Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

BST bu ödülü boşuna almadı

Bir amatör tiyatro için çok uzun bir zamandır 30 yıl. Kocaman bir hayattır tiyatro için bu zaman.Hem de o günlerin küçük bir ilçesinde göle bir maya atacaksınız olacak şey değildir bu işler. Merhum Mürsel Gülmez ve birkaç tiyatro sever insanın yola çıkarttığı bu gemi artık denizleri aştı ve okyanuslarda rahatça yüzüyor.30 yıl dile kolay onlarca oyun sahnelendi ve ülkemizin çok sayıda il ve ilçelerinde değil; aynı zamanda yurt dışında da çeşitli etkinliklerde BST olarak yer aldı. Bulancak için güzel işlere imza attılar.Son olarak ta Sadri Alışık Tiyatro ödüllerinde Jüri özel ödülü ile onurlandırdılar.Az buz şey değil Bulancak ve Bulancak Sanat Tiyatrosu için bu ödül.Bende seneler boyunca BST’yi haber ve izleyici olarak takip ettim. Zaten burada bu işi gönülden yapanların hemen hemen hepsi arkadaşım. Onları sahnede izlemek ve haberlerini yapmak ta insanı mutlu ediyor.Bu sezonun ilk oyunu olan ‘Uysal Yurttaş Projesi’ni de ilk sahnelendiğinde izledim. Her zaman ki gibi seyirci oyun için salonu doldurmuştu ve oyun sonrası da alkışlayarak takdirlerini gösterdi.Bulancaklı kendi insanının bu çabalarına hep sahip çıkmayı bildi. BST çok zorlu yollardan geçti, sıkıntı çekti ve bu günlere geldi. Bugünlere gelirken BST’ye emeği geçen çok değerli insan var.Oynadıkları son oyunda da bütün oyuncular çok üst düzey bir oyun ortayaçıkarttılar. Dar bir alanda geçen konuya rağmen Harun –Fatma Gündoğdu, Alaattin Çolakoğlu, Ebru Anapa, Haldun Azak ve Samet Dervişoğlu birer amatör tiyatro oyuncusu gibi değil, profesyonel denilen oyunculardan çok daha iyi bir performans sergilediler.BST de zaten her oyunda rol alan oyuncu kendini daima en iyi olarak rol yapmaya verdiği için hiçbir oyunlarında (çok azı dışında) işini hep hakkıyla yaptığını izledim yıllarca.BST de genel sanat yönetmeni yardımcıları, dekor ve ışıkçısı oyun yönetmeni de işlerini el hak iyi yaptılar. Onları da seyirci hiçbir şekilde unutmaz.Bu tiyatro sevdası Bulancak ta ve BST de hiç bitmez diyelim ve onları yalnız bırakmayalım.                          
Ekleme Tarihi: 13 Mart 2017 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

BST bu ödülü boşuna almadı

Bir amatör tiyatro için çok uzun bir zamandır 30 yıl. Kocaman bir hayattır tiyatro için bu zaman.
Hem de o günlerin küçük bir ilçesinde göle bir maya atacaksınız olacak şey değildir bu işler. Merhum Mürsel Gülmez ve birkaç tiyatro sever insanın yola çıkarttığı bu gemi artık denizleri aştı ve okyanuslarda rahatça yüzüyor.
30 yıl dile kolay onlarca oyun sahnelendi ve ülkemizin çok sayıda il ve ilçelerinde değil; aynı zamanda yurt dışında da çeşitli etkinliklerde BST olarak yer aldı. Bulancak için güzel işlere imza attılar.
Son olarak ta Sadri Alışık Tiyatro ödüllerinde Jüri özel ödülü ile onurlandırdılar.
Az buz şey değil Bulancak ve Bulancak Sanat Tiyatrosu için bu ödül.
Bende seneler boyunca BST’yi haber ve izleyici olarak takip ettim. Zaten burada bu işi gönülden yapanların hemen hemen hepsi arkadaşım. Onları sahnede izlemek ve haberlerini yapmak ta insanı mutlu ediyor.
Bu sezonun ilk oyunu olan ‘Uysal Yurttaş Projesi’ni de ilk sahnelendiğinde izledim. Her zaman ki gibi seyirci oyun için salonu doldurmuştu ve oyun sonrası da alkışlayarak takdirlerini gösterdi.
Bulancaklı kendi insanının bu çabalarına hep sahip çıkmayı bildi. BST çok zorlu yollardan geçti, sıkıntı çekti ve bu günlere geldi. Bugünlere gelirken BST’ye emeği geçen çok değerli insan var.
Oynadıkları son oyunda da bütün oyuncular çok üst düzey bir oyun ortayaçıkarttılar. Dar bir alanda geçen konuya rağmen Harun –Fatma Gündoğdu, Alaattin Çolakoğlu, Ebru Anapa, Haldun Azak ve Samet Dervişoğlu birer amatör tiyatro oyuncusu gibi değil, profesyonel denilen oyunculardan çok daha iyi bir performans sergilediler.
BST de zaten her oyunda rol alan oyuncu kendini daima en iyi olarak rol yapmaya verdiği için hiçbir oyunlarında (çok azı dışında) işini hep hakkıyla yaptığını izledim yıllarca.
BST de genel sanat yönetmeni yardımcıları, dekor ve ışıkçısı oyun yönetmeni de işlerini el hak iyi yaptılar. Onları da seyirci hiçbir şekilde unutmaz.
Bu tiyatro sevdası Bulancak ta ve BST de hiç bitmez diyelim ve onları yalnız bırakmayalım.

                         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.