Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Batan salgının malları bunlar!

Hepimiz biliriz halk pazarların da pazar esnafının bazıları satış yapmak için kendine göre bir slogan bulur ve avaz avaz bağırarak, “batan geminin malları bunlar” diyerek malını satmak ister. Bunu yaparken de, malını cilalamayı da ihmal etmez. Akşam olunca eve giderken de hasılatın çok olması ile de mutlu olur. Son iki senedir başımıza musallat edilen salgın numarasının sahiplerinin salgın pazarından götürdüğü hasılatta açıklanmış.  Aklımızın almayacağı bir hasılat bu hasılat. Batan gemi değil de, sanki dünya batmış ve salgın da bu adamlar mallarını satmışlar ve de öyle çuval çuval değil de, uçak uçak parayı götürmüşler. Salgının bir oyun olduğunu, küresel çetenin ağa babalarının planı olduğunu söylerken, bize “hadi oradan” diyenler şimdi şaşıp kalıyor. Şaşacak bir şey yok. Bundan önce de savaşlar, afetler, felaketlerden büyük büyük para götüren bu aşağılık çetenin son salgın vurgunu da akıl uçuracak gibi. Bağımsız bir kuruluş 2021’de(2020 ayrı hesaplandı ve hemen hemen aynı rakamları bulmuşlardı)salgında Dünya’nın en zengin 10 adamının tam 1.5 trilyon dolar parayı hesaplarına aktarmış. Türk lirası olarak 20 trilyon lira ediyor. Ülkemiz bütçesinin 10 katıdan fazla anlayacağınız. Biz fakirleşirken onlar parayı istiflemiş. Aman salgında nefes almayın dedikçe bunlar, daha çok kazanmış. Sizce akıl alacak şey mi bu? Herkes eve girsin, internet kullansın, paket servis yapılsın, oyunlar oynayın, sağa sola gitmeyin derken, boşuna dememişler. Bizler para harcarken onlar, ha bire parayı cukkalamış. En zengin denilen beş kişinin içindeki elen musk denilen kişi parayı tam ortasından vurmuş. 2021’de kazandığı para 250milyar dolar. Para değil bize göre, çünkü bizde zaten yok. Diğeri şeytanın uşağı bill Gates denilen alçağın önde gideni. Birde bunu bilim adamı diye herkese yedirmeye çalışıyorlar. Tam bir şarlatan bu adam. O da az buz değil, 150 milyardan fazla ütülemiş. Salgını çıkartanların sözcüsü aynı zamanda. Aslında bu adamlar Dünya’nın en zengini falanda değil. Sadece öyle istendiği için öyle yapılıyor. Gerçek paranın sahipleri hiçbir zaman bu zengin listesinde olmaz. Dünyanı yönettiği ifade edilen 13 aşağılık ailenin birer uşağı bu adamlar. Para bu 13 ailenin ve salgında onların keyfi için çıkartıldı. Savaşlar bunlara çok para kazandırsa da, aynı zamanda maliyetli olduğundan ilk kez bu salgın numarası ile yola çıktılar ve büyük bir vurgun daha yaptılar. Son iki sene de bu yapının 70trilyon lirayı kasalarına attığına dair bilgiler öğrenmek isteyenler için zor değil. Hikaye bu. Batan salgından kimler ne kazanmış görmek gerek. Gerisi boş lakırdı.
Ekleme Tarihi: 09 Şubat 2022 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Batan salgının malları bunlar!

Hepimiz biliriz halk pazarların da pazar esnafının bazıları satış yapmak için kendine göre bir slogan bulur ve avaz avaz bağırarak, “batan geminin malları bunlar” diyerek malını satmak ister. Bunu yaparken de, malını cilalamayı da ihmal etmez. Akşam olunca eve giderken de hasılatın çok olması ile de mutlu olur. Son iki senedir başımıza musallat edilen salgın numarasının sahiplerinin salgın pazarından götürdüğü hasılatta açıklanmış.  Aklımızın almayacağı bir hasılat bu hasılat. Batan gemi değil de, sanki dünya batmış ve salgın da bu adamlar mallarını satmışlar ve de öyle çuval çuval değil de, uçak uçak parayı götürmüşler. Salgının bir oyun olduğunu, küresel çetenin ağa babalarının planı olduğunu söylerken, bize “hadi oradan” diyenler şimdi şaşıp kalıyor. Şaşacak bir şey yok.

Bundan önce de savaşlar, afetler, felaketlerden büyük büyük para götüren bu aşağılık çetenin son salgın vurgunu da akıl uçuracak gibi. Bağımsız bir kuruluş 2021’de(2020 ayrı hesaplandı ve hemen hemen aynı rakamları bulmuşlardı)salgında Dünya’nın en zengin 10 adamının tam 1.5 trilyon dolar parayı hesaplarına aktarmış. Türk lirası olarak 20 trilyon lira ediyor. Ülkemiz bütçesinin 10 katıdan fazla anlayacağınız. Biz fakirleşirken onlar parayı istiflemiş. Aman salgında nefes almayın dedikçe bunlar, daha çok kazanmış. Sizce akıl alacak şey mi bu?

Herkes eve girsin, internet kullansın, paket servis yapılsın, oyunlar oynayın, sağa sola gitmeyin derken, boşuna dememişler. Bizler para harcarken onlar, ha bire parayı cukkalamış. En zengin denilen beş kişinin içindeki elen musk denilen kişi parayı tam ortasından vurmuş. 2021’de kazandığı para 250milyar dolar. Para değil bize göre, çünkü bizde zaten yok. Diğeri şeytanın uşağı bill Gates denilen alçağın önde gideni. Birde bunu bilim adamı diye herkese yedirmeye çalışıyorlar. Tam bir şarlatan bu adam. O da az buz değil, 150 milyardan fazla ütülemiş. Salgını çıkartanların sözcüsü aynı zamanda. Aslında bu adamlar Dünya’nın en zengini falanda değil. Sadece öyle istendiği için öyle yapılıyor. Gerçek paranın sahipleri hiçbir zaman bu zengin listesinde olmaz. Dünyanı yönettiği ifade edilen 13 aşağılık ailenin birer uşağı bu adamlar. Para bu 13 ailenin ve salgında onların keyfi için çıkartıldı. Savaşlar bunlara çok para kazandırsa da, aynı zamanda maliyetli olduğundan ilk kez bu salgın numarası ile yola çıktılar ve büyük bir vurgun daha yaptılar. Son iki sene de bu yapının 70trilyon lirayı kasalarına attığına dair bilgiler öğrenmek isteyenler için zor değil.

Hikaye bu. Batan salgından kimler ne kazanmış görmek gerek. Gerisi boş lakırdı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.