Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Biraz da çeşni olsun…

1-Yaz mı, kış mı havalardan iyice bunalır olduk bu aralar. Hava bir iki gün güneş, sıcak ve nem insanı olduğu yerde mıhlayıp bırakıyor, sonra birden bulutlar gökyüzünü kaplıyor ve peşinden ver ediyor yağmur. Öyle böyle değil ha, sanki tanker ile yağıyor mübarek. “Bardaktan boşanır” gibi, değil yani, bardak mardak bu yağmurunun yanında hafit kalır. Sıcak 10-15 sene öncesine göre değil, 30 ve daha üstü derecelerde bir hava. Mayış mayış ediyor hepimizi. Yağmurda yağınca sel, heyelan, afet peşinden geliyor, insanlar canından oluyor, evler ağaçlar yıkılıyor. İklim bilimcilerde ne diyeceğini iyece şaşırmış durumda. Bundan sonra böyle herhalde tedbirli olmakta fayda var. 2-Bir kaç gün önce arkadaşım Çotak Sinan Beşikçi’nin yanına uğradığımda yine kadim sporcularımızdan Tezcan Tirsi ve oğlu Mert ile bir süre sohbet ettik. Mert, daha 11 yaşında bir çocuk. Sinan ve Tezcan ile geçmişten, şundan bundan lak lak ederken, Mert’te sohbetimize katılınca, onunda bir kitapsever, tarih sever, her çocuğun olduğu kadar da bilgisayar ile internet sever olduğunu anladım. Benim daha çok kitap ve tarihe olan alakası dikkatimi çekince, epeyce bir zaman onunla konuşup fikir alışverişinde bulunduk. Yani her çocuk internet aşığı olacak değil. Mert’e küçük bir aferin demek gerekiyor. 3-Malum fındık için millet sıcaktı, yağmurdu, önümüzde kurban bayramı vardı demiyor, doğru sepeti alan fındık bahçesinde soluğu alıyor. Bu sezonda fındık maşallah iyi diyorlar(benim bir tek fındık dalım yok, fakat çok ameleliğe gittim, ayrıca bilirim bu işleri anlayacağınız, sallamam yani), fiyatta öyle çok yüksek olmasa da genelde makul bulunuyor. Hemen hemen  her gün fındıkçılar, üreticiler ile bu konuları konuştuğum içinde olaya vakıfım. Fiyat üç aşağı üç yukarı, 15-17 lira arasında gidip gelecek gibi. Bakalım üretici istediği gibi ürün alıp fiyatı kabul edecek mi? Fındık rekoltesi dalda değil, çuvala girince belli olur. Bazıları şimdiden çuvallıyor gibi. 4- Yakından takip ettiğimiz 1926 Bulancak sporda yönetim bulunca işler biraz yoluna girdi gibi. Temenni ederiz ki bir sıkıntı çıkmadan ligde iyi sonuçlar alınır. Bu işler zor işler, ister Bulancak’ta, ister Giresun, ister ülkenin neresinde olursa olsun, hep sıkıntı olur. Spor bakanı olan kişiler spordan anlamadığı sürece, bu böyle gidecektir. Bakalım öyle mi kalacak? Hayırlı olsun diyoruz!    
Ekleme Tarihi: 07 Ağustos 2019 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Biraz da çeşni olsun…

1-Yaz mı, kış mı havalardan iyice bunalır olduk bu aralar. Hava bir iki gün güneş, sıcak ve nem insanı olduğu yerde mıhlayıp bırakıyor, sonra birden bulutlar gökyüzünü kaplıyor ve peşinden ver ediyor yağmur. Öyle böyle değil ha, sanki tanker ile yağıyor mübarek. “Bardaktan boşanır” gibi, değil yani, bardak mardak bu yağmurunun yanında hafit kalır. Sıcak 10-15 sene öncesine göre değil, 30 ve daha üstü derecelerde bir hava. Mayış mayış ediyor hepimizi. Yağmurda yağınca sel, heyelan, afet peşinden geliyor, insanlar canından oluyor, evler ağaçlar yıkılıyor. İklim bilimcilerde ne diyeceğini iyece şaşırmış durumda. Bundan sonra böyle herhalde tedbirli olmakta fayda var.

2-Bir kaç gün önce arkadaşım Çotak Sinan Beşikçi’nin yanına uğradığımda yine kadim sporcularımızdan Tezcan Tirsi ve oğlu Mert ile bir süre sohbet ettik. Mert, daha 11 yaşında bir çocuk. Sinan ve Tezcan ile geçmişten, şundan bundan lak lak ederken, Mert’te sohbetimize katılınca, onunda bir kitapsever, tarih sever, her çocuğun olduğu kadar da bilgisayar ile internet sever olduğunu anladım. Benim daha çok kitap ve tarihe olan alakası dikkatimi çekince, epeyce bir zaman onunla konuşup fikir alışverişinde bulunduk. Yani her çocuk internet aşığı olacak değil. Mert’e küçük bir aferin demek gerekiyor.

3-Malum fındık için millet sıcaktı, yağmurdu, önümüzde kurban bayramı vardı demiyor, doğru sepeti alan fındık bahçesinde soluğu alıyor. Bu sezonda fındık maşallah iyi diyorlar(benim bir tek fındık dalım yok, fakat çok ameleliğe gittim, ayrıca bilirim bu işleri anlayacağınız, sallamam yani), fiyatta öyle çok yüksek olmasa da genelde makul bulunuyor. Hemen hemen  her gün fındıkçılar, üreticiler ile bu konuları konuştuğum içinde olaya vakıfım. Fiyat üç aşağı üç yukarı, 15-17 lira arasında gidip gelecek gibi. Bakalım üretici istediği gibi ürün alıp fiyatı kabul edecek mi? Fındık rekoltesi dalda değil, çuvala girince belli olur. Bazıları şimdiden çuvallıyor gibi.

4- Yakından takip ettiğimiz 1926 Bulancak sporda yönetim bulunca işler biraz yoluna girdi gibi. Temenni ederiz ki bir sıkıntı çıkmadan ligde iyi sonuçlar alınır. Bu işler zor işler, ister Bulancak’ta, ister Giresun, ister ülkenin neresinde olursa olsun, hep sıkıntı olur. Spor bakanı olan kişiler spordan anlamadığı sürece, bu böyle gidecektir. Bakalım öyle mi kalacak? Hayırlı olsun diyoruz!

   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.