Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Birbirlerine demişler ki;

“Bak Uğur ağbi” demiş, alman firmasının yöneticisi olan kişi, “bu virüs çok gitmez birkaç ayda biter” “aşıya falan gerek yok, boşa para harcamayalım” diyerek ikaz etmiş ama bizim Uğur bu hemen cevabı yapıştırmış.  “Yok müdürüm bu iş en az 10 sene gider, sen beni dinle satarız” demiş ve haklı çıkmış. (Satarız dediği de bizim gibi saf ülkeler ve insanlar yani.) Her niye ise bu salgında hep bu adamlar haklı çıkıyor. Var bunda bir hikmet de bizim boyumuzu aşar. Sonra bunlar vermişler kol kola salgını bitirecek olduğunu ifade ettikleri aşıyı bulmuşlar. Hem de ne bulmuşlar aşıyı akıl alır gibi değil. Paranın biri gidip biri geliyor bunlara. Kasa falan yetmiyor zar.  Şimdi Uğur ağbimin bulduğu bu aşı sayesinde Almanların kasasına tamı tamına 83 milyar Euro girmiş. Türk lirası olarak(küsuratı yazmaya gerek yok zaten)830 katrilyon parayı istiflemişler kasaya. Nasıl aşı ama? Siz aşı olmaya devam edin, Almanya’nın büyüme rakamlarına katkınız olsun. Bu işler böyledir, biri parayı götürür, bizim gibi saflarda aşı olacağım diye kendini paralar.(Kafiyede iyi uydu hani!) Uğur ağbim bizden değil aslında. Öyle bir numara ki, bizi hep tufa’ya böyle getiriyorlar. Bir yağlama, bir övgü ki, sanki, adam ölümsüzlüğü buldu. Neymiş bisikletle işe gider gelirmiş, (eskiden yani iki sene önce çok da parası olmayan Uğur ağbimim şimdi parasını saymak çok zormuş da, o yine mütevazı yaşarmış!)evinde televizyon da yokmuş, cep telefonu da kullanmazmış, parayı da sevmemiş gibi lakırdılar bize üfleniyor. Zerre kadar etkilenmiyorum bu gavurun oyunundan! Tamamı yalan dolan ve hikaye yazmak. Bende senelerdir bisiklet ile işe gider gelirim, ne var bunda bu kadar allayıp pullayacak ki? Başımız göğe mi erdi yani, bisiklet ile gidip gelmekten? Bizim gözümüzü böyle boyayarak, “bak kuş uçuyor” diyerek golü kalemize atıyorlar. Çok mu safız, çok mu kendimizi küçük görüyoruz ki, bunlar bizi şamar oğlanı yapıyor? Bir kez de bu adamların kayığına binmeyelim! Uydur uydur haber yap. Neymiş birbirlerine demişler ki, “oynat Uğurcuğum bunlar yine zokayı yutar” diyerek yeni dünya düzeni için harç taşıyorlar. Uğru ağbimiz de, küresel çetenin elemanı unutmayalım. Boşa kimseye yağ yakmaz bunlar. Yemeyelim bu yemi ha!       
Ekleme Tarihi: 15 Eylül 2021 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Birbirlerine demişler ki;

“Bak Uğur ağbi” demiş, alman firmasının yöneticisi olan kişi, “bu virüs çok gitmez birkaç ayda biter” “aşıya falan gerek yok, boşa para harcamayalım” diyerek ikaz etmiş ama bizim Uğur bu hemen cevabı yapıştırmış.  “Yok müdürüm bu iş en az 10 sene gider, sen beni dinle satarız” demiş ve haklı çıkmış. (Satarız dediği de bizim gibi saf ülkeler ve insanlar yani.) Her niye ise bu salgında hep bu adamlar haklı çıkıyor. Var bunda bir hikmet de bizim boyumuzu aşar. Sonra bunlar vermişler kol kola salgını bitirecek olduğunu ifade ettikleri aşıyı bulmuşlar. Hem de ne bulmuşlar aşıyı akıl alır gibi değil. Paranın biri gidip biri geliyor bunlara. Kasa falan yetmiyor zar. 

Şimdi Uğur ağbimin bulduğu bu aşı sayesinde Almanların kasasına tamı tamına 83 milyar Euro girmiş. Türk lirası olarak(küsuratı yazmaya gerek yok zaten)830 katrilyon parayı istiflemişler kasaya. Nasıl aşı ama? Siz aşı olmaya devam edin, Almanya’nın büyüme rakamlarına katkınız olsun. Bu işler böyledir, biri parayı götürür, bizim gibi saflarda aşı olacağım diye kendini paralar.(Kafiyede iyi uydu hani!)

Uğur ağbim bizden değil aslında. Öyle bir numara ki, bizi hep tufa’ya böyle getiriyorlar. Bir yağlama, bir övgü ki, sanki, adam ölümsüzlüğü buldu. Neymiş bisikletle işe gider gelirmiş, (eskiden yani iki sene önce çok da parası olmayan Uğur ağbimim şimdi parasını saymak çok zormuş da, o yine mütevazı yaşarmış!)evinde televizyon da yokmuş, cep telefonu da kullanmazmış, parayı da sevmemiş gibi lakırdılar bize üfleniyor. Zerre kadar etkilenmiyorum bu gavurun oyunundan! Tamamı yalan dolan ve hikaye yazmak. Bende senelerdir bisiklet ile işe gider gelirim, ne var bunda bu kadar allayıp pullayacak ki? Başımız göğe mi erdi yani, bisiklet ile gidip gelmekten? Bizim gözümüzü böyle boyayarak, “bak kuş uçuyor” diyerek golü kalemize atıyorlar.

Çok mu safız, çok mu kendimizi küçük görüyoruz ki, bunlar bizi şamar oğlanı yapıyor? Bir kez de bu adamların kayığına binmeyelim! Uydur uydur haber yap. Neymiş birbirlerine demişler ki, “oynat Uğurcuğum bunlar yine zokayı yutar” diyerek yeni dünya düzeni için harç taşıyorlar.

Uğru ağbimiz de, küresel çetenin elemanı unutmayalım. Boşa kimseye yağ yakmaz bunlar. Yemeyelim bu yemi ha!       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.