Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Böyle böyle çete oluyorlar!

Cuma günü(dün) gazetede oturmuş haberleri yazmadan önce face’de ne var ne yok, diye bir bakınırken bir kişinin attığı video görüntülerini izleyeyim dedim. Görüntülerde İstanbul’da bir okul öğrencisinin, bu okulun başka öğrencileri tarafından kurulduğu bir çete grubunca darp edilmesi yer alıyordu. 1-1.5 dakika kadar olan bu görüntülerde(öğrenciler tarafından cep telefonuna çekilmiş, çetenin yanında olan öğrenci herhalde)tek başına kalmış öğrenci önce darp ediliyor sonrada bıçaklanarak ağır bir şekilde yaralanıyor. Öğrenci iyice bir ağız burun kırılmak üzere darp ediliyor, tekme tokat, yumruk bir yandan küfürler bir yandan bu çete tabir edilen öğrenciler bu öğrenciyi hastanelik ediyor. Bu çete birkaç kişi görüntülerden onu anlıyorum. Biri onları durdurmaya çalışıyor ama nafile. Darp edilen ellerinden kaçıp gitmek için mücadele ediyor, fakat diğerleri peşinden ayrılmıyor. Olayın bir yanı bu. Diğer yanı da bu olayın bir öğrenci tarafından kayıt altına alınması. Yine birkaç kız öğrencinin de sesi duyuluyor bu görüntüde ve onlarda gülerek ve küfür ederek darp olayını film izler gibi izliyor. Olayın neticesinin ne olduğu bilmiyorum. Asıl olan ise, bunun kanıksanmış olması. Bu darp eden öğrencilerin bunu aynı okulda öğrencilere izlettirip çeteye karşı olanları yola getirmek için de sosyal medyadan yayınlanması. Başka bir ülkede olsa bu çetenin iflahını keserler ve cezasız bırakmazlar. Bizde ise nerde ise madalya takıp, geleceğin mafyası olmasına imkan sağlanıyor. Sonra da ülkemizde boy boy sınıf sınıf çetelerimiz oluyor ve bu nasıl oldu, diye de bir birimize sorup duruyoruz.         
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2019 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Böyle böyle çete oluyorlar!

Cuma günü(dün) gazetede oturmuş haberleri yazmadan önce face’de ne var ne yok, diye bir bakınırken bir kişinin attığı video görüntülerini izleyeyim dedim. Görüntülerde İstanbul’da bir okul öğrencisinin, bu okulun başka öğrencileri tarafından kurulduğu bir çete grubunca darp edilmesi yer alıyordu. 1-1.5 dakika kadar olan bu görüntülerde(öğrenciler tarafından cep telefonuna çekilmiş, çetenin yanında olan öğrenci herhalde)tek başına kalmış öğrenci önce darp ediliyor sonrada bıçaklanarak ağır bir şekilde yaralanıyor. Öğrenci iyice bir ağız burun kırılmak üzere darp ediliyor, tekme tokat, yumruk bir yandan küfürler bir yandan bu çete tabir edilen öğrenciler bu öğrenciyi hastanelik ediyor. Bu çete birkaç kişi görüntülerden onu anlıyorum. Biri onları durdurmaya çalışıyor ama nafile. Darp edilen ellerinden kaçıp gitmek için mücadele ediyor, fakat diğerleri peşinden ayrılmıyor. Olayın bir yanı bu. Diğer yanı da bu olayın bir öğrenci tarafından kayıt altına alınması. Yine birkaç kız öğrencinin de sesi duyuluyor bu görüntüde ve onlarda gülerek ve küfür ederek darp olayını film izler gibi izliyor. Olayın neticesinin ne olduğu bilmiyorum.

Asıl olan ise, bunun kanıksanmış olması. Bu darp eden öğrencilerin bunu aynı okulda öğrencilere izlettirip çeteye karşı olanları yola getirmek için de sosyal medyadan yayınlanması. Başka bir ülkede olsa bu çetenin iflahını keserler ve cezasız bırakmazlar. Bizde ise nerde ise madalya takıp, geleceğin mafyası olmasına imkan sağlanıyor. Sonra da ülkemizde boy boy sınıf sınıf çetelerimiz oluyor ve bu nasıl oldu, diye de bir birimize sorup duruyoruz.       

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.