Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Bir öyle bir böyle, nedir bu iş?

Pazartesi akşamı eve geldim, kabine toplantısının ardından yapılacak açıklama için tv’yi takip ediyorum. Oturdum koltuğa ve “bakalım bu akşam neler söylenecek” diye bekliyorum. 3-4 dakika sonra cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmaya başladı. Salgın ile ilgili olarak çokta önemli şeyler söylemedi. Bende fazla üstünde durmadım ve yemeğimi yemek için yan odaya geçtim. Beklediğim o günkü vaka sayıları ile ilgili olan rakamların açıklanmasıydı. Bir önceki kabine sonrası Erdoğan, iyi haberler vermiş ve ülke genelinde salgının manevi bozukluğunu insanlar biraz olsun atmaya başlamıştı. Fakat, her kabine toplantısından sonra olduğu gibi, açıklamaların üzerinden daha birkaç saat geçmeden ülkedeki azalan vaka sayıları birden artıyor ve bazı bilim kurulu üyeleri, vatandaşları korkutmak için, salgın bitmedi daha kötüsü geliyor, diyerek açıklamalar yapıyordu. Bunun sebebini ben bir tülü anlamış değilim. Cumhurbaşkanı başka şey diyor, bakanlığın bilim kurulu başka şey diyor vatandaş ne olduğunu anlamıyor. Her neyse cumhurbaşkanı açıklamasını yaptı ve ben bakanlığın koronavirüs tablosunu bekledim ve 1 saat sonra bu tablo açıklandı. Peki ne vardı tablo da, Pazar günü vakaları 13bin küsurdu. Bir gün önce de 15binin biraz üzerindeydi. Rakamların bu kadar oynaması da aslında şüpheli bir durum ortaya koyuyordu. Pazartesi rakamları kaç oldu dersiniz bu arada? Tamda düşündüğüm gibi birden 16bin civarına çıktı. Ne oldu ki böyle hemenceçik bir artış oldu. 3bin vaka birden artmış. Ağır hasta sayısı da, haftalardır 1300 iken, hop 1450’ye çıkmış. Anlaşılmaz bir durum. Dünya genelinde vakalar yüzde yirmi azalmış ve aynı şekilde devam ediyor. Fakat, bizim ülkede sürekli bir artış içinde. Birde iyileşen sayısı var ki; bu vakaların artmasını açıklamaya yetmiyor. Son iki gün içinde 35bin kişi iyileşmiş. Çok iyi değil mi, insanı sevindiriyor. Dediğim gibi bu haberlere rağmen, bilim kurulu üyeleri sadece ve sadece işin kötü yanını sunmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Milletle alıp veremedikleri nedir, niçin bir korku üretip duruyorlar birileri artık sormalıdır. Hiçbir kişi bu ülkenin insanlarını saf falan sanmasın. Bu işin bir bedeli elbette olacaktır ve küresel çetenin ülkemizdeki uşakları hesap verecektir, bundan kaçışta yoktur. Bekleyip görelim bakalım ne olacak bu işin sonu!
Ekleme Tarihi: 17 Mart 2021 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Bir öyle bir böyle, nedir bu iş?

Pazartesi akşamı eve geldim, kabine toplantısının ardından yapılacak açıklama için tv’yi takip ediyorum. Oturdum koltuğa ve “bakalım bu akşam neler söylenecek” diye bekliyorum. 3-4 dakika sonra cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmaya başladı. Salgın ile ilgili olarak çokta önemli şeyler söylemedi. Bende fazla üstünde durmadım ve yemeğimi yemek için yan odaya geçtim. Beklediğim o günkü vaka sayıları ile ilgili olan rakamların açıklanmasıydı. Bir önceki kabine sonrası Erdoğan, iyi haberler vermiş ve ülke genelinde salgının manevi bozukluğunu insanlar biraz olsun atmaya başlamıştı. Fakat, her kabine toplantısından sonra olduğu gibi, açıklamaların üzerinden daha birkaç saat geçmeden ülkedeki azalan vaka sayıları birden artıyor ve bazı bilim kurulu üyeleri, vatandaşları korkutmak için, salgın bitmedi daha kötüsü geliyor, diyerek açıklamalar yapıyordu. Bunun sebebini ben bir tülü anlamış değilim. Cumhurbaşkanı başka şey diyor, bakanlığın bilim kurulu başka şey diyor vatandaş ne olduğunu anlamıyor.

Her neyse cumhurbaşkanı açıklamasını yaptı ve ben bakanlığın koronavirüs tablosunu bekledim ve 1 saat sonra bu tablo açıklandı. Peki ne vardı tablo da, Pazar günü vakaları 13bin küsurdu. Bir gün önce de 15binin biraz üzerindeydi. Rakamların bu kadar oynaması da aslında şüpheli bir durum ortaya koyuyordu. Pazartesi rakamları kaç oldu dersiniz bu arada? Tamda düşündüğüm gibi birden 16bin civarına çıktı. Ne oldu ki böyle hemenceçik bir artış oldu. 3bin vaka birden artmış. Ağır hasta sayısı da, haftalardır 1300 iken, hop 1450’ye çıkmış. Anlaşılmaz bir durum. Dünya genelinde vakalar yüzde yirmi azalmış ve aynı şekilde devam ediyor. Fakat, bizim ülkede sürekli bir artış içinde. Birde iyileşen sayısı var ki; bu vakaların artmasını açıklamaya yetmiyor. Son iki gün içinde 35bin kişi iyileşmiş. Çok iyi değil mi, insanı sevindiriyor. Dediğim gibi bu haberlere rağmen, bilim kurulu üyeleri sadece ve sadece işin kötü yanını sunmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Milletle alıp veremedikleri nedir, niçin bir korku üretip duruyorlar birileri artık sormalıdır.

Hiçbir kişi bu ülkenin insanlarını saf falan sanmasın. Bu işin bir bedeli elbette olacaktır ve küresel çetenin ülkemizdeki uşakları hesap verecektir, bundan kaçışta yoktur. Bekleyip görelim bakalım ne olacak bu işin sonu!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.