka giyim, gözünde güneş gözlüğü, bir elin balda, bir elin yağda, bu acının tarifini anlat dersem anlatabilir misiniz? Bir bilende varsa bize anlatsın!    
Ekleme Tarihi: 27 Nisan 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Bu acının tarifi var mı?

Öyle sandığınız gibi acı biber nasıl yenir veya acılı yemek nasıl yapılır tarifini sormuyorum! Cumartesi günü sabah evden çıktım gazeteye geleceğim. Bisikletime bindim ve yavaş yavaş pedal çeviriyorum. Ben öyle giderken önümde bir araba vardı. Müzik son ses açılmış ve rap olduğunu anladığım bir şarkı(şarkı değil tabii laf salatası, şarkının ve türkünün ne olduğunu bilmiyor araçta bunu çalan herhalde) herkes duysun diye çalıyordu besbelli. Çalan şeyin sözlerini rahatça duyurdum. Daha çok anaya babaya küfür eden, argo kelimelerin ardı ardına söylendiği bu rap parçasında herkese karşı bir öfke ve intikam alma duygusu vardı. Hadi ben oradan hükümet konağının oraya doğru geçtim. Tam köprünün oradan Ballıca’ya dönüp yola devam edecekken bu araç tekrar karşıma çıktı. Bu seferde aracı süren kişinin arabesk dinlediğini duydum.

Dinler dinler bize ne değil mi? Araç sürücüsü tanıdığım biri. Yaş 19-20 ancak var yok. Ehliyet var mı, o da zor. Para verip almaktansa babaya söyleyip alıp kullanmak daha iyi. Hem aracı ehliyet mi kullanıyor? Burayı geçelim o emniyetin işi. Arkadaşın halli vakti yerinde tabii. Ense kulak tam yerinde. Ancak altındaki araba öyle az buz para ile alınabilecek gibi değil. Hele benim gibi olanlar için 10-15 sene çalışıp para biriktirmesi lazım. 80-100bin tl arasında bir rakamlık araç. 

Aslında merak ettiğim bu değil. Hani evde sana eziyet ederleri paranız yoktur, kıt kanaat geçinirsiniz, bir eliniz balda, bir eliniz yağda olmamıştır, hep hor görülmüş, adam yerine sayılmamışsınızdır, istediğiniz hiçbir şey olmamıştır, cebinizde çoğu zaman para olmamıştır gibi aklınıza gelebilecek çok şey sizin için hep bir ukde olarak kalmıştır. Ha o zaman anlarım bu rap müzik ve arabesk dinlemeyi kendi acını biraz olsun unutmanı. Onun için bu altında araba, üstünde marka giyim, gözünde güneş gözlüğü, bir elin balda, bir elin yağda, bu acının tarifini anlat dersem anlatabilir misiniz? Bir bilende varsa bize anlatsın!    

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.