Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

“Bek­le­di­ği­miz yer­den gol yedik”

Aynen öyle olur spor­da hep bek­le­di­ği­niz yer­den yer­si­niz, golü, sa­yı­yı, smacı, çünkü başka yolu yok­tur bu oyun­da bun­la­rın ol­ma­sı için.  Val­la­hi bu ül­ke­nin hu­yun­da mı, su­yun­da mı var bir şey bi­le­mi­yo­rum bazen.  Son ya­zım­da bah­set­miş­tim Av­ru­pa ku­pa­sın­da­ki ta­kım­la­rı­mı­zın maç­la­rın­dan.  Bir gün sonra bu maç­lar ile il­gi­li ola­rak spor ga­ze­te­le­rin­de­ki ha­ber­le­ri oku­yun­ca, çok cins bir ül­ke­de­yiz, diye içim­den gül­düm.  Yahu bu ho­ca­lar onca pa­ra­yı niye bir ta­kım­dan alı­yor ki? Hadi maçta mağ­lup oldun, olur­sun ya dünya’nın sonu değil ya?  Öbür ho­ca­da sa­kat­lar vardı, şu yoktu gibi şey­ler ile ma­ze­ret üret­miş. Daha ön­ce­ki se­ne­ler­de de, eli­miz boş dön­müş ve aynı açık­la­ma­lar ile dev­ran dön­müş dur­muş.  Yahuu al­dı­ğı­nız pa­ra­lar ve kur­du­ğu­nuz ta­kım­lar ile bu yol­la­ra çık­mak hiçte doğru değil.  Ho­ca­la­rı­mı­zın en azı 3-4 mil­yon li­ra­yı cebe atı­yor. Hak­kı­dır di­ye­lim. Ne­ti­ce­ler bunun hep aksi yönde olu­yor. Kal­la­vi para alı­yor bu bek­le­di­ği­miz yer­den gol yi­yo­ruz, diyen ho­ca­mız.  Se­ne­lik 15-16 mil­yon lira. Nasıl para amma, insan say­ma­ya kalk­sa, 24 saati geçer. Onca para onca yıl­dız de­ni­len oyun­cu ve hop Edir­ne’den geri dön.  Yö­ne­tim bunun için para ve­ri­yor­sa yazık edi­yor. Yoksa bu ho­ca­lar öyle de­nil­di­ği gibi tak­tik, tek­nik, st­ra­te­ji, plan, oyun okuma, de­ği­şik­lik yapma, ant­re­man yap­tır­ma, rakip iz­le­me gibi çok sa­yı­da fut­bol ve spor bil­gi­sin­den yok­sun mu, diye dü­şün­me­den ede­mi­yor. Daha son­ra­ki gün bu ta­kı­mın mağ­lup ol­du­ğu maçta 500 pas yap­tı­ğı­nı ve yüzde 90 ba­şa­rı­lı ol­du­ğu­nu açık­la­ma­lar. Ben her­hal­de başka bir maç iz­le­dim o akşam. Bu pas yap­tı­ğı söy­le­nen oyun­cu­la­rın iki pa­sın­dan biri ra­ki­be gitti yahu! Rakip ka­le­yi bile gö­re­me­di­ler. Sa­vun­ma­nın nasıl gol ye­di­ği­ni bilen bu ho­ca­mız, ted­bir al­ma­yı unut­muş maçta her­hal­de. Çünkü, der­si­ne tek ke­li­me ça­lış­ma­mış an­la­şı­lan. Ana­liz, çözüm ve yeni tak­tik gibi şey­ler­den muaf ol­du­ğu ayan beyan belli idi. Bana öyle uçuk para ver­me­ye gerek yok. Ayda 10 bin li­ra­ya bu ta­kım­la­rı ça­lış­tı­rır ve her sene de lig şam­pi­yo­nu olu­rum. 20 bin ver­sin­ler Av­ru­pa’da her sene bir kupa, 50 bin li­ra­ya da şam­pi­yon­lar ligi fi­na­li ga­ran­ti ede­rim. Öte­si­ne Allah kerim. Az daha fazla ver­di­ler mi de şam­pi­yon­luk çanta da kek­lik. Milli ta­kım­da ise 100 bin lira yeter. Dünya ku­pa­sı fi­na­li eli­ni­zin al­tın­da. Ge­ri­si size kal­mış!
Ekleme Tarihi: 30 Ağustos 2021 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

“Bek­le­di­ği­miz yer­den gol yedik”

Aynen öyle olur spor­da hep bek­le­di­ği­niz yer­den yer­si­niz, golü, sa­yı­yı, smacı, çünkü başka yolu yok­tur bu oyun­da bun­la­rın ol­ma­sı için. 

