Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

BAŞKA İŞİNİZ GÜCÜNÜZ YOK MU SİZİN?

Memleketin başka işi gücü yok; bir meşhur komedyenin eski karısına ödeyeceği nafakayı en önemli gündem maddesi olarak kendine iş edinmiş bir halde bunu konuşuyor. Çokta “tın” derler hani! Kahve veya çay ocağı muhabbeti gibi olmuş bu boş iş. Gazetelerde, tv’lerde ha bire bu abuk sabuk mevzu. Mahkemeler bunların bu boş mevzuları için karar alıyor ve bunlar beğenmiyor. Karar sonrası bu komedyenin eski hatunu diyesiymiş ki; “çocuğumun aylık masrafı 10 bin dolardan daha fazla, onun için eski herifim aylık 100bin dolar versin, çok kazanıyor” diye ağlayıp duruyormuş. Herif te, “eski karım çalışıyor, oda ortak olsun masrafı karşılasın” diyerek laf çevirip duruyor. Bu ülkenin en önemli meselesi bu mu şimdi? Adam daha düne kadar bir mizah dergisinde karikatür çizer ve derginin kafesinde stand up yapıyor ve yeni yeni bitleniyordu. Sonra “Allah yürü ya kulum” dedi ve bu adamın para ile oyunu başladı. Reklam, dizi, film şu bu derken, “elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan” bugünlere geldi. Korkunç bir para kazandığı söyleniyor. Bilemiyoruz, yanında olmadığımız için ne kadar kazanıyor anlamış değiliz. İki evlilik yaptı, boşandı ve çocuğu ile bunlara nafaka öderken sıkıntı çekmiş. Olur insanlık hali. Evli insanların başına gelebilir. Böyle afaki nafaka paraları biz züğürtlerin çenesini yorar eskiden beri. İş Yargıtay’a kadar gitmiş ve yeniden bir rakam belirlenecekmiş. Yahu Yargıtay’ın tek işi bunların bu boş beleş işini mi görmek? Dolardan liraya çevirdiğinizde 10 bin dolar, küsuratı saymayalım 180bin lira civarında eder. Çocuk nasıl bir çocuk Allah bilir. Nasıl bir masrafı var ki, bu anası olacak hatun, bu para bize yetmiyor gibi bir nafaka talebinde? Bakın ben ilk mahkeme de başkan olsam, bu hatun kişiye, “al sana asgari ücret bununla idare et, garip gurabanın yanında ayıp oluyor,” sonra komedyene döner ve “ha sen adam olacak kişide bundan sonra her ay bu 180bin liranın tamamını çevrendeki ne kadar fakir ve dar gelirli insan var onlara harcayacaksın” diye karar veririm ve tarihe geçerim. Bu iş öyle çok uzatılıp gargara yapılacak bir mevzu değil. Bunlar birde AYM gider, onun için çok konuşmaya değmez.              
Ekleme Tarihi: 23 Aralık 2022 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

BAŞKA İŞİNİZ GÜCÜNÜZ YOK MU SİZİN?

Memleketin başka işi gücü yok; bir meşhur komedyenin eski karısına ödeyeceği nafakayı en önemli gündem maddesi olarak kendine iş edinmiş bir halde bunu konuşuyor. Çokta “tın” derler hani! Kahve veya çay ocağı muhabbeti gibi olmuş bu boş iş. Gazetelerde, tv’lerde ha bire bu abuk sabuk mevzu. Mahkemeler bunların bu boş mevzuları için karar alıyor ve bunlar beğenmiyor. Karar sonrası bu komedyenin eski hatunu diyesiymiş ki; “çocuğumun aylık masrafı 10 bin dolardan daha fazla, onun için eski herifim aylık 100bin dolar versin, çok kazanıyor” diye ağlayıp duruyormuş. Herif te, “eski karım çalışıyor, oda ortak olsun masrafı karşılasın” diyerek laf çevirip duruyor. Bu ülkenin en önemli meselesi bu mu şimdi?

Adam daha düne kadar bir mizah dergisinde karikatür çizer ve derginin kafesinde stand up yapıyor ve yeni yeni bitleniyordu. Sonra “Allah yürü ya kulum” dedi ve bu adamın para ile oyunu başladı. Reklam, dizi, film şu bu derken, “elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan” bugünlere geldi. Korkunç bir para kazandığı söyleniyor. Bilemiyoruz, yanında olmadığımız için ne kadar kazanıyor anlamış değiliz. İki evlilik yaptı, boşandı ve çocuğu ile bunlara nafaka öderken sıkıntı çekmiş. Olur insanlık hali. Evli insanların başına gelebilir. Böyle afaki nafaka paraları biz züğürtlerin çenesini yorar eskiden beri.

İş Yargıtay’a kadar gitmiş ve yeniden bir rakam belirlenecekmiş. Yahu Yargıtay’ın tek işi bunların bu boş beleş işini mi görmek? Dolardan liraya çevirdiğinizde 10 bin dolar, küsuratı saymayalım 180bin lira civarında eder. Çocuk nasıl bir çocuk Allah bilir. Nasıl bir masrafı var ki, bu anası olacak hatun, bu para bize yetmiyor gibi bir nafaka talebinde?

Bakın ben ilk mahkeme de başkan olsam, bu hatun kişiye, “al sana asgari ücret bununla idare et, garip gurabanın yanında ayıp oluyor,” sonra komedyene döner ve “ha sen adam olacak kişide bundan sonra her ay bu 180bin liranın tamamını çevrendeki ne kadar fakir ve dar gelirli insan var onlara harcayacaksın” diye karar veririm ve tarihe geçerim. Bu iş öyle çok uzatılıp gargara yapılacak bir mevzu değil. Bunlar birde AYM gider, onun için çok konuşmaya değmez.              

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.