Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

BİR RÜYANIN İÇİNDEYİZ GİBİ?

Belki de öyle. Bir rüyadayız ve ne olduğunu bir türlü anlayamıyoruz. Garip, karmaşık ve çarpıcı bir durum ve uyandığımız da, “bu da neydi” diye soracağımız haldeyiz. Ya da hep bir rüyanın içindeyiz ve hakikat nedir bilmiyoruz. Bir gün önce akşam, gazeteleri harmanlarken, açık olan tv’de bir canlı yayın olan programda ha bire bir şeyler anlatılıyor ve bende bunu duyuyorum. “Yahu kapa o zaman tv’yi ne diye izliyorsunuz” derseniz de haklısınız. Aklıma gelmedi her halde o anda. Bazen böyle programları bir kaç dakika izlemekte fayda var. Gündemin ne olduğuna dair bir fikir edinmiş oluyoruz. Gündem dediğim, hayatın içinde olanlar değil. Bizi yöneten sistemin sıradan insana sunduğu gündem. Boş gündemler yani! Ha devam edelim bu arada! İşim 15-20 dakika kadar devam etti. Tv tam karşımda olunca saçmalığı iyice görüyorum. Hani şu E.E ile diye bir program, hep aynı saatte yayınlanıyor. Programa katılan kişilerde 47 yıl evli kalan karı koca ve aralarındaki kavga. Adam iki yıldır, sosyal medya da fenomen olmuş. Tabii bizim bundan haberimiz yok. Olsa bir şey fark etmez. Karısı ile öyle bir laf kavgası yapıyor ki, güller misin ağlar mısın, Allah bilir. Nasıl birbirine ağır sözler ediyorlar, laf sokmaya çalışıyorlar, şaşıp kalırsınız. 47 yıl aynı evde kal, çoluk çocuk büyüt ve adam birden kendini büyülü bir dünyanın içinde bulsun. Hem de fenomen olarak yeni sevgililer edinsin. Yaşı artık öteye doğru yaklaşmış bu adamın ağzında diş kalmamış, saçı sakalı ağarmış, konuşmakta sıkıntı çekiyor ve epeyce bir insanda bunu takip ediyor. Niye izlerler, sebebi nedir, doğrusu anlamış değilim. Adam bir yandan bağırıyor, karısı bir yandan bağırıyor ve iki saatten fazla bu yayın devam ediyor ve ekranların başında olanlar pür dikkat bunları izliyor. Sonra yayına oğulları bağlandı ve adama birkaç söz söyledi. Adam oralı bile olmadı ve “beni kıskanıyorlar” diyerek sürekli lafı tekrarladı durdu. İşim bitti ben giderken bunlar lak lak ediyordu. Eve geçtim ve biraz dinlenirken, kendi kendime sordum durdum. Gündüz gözü ile acaba bir rüya mı gördüm? Yoksa bunlar hiç olmadı da, bana mı öyle mi geldi işin içinden çıkamadım.  Bir matrixs içinde gidip geliyor muyuz bunu da bilmiyoruz!                
Ekleme Tarihi: 17 Aralık 2021 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

BİR RÜYANIN İÇİNDEYİZ GİBİ?

Belki de öyle. Bir rüyadayız ve ne olduğunu bir türlü anlayamıyoruz. Garip, karmaşık ve çarpıcı bir durum ve uyandığımız da, “bu da neydi” diye soracağımız haldeyiz. Ya da hep bir rüyanın içindeyiz ve hakikat nedir bilmiyoruz.

Bir gün önce akşam, gazeteleri harmanlarken, açık olan tv’de bir canlı yayın olan programda ha bire bir şeyler anlatılıyor ve bende bunu duyuyorum. “Yahu kapa o zaman tv’yi ne diye izliyorsunuz” derseniz de haklısınız. Aklıma gelmedi her halde o anda. Bazen böyle programları bir kaç dakika izlemekte fayda var. Gündemin ne olduğuna dair bir fikir edinmiş oluyoruz. Gündem dediğim, hayatın içinde olanlar değil. Bizi yöneten sistemin sıradan insana sunduğu gündem. Boş gündemler yani!

Ha devam edelim bu arada! İşim 15-20 dakika kadar devam etti. Tv tam karşımda olunca saçmalığı iyice görüyorum. Hani şu E.E ile diye bir program, hep aynı saatte yayınlanıyor. Programa katılan kişilerde 47 yıl evli kalan karı koca ve aralarındaki kavga. Adam iki yıldır, sosyal medya da fenomen olmuş. Tabii bizim bundan haberimiz yok. Olsa bir şey fark etmez. Karısı ile öyle bir laf kavgası yapıyor ki, güller misin ağlar mısın, Allah bilir. Nasıl birbirine ağır sözler ediyorlar, laf sokmaya çalışıyorlar, şaşıp kalırsınız. 47 yıl aynı evde kal, çoluk çocuk büyüt ve adam birden kendini büyülü bir dünyanın içinde bulsun. Hem de fenomen olarak yeni sevgililer edinsin. Yaşı artık öteye doğru yaklaşmış bu adamın ağzında diş kalmamış, saçı sakalı ağarmış, konuşmakta sıkıntı çekiyor ve epeyce bir insanda bunu takip ediyor. Niye izlerler, sebebi nedir, doğrusu anlamış değilim. Adam bir yandan bağırıyor, karısı bir yandan bağırıyor ve iki saatten fazla bu yayın devam ediyor ve ekranların başında olanlar pür dikkat bunları izliyor. Sonra yayına oğulları bağlandı ve adama birkaç söz söyledi. Adam oralı bile olmadı ve “beni kıskanıyorlar” diyerek sürekli lafı tekrarladı durdu. İşim bitti ben giderken bunlar lak lak ediyordu. Eve geçtim ve biraz dinlenirken, kendi kendime sordum durdum. Gündüz gözü ile acaba bir rüya mı gördüm? Yoksa bunlar hiç olmadı da, bana mı öyle mi geldi işin içinden çıkamadım.  Bir matrixs içinde gidip geliyor muyuz bunu da bilmiyoruz!                

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.