Val­la­hi bu ül­ke­nin hu­yun­da mı, su­yun­da mı var bir şey bi­le­mi­yo­rum bazen. 

Son ya­zım­da bah­set­miş­tim Av­ru­pa ku­pa­sın­da­ki ta­kım­la­rı­mı­zın maç­la­rın­dan. 

Bir gün sonra bu maç­lar ile il­gi­li ola­rak spor ga­ze­te­le­rin­de­ki ha­ber­le­ri oku­yun­ca, çok cins bir ül­ke­de­yiz, diye içim­den gül­düm. 

Yahu bu ho­ca­lar onca pa­ra­yı niye bir ta­kım­dan alı­yor ki? Hadi maçta mağ­lup oldun, olur­sun ya dünya’nın sonu değil ya? 

Öbür ho­ca­da sa­kat­lar vardı, şu yoktu gibi şey­ler ile ma­ze­ret üret­miş. Daha ön­ce­ki se­ne­ler­de de, eli­miz boş dön­müş ve aynı açık­la­ma­lar ile dev­ran dön­müş dur­muş. 

Yahuu al­dı­ğı­nız pa­ra­lar ve kur­du­ğu­nuz ta­kım­lar ile bu yol­la­ra çık­mak hiçte doğru değil. 

Ho­ca­la­rı­mı­zın en azı 3-4 mil­yon li­ra­yı cebe atı­yor. Hak­kı­dır di­ye­lim. Ne­ti­ce­ler bunun hep aksi yönde olu­yor. Kal­la­vi para alı­yor bu bek­le­di­ği­miz yer­den gol yi­yo­ruz, diyen ho­ca­mız. 

Se­ne­lik 15-16 mil­yon lira. Nasıl para amma, insan say­ma­ya kalk­sa, 24 saati geçer. Onca para onca yıl­dız de­ni­len oyun­cu ve hop Edir­ne’den geri dön. 

Yö­ne­tim bunun için para ve­ri­yor­sa yazık edi­yor. Yoksa bu ho­ca­lar öyle de­nil­di­ği gibi tak­tik, tek­nik, st­ra­te­ji, plan, oyun okuma, de­ği­şik­lik yapma, ant­re­man yap­tır­ma, rakip iz­le­me gibi çok sa­yı­da fut­bol ve spor bil­gi­sin­den yok­sun mu, diye dü­şün­me­den ede­mi­yor. Daha son­ra­ki gün bu ta­kı­mın mağ­lup ol­du­ğu maçta 500 pas yap­tı­ğı­nı ve yüzde 90 ba­şa­rı­lı ol­du­ğu­nu açık­la­ma­lar. Ben her­hal­de başka bir maç iz­le­dim o akşam. Bu pas yap­tı­ğı söy­le­nen oyun­cu­la­rın iki pa­sın­dan biri ra­ki­be gitti yahu! Rakip ka­le­yi bile gö­re­me­di­ler. Sa­vun­ma­nın nasıl gol ye­di­ği­ni bilen bu ho­ca­mız, ted­bir al­ma­yı unut­muş maçta her­hal­de. Çünkü, der­si­ne tek ke­li­me ça­lış­ma­mış an­la­şı­lan. Ana­liz, çözüm ve yeni tak­tik gibi şey­ler­den muaf ol­du­ğu ayan beyan belli idi.

Bana öyle uçuk para ver­me­ye gerek yok. Ayda 10 bin li­ra­ya bu ta­kım­la­rı ça­lış­tı­rır ve her sene de lig şam­pi­yo­nu olu­rum. 20 bin ver­sin­ler Av­ru­pa’da her sene bir kupa, 50 bin li­ra­ya da şam­pi­yon­lar ligi fi­na­li ga­ran­ti ede­rim. Öte­si­ne Allah kerim. Az daha fazla ver­di­ler mi de şam­pi­yon­luk çanta da kek­lik. Milli ta­kım­da ise 100 bin lira yeter. Dünya ku­pa­sı fi­na­li eli­ni­zin al­tın­da. Ge­ri­si size kal­mış!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.