Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Aynen filmlerdeki gibi!

Daha önce de başıma gelmişti. Kaç yıl oldu hatırlamıyorum. Bir sabah 15 Temmuz Caddesi’nde bisikletimle gazeteye doğru gelirken, yolun sağ tarafına yanaşmış, yavaş yavaş ilerliyordum. Şifa Eczanesini geçtim, birden park etmiş araçlardan biri yola çıkmak için park yerinden hızla çıkınca frene basmam bir oldu. Arabanın kaputunun üstüne doğru az kalsın uzanıyordum. İyi ki ben bisikletimle her zaman yavaş gidiyorum. Yoksa çoktan mevta olmuştum ya da hastanelerde epeyce bir zaman geçirmişliğim olacaktı. Dün sabah Hükümet Konağı’nda ki işim bitti Ballıca tarafına doğru yol almaya başladım. Güneşin vurduğu taraftan gölge olan sol tarafa doğru geçtim. Aheste aheste gidiyordum. Sol tarafta park etmiş bir iki araç vardı. Son park eden aracın yanından geçerken birden sağ tarafın kapısı açıldı. Ben birden frene basınca kapıya ulu orta çarptım. Mesafe yoktu, tam kapıyı öpecektim öylece kalakaldım. Kapıyı açan genç arkadaş, biraz korktuğu için bana “bir şey var mı abi” dedi. Ben de “bir şey yok sende var mı? diye soru ve cevap ile devam ettim. Onda da bir şey yoktu. “Kapıda bir şey var mı? dedim, onda da yoktu. Bisikletimi kapının altına girdiği yerden çekerek yoluma devam ettim. Aklıma, hep filmlerde olurdu bu işler diye düşünce geldi ve yoluma devam ettim. Bazen Bulancak içinde olsun veya arada sırada Piraziz’e dağıtıma gittiğimde oradaki bisikletimle beraber ilçe içinde gezerken çok defa böyle şeylerle karşılaştım. Kaza bu olur. Allah göstermesin, daha kötü durumlarda kalabiliriz. Önemli olan araç kullanan herkesin yaya ve bisikletliye ve de motosiklet kullanan insanlara çok dikkat ederek araçlarını kullanmaları… Aynı gün öğle vakti, Muzaffer ile Piraziz’e gidip geldikten sonra eve bisikletimle sütü götürdüm ve geri dönüşte Hükümet Konağı’nın sapağı olan yola kadar geldim. Karşıdan kırmızı bir motosiklet üstündeki sürücüsü ile arabaların arasından adeta uçarak bir sağa, bir sola geçiş yaparak hızla yanımdan geçti gitti. Arkasından baktım. Plaka yok, kask yok tabii ki can güvenliği diye bir şey de yok. Kendisini düşünmeyen bu tarz insanlar elbette bizi ve yayayı düşünmesi söz konusu bile değil. Ondan sonra akşam haberlerinde ve haber sitelerinde kurallara uymayan araç sürücüsü ve çarptığı kişiler hayatını kaybetti diye çok sayıda haberi dinlemekteyiz. Çözüm mü, maske, mesafe, temizlik ve elbette aşı(!) 
Ekleme Tarihi: 31 Temmuz 2021 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Aynen filmlerdeki gibi!

Daha önce de başıma gelmişti. Kaç yıl oldu hatırlamıyorum. Bir sabah 15 Temmuz Caddesi’nde bisikletimle gazeteye doğru gelirken, yolun sağ tarafına yanaşmış, yavaş yavaş ilerliyordum. Şifa Eczanesini geçtim, birden park etmiş araçlardan biri yola çıkmak için park yerinden hızla çıkınca frene basmam bir oldu. Arabanın kaputunun üstüne doğru az kalsın uzanıyordum. İyi ki ben bisikletimle her zaman yavaş gidiyorum. Yoksa çoktan mevta olmuştum ya da hastanelerde epeyce bir zaman geçirmişliğim olacaktı. Dün sabah Hükümet Konağı’nda ki işim bitti Ballıca tarafına doğru yol almaya başladım. Güneşin vurduğu taraftan gölge olan sol tarafa doğru geçtim. Aheste aheste gidiyordum. Sol tarafta park etmiş bir iki araç vardı. Son park eden aracın yanından geçerken birden sağ tarafın kapısı açıldı. Ben birden frene basınca kapıya ulu orta çarptım. Mesafe yoktu, tam kapıyı öpecektim öylece kalakaldım. Kapıyı açan genç arkadaş, biraz korktuğu için bana “bir şey var mı abi” dedi. Ben de “bir şey yok sende var mı? diye soru ve cevap ile devam ettim. Onda da bir şey yoktu. “Kapıda bir şey var mı? dedim, onda da yoktu. Bisikletimi kapının altına girdiği yerden çekerek yoluma devam ettim. Aklıma, hep filmlerde olurdu bu işler diye düşünce geldi ve yoluma devam ettim. Bazen Bulancak içinde olsun veya arada sırada Piraziz’e dağıtıma gittiğimde oradaki bisikletimle beraber ilçe içinde gezerken çok defa böyle şeylerle karşılaştım. Kaza bu olur. Allah göstermesin, daha kötü durumlarda kalabiliriz. Önemli olan araç kullanan herkesin yaya ve bisikletliye ve de motosiklet kullanan insanlara çok dikkat ederek araçlarını kullanmaları…

Aynı gün öğle vakti, Muzaffer ile Piraziz’e gidip geldikten sonra eve bisikletimle sütü götürdüm ve geri dönüşte Hükümet Konağı’nın sapağı olan yola kadar geldim. Karşıdan kırmızı bir motosiklet üstündeki sürücüsü ile arabaların arasından adeta uçarak bir sağa, bir sola geçiş yaparak hızla yanımdan geçti gitti. Arkasından baktım. Plaka yok, kask yok tabii ki can güvenliği diye bir şey de yok. Kendisini düşünmeyen bu tarz insanlar elbette bizi ve yayayı düşünmesi söz konusu bile değil. Ondan sonra akşam haberlerinde ve haber sitelerinde kurallara uymayan araç sürücüsü ve çarptığı kişiler hayatını kaybetti diye çok sayıda haberi dinlemekteyiz. Çözüm mü, maske, mesafe, temizlik ve elbette aşı(!) 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.