Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Böyle senaryo hiç yazılmamış!

Dün akşam milli maçı izlemek için eve erken gitmiş ve maç başlayana kadar tv’ye bir bakayım, dedim. O arada tv’de gazetelerde tanıtımını şöyle bir okuduğum yeni bir dizi yayınlanıyordu. Göz ucu ile biraz 5-10 dakika kadar baktım. Hani tanıtım yazılarında bahsedilen dizi buysa, ben hangi dizinin tanıtımını okudum, diye biraz şaşaladım. Tanıtımda aynen yazıyordu: “Böyle bir hikaye bugüne kadar hiç olmadı, insanı sarsacak bir dizi, böyle bir aşk görülmedi, kimse duymadı” gibi çafçaflı bir tanıtım yapılmıştı. Nedir ne değildir, diye de “az bir merakla şuna bakayım” dememin sebebi de buydu. 5-10 dakikada her şey belli oldu. Başroldeki hatun kız, meşhur olmak için yanıp tutuşuyor ve daha meşhur bir markanın reklam yüz olmak üzere seçmelere gidiyor. Sonra Allah’ın bir hikmeti, seçmeyi yapan yönetmen hemen buna bayılıyor ve seçiliyor. Hatun kız seçiliyor ve o akşam evde babası işinin battığını söylüyor. Ana baba birbirine giriyor ve kız evi terk ediyor. Sonra para babası olan biri bu kıza, çok hasta olduğundan, servetini buna vermek için elinden geleni yapıyor. Yine kızın erkek kardeşi uyuşturucu satıcılarına olan borcunu o akşam ödemediği için, bir güzel okşanıyor ve bu kızdan 100bin lira istiyor. Kızda, ailecek beş kuruşları yokken, yine ne hikmet ise, “ben bulurum” diyor. Sonra yine mahalledeki bir ustamız, herkese akıl fikir veriyor, meğer geçmişinden kaçmış bu adamda. Kız bu adama sığınıyor, falan filan… Tabii ki, bunlar birbirine aşık oluyor ama, sonradan çok sıkıntılı durumlar baş gösteriyor ve dizi herhalde böyle devam edip gidecek gibi görünüyor. Çok şaştınız değil mi? Millet enayi, aptal ve salak yani! Ya bu senaryoları nerde ise bin yıldır tv’de ve sinemalarda izledik durduk.  Ben hep merak eder durum. Bu senaryo yazanlar, uzayda bir yerde mi ikamet ediyor ve de diziler için dünyaya mı geliyorlar. Sonra da bu senaryoları bırakıp gidiyorlar ve bize kıs kıs gülüp dalga mı geçiyorlar anlamış değilim. Bu ülkenin onca sorunu ve sıkıntısı var ki, ne kadar yazarsan yaz bitecek gibi değildir yahu!    
Ekleme Tarihi: 12 Haziran 2019 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Böyle senaryo hiç yazılmamış!

Dün akşam milli maçı izlemek için eve erken gitmiş ve maç başlayana kadar tv’ye bir bakayım, dedim. O arada tv’de gazetelerde tanıtımını şöyle bir okuduğum yeni bir dizi yayınlanıyordu. Göz ucu ile biraz 5-10 dakika kadar baktım. Hani tanıtım yazılarında bahsedilen dizi buysa, ben hangi dizinin tanıtımını okudum, diye biraz şaşaladım.

Tanıtımda aynen yazıyordu: “Böyle bir hikaye bugüne kadar hiç olmadı, insanı sarsacak bir dizi, böyle bir aşk görülmedi, kimse duymadı” gibi çafçaflı bir tanıtım yapılmıştı. Nedir ne değildir, diye de “az bir merakla şuna bakayım” dememin sebebi de buydu. 5-10 dakikada her şey belli oldu. Başroldeki hatun kız, meşhur olmak için yanıp tutuşuyor ve daha meşhur bir markanın reklam yüz olmak üzere seçmelere gidiyor. Sonra Allah’ın bir hikmeti, seçmeyi yapan yönetmen hemen buna bayılıyor ve seçiliyor. Hatun kız seçiliyor ve o akşam evde babası işinin battığını söylüyor. Ana baba birbirine giriyor ve kız evi terk ediyor. Sonra para babası olan biri bu kıza, çok hasta olduğundan, servetini buna vermek için elinden geleni yapıyor. Yine kızın erkek kardeşi uyuşturucu satıcılarına olan borcunu o akşam ödemediği için, bir güzel okşanıyor ve bu kızdan 100bin lira istiyor. Kızda, ailecek beş kuruşları yokken, yine ne hikmet ise, “ben bulurum” diyor. Sonra yine mahalledeki bir ustamız, herkese akıl fikir veriyor, meğer geçmişinden kaçmış bu adamda. Kız bu adama sığınıyor, falan filan…

Tabii ki, bunlar birbirine aşık oluyor ama, sonradan çok sıkıntılı durumlar baş gösteriyor ve dizi herhalde böyle devam edip gidecek gibi görünüyor.

Çok şaştınız değil mi? Millet enayi, aptal ve salak yani! Ya bu senaryoları nerde ise bin yıldır tv’de ve sinemalarda izledik durduk.  Ben hep merak eder durum. Bu senaryo yazanlar, uzayda bir yerde mi ikamet ediyor ve de diziler için dünyaya mı geliyorlar. Sonra da bu senaryoları bırakıp gidiyorlar ve bize kıs kıs gülüp dalga mı geçiyorlar anlamış değilim.

Bu ülkenin onca sorunu ve sıkıntısı var ki, ne kadar yazarsan yaz bitecek gibi değildir yahu!

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.