Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Berbat ötesi bir şey!

Son yıllarda ülkemizde çok sayıda sanatçı olduğu belirtilen yeni yetme müzikçiler peydan oldu. Ne söylediği belli olmayan bu sanatçı müsveddeleri önce you tube’da sonrada bazı tv kanallarında kendileri tarafından çekilen ve sanat eseri olduğunu zannettiği klip ya da görüntüler ile bir yerlere geliyor.  Bunlarda birde afra tafra, topluma bir şeyler verdim havası var ki sormayın gitsin. Bir kaçını dişimi sıktım, sabır gösterdim ve dinlemeye çalıştım. Aman Allah’ım bu ülkede müzik kimlere kalmış, nasıl bu hale düşmüş insan şaşıp kalıyor. “Yoksa biz mi yanlış düşünüyorum” diye arada sırada kendime sorduğum olmasına rağmen, “vah bugünün yeni nesil insanlarına” demekten kendimi alıkoyamıyorum. İnanın al birini, vur ötekine, misali bir teki mi iyi olmaz yahu! Ne ses ses, ne söz söz, ne de yapılan müzik müziğe benziyor. Bunların bazen tv. gazete ve sosyal medya denilen sahnede yaptıkları açıklama, röportajlar da okuyor, dinliyor tek kelime anlamıyorum. Türkçeden bir haber, konuşmadan bir haber, müzik desen yerlerde(onu da bunlara kimse demiyor herhalde) yeni nesil gençlere örnek olduğu söyleniyor. Birkaç gün önce yine bir lokantada yemek yerken denk geldim bunların birine. Rap mi neymiş türü, iki hanım müzikçi(sanatçı demeyeyim sanatçılara ayıp olur) isimleri çokta mühim değil; Allah aşkına ses, söz, müzik, klip çekimi sıfır falan değil berbat ötesiydi diyebilirim. Az kalsın yemekten kalkıp kendimi denize atmaya gidecektim. Birde bu kişiler, bunları uyaran olmadığı içinde bulunmaz “hint kumaşı” olduğunu sanıyor ki bu daha fecaat bir durum. Dönem değişti, zaman devir daim oldu, ama bizler bu berbatlığı hak etmiyoruz.   
Ekleme Tarihi: 11 Aralık 2019 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Berbat ötesi bir şey!

Son yıllarda ülkemizde çok sayıda sanatçı olduğu belirtilen yeni yetme müzikçiler peydan oldu. Ne söylediği belli olmayan bu sanatçı müsveddeleri önce you tube’da sonrada bazı tv kanallarında kendileri tarafından çekilen ve sanat eseri olduğunu zannettiği klip ya da görüntüler ile bir yerlere geliyor.  Bunlarda birde afra tafra, topluma bir şeyler verdim havası var ki sormayın gitsin. Bir kaçını dişimi sıktım, sabır gösterdim ve dinlemeye çalıştım. Aman Allah’ım bu ülkede müzik kimlere kalmış, nasıl bu hale düşmüş insan şaşıp kalıyor. “Yoksa biz mi yanlış düşünüyorum” diye arada sırada kendime sorduğum olmasına rağmen, “vah bugünün yeni nesil insanlarına” demekten kendimi alıkoyamıyorum.

İnanın al birini, vur ötekine, misali bir teki mi iyi olmaz yahu!

Ne ses ses, ne söz söz, ne de yapılan müzik müziğe benziyor. Bunların bazen tv. gazete ve sosyal medya denilen sahnede yaptıkları açıklama, röportajlar da okuyor, dinliyor tek kelime anlamıyorum. Türkçeden bir haber, konuşmadan bir haber, müzik desen yerlerde(onu da bunlara kimse demiyor herhalde) yeni nesil gençlere örnek olduğu söyleniyor.

Birkaç gün önce yine bir lokantada yemek yerken denk geldim bunların birine. Rap mi neymiş türü, iki hanım müzikçi(sanatçı demeyeyim sanatçılara ayıp olur) isimleri çokta mühim değil; Allah aşkına ses, söz, müzik, klip çekimi sıfır falan değil berbat ötesiydi diyebilirim. Az kalsın yemekten kalkıp kendimi denize atmaya gidecektim.

Birde bu kişiler, bunları uyaran olmadığı içinde bulunmaz “hint kumaşı” olduğunu sanıyor ki bu daha fecaat bir durum. Dönem değişti, zaman devir daim oldu, ama bizler bu berbatlığı hak etmiyoruz.

  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.