Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Bize her yer, zam olur!

Çarşı pazardaki ateş hala devam ediyor. Asgari ücret, memur, emekli, işçi ve esnafın alacağı zam oranı bile bu ateşi söndürmeye yetmiyor. Sabah akşam sokağın içinde olunca her şeyi açıkça görüyoruz. Hükümet bir takım tedbir alıyor ancak ateşe sadece su dökmüş gibi oluyor. Salgın numarası ile dünyayı değiştirmek isteyen küresel çetenin oyunu bir türlü bitmiyor. Hafta sonu Bulancak’ta her zamanki mutat, “işler nasıl” diye sorduğum gezdiğim esnaf arkadaşlar, hemen hemen hiçbir şeyin değişmediğini, doların artığı dönemde yapılan zamların hala aynı şekilde olduğu yerde durduğunu söylediler. Garip bir durum. Dolar bir seviyeye kadar indi. Ancak piyasada buna göre bir indirimde olmadı. Her zaman yemek yediğim lokanta da, lokantanın sahibi arkadaşıma sordum. “Fiyatlarda durum nedir bu günlerde” diye sorunca, o da, “valla pek bir şey değişmedi, 26 liraya aldığım tavuk, bir süre 24 liraya indi, dün de tekrar 26 lira oldu. Ben bu işten bir şey anlamadım” diyerek cevap verdi. Ben de “niye öyle olmuş, hani dolar varken zam yaptın, şimdi, dolarda bir yükseliş yok, nereden çıkmış zam” dedim. “Bilmiyorum ne oldu, anlamış değilim” diyerek nasıl bir cevap vereceğini bilemedi.  Tamam dolar artarken zam yaptın, eee dolarda artmıyor bir süredir. Yoksa vur abalıya vatandaş zaten ses çıkartmıyor, diyerek elinde etiket istediğin gibi fiyat yazmak çok hoş değildir. Maliyetler arttı. İşler düştü, sıkıntı büyük, hükümet az çok bir şey verdi, o zaman bu artışların bir açıklaması olmalı. Hayatta herkes istediği gibi bir hayatın içinde olamaz. Aynı para kazanılmaz, yeri gelir zor durumlarda olur, zarar ziyan telafi edilir, hep ben kazanayım da bir yere kadar! Şimdi ki numara, akaryakıta zam yapıldı, bizde bunu fırsat bildik, bastık fiyatı, başka bir şey değil. Hava sıcak olur, soğuk olur, yağmur yağar, kar boran olur, fırtına çıkar, iklim değişikliği denir, gıda azlığı denir, su yoktu, bidon yoktu, turşu kuramadık, un kalmadı, araba fiyatları tutulmuyor, elektriğe, doğalgaza zam geldi, ulaşım ücreti artı, ekmek zamlandı gibi say sayabildiğin kadarıyla, her yol Roma’ya değil zamma çıkar. Bazı taraftarların dediği gibi, “bize her yer zam olur.” Bunun başka izahı yoktur. 
Ekleme Tarihi: 11 Ocak 2022 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

Bize her yer, zam olur!

Çarşı pazardaki ateş hala devam ediyor. Asgari ücret, memur, emekli, işçi ve esnafın alacağı zam oranı bile bu ateşi söndürmeye yetmiyor. Sabah akşam sokağın içinde olunca her şeyi açıkça görüyoruz. Hükümet bir takım tedbir alıyor ancak ateşe sadece su dökmüş gibi oluyor. Salgın numarası ile dünyayı değiştirmek isteyen küresel çetenin oyunu bir türlü bitmiyor. Hafta sonu Bulancak’ta her zamanki mutat, “işler nasıl” diye sorduğum gezdiğim esnaf arkadaşlar, hemen hemen hiçbir şeyin değişmediğini, doların artığı dönemde yapılan zamların hala aynı şekilde olduğu yerde durduğunu söylediler. Garip bir durum. Dolar bir seviyeye kadar indi. Ancak piyasada buna göre bir indirimde olmadı. Her zaman yemek yediğim lokanta da, lokantanın sahibi arkadaşıma sordum. “Fiyatlarda durum nedir bu günlerde” diye sorunca, o da, “valla pek bir şey değişmedi, 26 liraya aldığım tavuk, bir süre 24 liraya indi, dün de tekrar 26 lira oldu. Ben bu işten bir şey anlamadım” diyerek cevap verdi. Ben de “niye öyle olmuş, hani dolar varken zam yaptın, şimdi, dolarda bir yükseliş yok, nereden çıkmış zam” dedim. “Bilmiyorum ne oldu, anlamış değilim” diyerek nasıl bir cevap vereceğini bilemedi. 

Tamam dolar artarken zam yaptın, eee dolarda artmıyor bir süredir. Yoksa vur abalıya vatandaş zaten ses çıkartmıyor, diyerek elinde etiket istediğin gibi fiyat yazmak çok hoş değildir. Maliyetler arttı. İşler düştü, sıkıntı büyük, hükümet az çok bir şey verdi, o zaman bu artışların bir açıklaması olmalı. Hayatta herkes istediği gibi bir hayatın içinde olamaz. Aynı para kazanılmaz, yeri gelir zor durumlarda olur, zarar ziyan telafi edilir, hep ben kazanayım da bir yere kadar!

Şimdi ki numara, akaryakıta zam yapıldı, bizde bunu fırsat bildik, bastık fiyatı, başka bir şey değil. Hava sıcak olur, soğuk olur, yağmur yağar, kar boran olur, fırtına çıkar, iklim değişikliği denir, gıda azlığı denir, su yoktu, bidon yoktu, turşu kuramadık, un kalmadı, araba fiyatları tutulmuyor, elektriğe, doğalgaza zam geldi, ulaşım ücreti artı, ekmek zamlandı gibi say sayabildiğin kadarıyla, her yol Roma’ya değil zamma çıkar. Bazı taraftarların dediği gibi, “bize her yer zam olur.” Bunun başka izahı yoktur. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.