Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Birileri para kazansın diye!

Bu ülkenin huyundan mı, suyundan mı bir türlü anlayamadığımız çokça mevzu var. Birkaç gün öce Giresun’daki yerel gazetenin birinde “Giresun Prof. Dr. Akın İlhan Özdemir Devlet Hastanesi”nin Seka’ ya taşınacağına dair bir haber okudum. Haberde konunun bir yere kadar detayı vardı. Sonra haberi yapan gazeteci arkadaşımı aradım ve “bu işin aslı nedir” diye sual ettim. O da bildiğini anlattı. Giresun’daki bazı yetkili ve etkili siyasiler, herhalde bir sabah yataklarından kalkınca, “bu hastanenin yeri de çok değerli, burayı yıkıp her yerine bina yaparsak ne para götürürüz” diyerek birilerine iletmişler ve büyük büyük siyasilerimizde, “niçin olmasın, ‘tilkiye tavuk yer misin’, diye sorduklarında gülmekten cevap veremediği gibi, bir karış açık ağızla gülmüşler ve de “oldu sayın siz bunu” demişler. Sonra da Giresun’daki hınk deyicileri aracılıyla kamuoyu oluşturup, hastanenin eksiği vardı, gediği vardı, kuşunu uçurtup, yol yapmışlar. Tabii, bu kuş uçup bazı yerlere konunca istenilen olmuş ve Seka’daki yapılan hastanenin işlevi iptal edilerek devlet hastanesi buraya taşınacakmış. Bu anlatılan kısım bana. İşin müteahhitti bile hazırmış. Şimdiden eller oğuşturulmaya başlanmış Giresun’da. Yağlı ekmek, yağlı ne kelime, ekmek arası kadayıf, diyelim biz buna. Kaçar mı bu anasının gözü mahluklardan. Vatandaş Seka’ya  giderken yollarda perişan olacakmış, sıkıntılar olacakmış, her şey alt süt olacakmış, işi yapacaklar için “ne önemi var ki” demi. Yeter ki, paralarına zeval gelmesin. Alında bu paraları başınıza çalın emii!               
Ekleme Tarihi: 18 Kasım 2019 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Birileri para kazansın diye!

Bu ülkenin huyundan mı, suyundan mı bir türlü anlayamadığımız çokça mevzu var. Birkaç gün öce Giresun’daki yerel gazetenin birinde “Giresun Prof. Dr. Akın İlhan Özdemir Devlet Hastanesi”nin Seka’ ya taşınacağına dair bir haber okudum. Haberde konunun bir yere kadar detayı vardı. Sonra haberi yapan gazeteci arkadaşımı aradım ve “bu işin aslı nedir” diye sual ettim. O da bildiğini anlattı.

Giresun’daki bazı yetkili ve etkili siyasiler, herhalde bir sabah yataklarından kalkınca, “bu hastanenin yeri de çok değerli, burayı yıkıp her yerine bina yaparsak ne para götürürüz” diyerek birilerine iletmişler ve büyük büyük siyasilerimizde, “niçin olmasın, ‘tilkiye tavuk yer misin’, diye sorduklarında gülmekten cevap veremediği gibi, bir karış açık ağızla gülmüşler ve de “oldu sayın siz bunu” demişler. Sonra da Giresun’daki hınk deyicileri aracılıyla kamuoyu oluşturup, hastanenin eksiği vardı, gediği vardı, kuşunu uçurtup, yol yapmışlar.

Tabii, bu kuş uçup bazı yerlere konunca istenilen olmuş ve Seka’daki yapılan hastanenin işlevi iptal edilerek devlet hastanesi buraya taşınacakmış. Bu anlatılan kısım bana. İşin müteahhitti bile hazırmış.

Şimdiden eller oğuşturulmaya başlanmış Giresun’da. Yağlı ekmek, yağlı ne kelime, ekmek arası kadayıf, diyelim biz buna. Kaçar mı bu anasının gözü mahluklardan. Vatandaş Seka’ya  giderken yollarda perişan olacakmış, sıkıntılar olacakmış, her şey alt süt olacakmış, işi yapacaklar için “ne önemi var ki” demi. Yeter ki, paralarına zeval gelmesin. Alında bu paraları başınıza çalın emii!               

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.