Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Ayağını yerden kesti!

Gazetede veya evde gazeteleri okurken magazin sayfalarındaki bazı haberlerde sıkça gördüğüm ve okuduğum bazı haberler beni “vay be bu nedir yahu, böyle şeylerde mi oluyor” mertebesine çıkartıyor. “Senin işin yok mu? Magazinden sana ne” diyenler olabilir. Eee serde muhabirlik var; belki gözümüzden kaçan bir haber olmasın, diye gazetelerin her satırını her daim okurum. Yoksa, “sen nasıl muhabirsin, bundan da haberin yok” dedirtmen kimseye, bende hiç sektirmeden bu haberleri okurum. Bu tür haberlerde o kadar garip ve şaşırtan haberle karşılaşırım ki, bize de köşe yazısı konusu çıksın. En çok bu tür haberde aklımı karıştıran konu ise şu; okuyanınız bilir! “Sevgilisinin aklını başından aldı”, Aşkının ayağını yerden kesti”, gibi manşet haberlere insan ister istemez göz atıyor. “Ulan ne bu” diye de bir merakla okuyorsunuz haberi. Özellikle benim en çok takıldığım ve bir anlam veremediğim haberlerde bu “ayağını yerden kesti” diye yazılanlar. Bilmen ne sanatçı, iş adamı, sporcu, şarkıcı, ünlü kişi, sevgilisi için en pahalı otelde, lokantada,(ayıp ettik restorant mı deseydik) tatilde, yat gezisinde paraya kıyıp(tabii bize göre, yoksa paranın belini kırıyorlar alenen) hatunun ayağını yerden kesiyorlarmış. Biz bilemeyiz. Öyle yazıyor haberlerde. Bunlara bir misal vereyim şu son zamanlarda ki haberlerden; Vatandaş şarkıcı, dal mı, sal mı? diye de soyadı var şahısın. Neymiş yeni manita yapmış ta, onu çok severmiş te, onun için Akdeniz’de bir yerde villa kiralamışta, villanın aylık kirası da; sıkı durun, tam 450binliraymış. Bakar mısınız paranın bolluğuna, harcanmasına, hatun da, ne hatun muş yani! Değil ayağını yerden kesmek, ay’a kadar yol yapılır. Hatta gezegenler arası yolculuk bile münasiptir bu kişiye. Bir başka boşanmış şarkıcı da yeni sevgilisi ile dünya turuna çıkmış falan derken, kiralanan yatın haftalık ücreti 750bin liraymış. Nedir yani, elinin kiri değil mi? Biz bu ülkenin onca çalışanı, niye üç otuz paraya çalışıyor ki; bu şarkıcılar “sevgilisinin ayağını yerden kessin” diye değil mi!.. Ondan sonra da sıradan vatandaş servet düşmanı oluyor, sizi gidi sizi, işinize bakın siz!
Ekleme Tarihi: 12 Haziran 2019 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Ayağını yerden kesti!

Gazetede veya evde gazeteleri okurken magazin sayfalarındaki bazı haberlerde sıkça gördüğüm ve okuduğum bazı haberler beni “vay be bu nedir yahu, böyle şeylerde mi oluyor” mertebesine çıkartıyor. “Senin işin yok mu? Magazinden sana ne” diyenler olabilir. Eee serde muhabirlik var; belki gözümüzden kaçan bir haber olmasın, diye gazetelerin her satırını her daim okurum.

Yoksa, “sen nasıl muhabirsin, bundan da haberin yok” dedirtmen kimseye, bende hiç sektirmeden bu haberleri okurum. Bu tür haberlerde o kadar garip ve şaşırtan haberle karşılaşırım ki, bize de köşe yazısı konusu çıksın.

En çok bu tür haberde aklımı karıştıran konu ise şu; okuyanınız bilir!

“Sevgilisinin aklını başından aldı”, Aşkının ayağını yerden kesti”, gibi manşet haberlere insan ister istemez göz atıyor. “Ulan ne bu” diye de bir merakla okuyorsunuz haberi. Özellikle benim en çok takıldığım ve bir anlam veremediğim haberlerde bu “ayağını yerden kesti” diye yazılanlar. Bilmen ne sanatçı, iş adamı, sporcu, şarkıcı, ünlü kişi, sevgilisi için en pahalı otelde, lokantada,(ayıp ettik restorant mı deseydik) tatilde, yat gezisinde paraya kıyıp(tabii bize göre, yoksa paranın belini kırıyorlar alenen) hatunun ayağını yerden kesiyorlarmış. Biz bilemeyiz. Öyle yazıyor haberlerde. Bunlara bir misal vereyim şu son zamanlarda ki haberlerden; Vatandaş şarkıcı, dal mı, sal mı? diye de soyadı var şahısın. Neymiş yeni manita yapmış ta, onu çok severmiş te, onun için Akdeniz’de bir yerde villa kiralamışta, villanın aylık kirası da; sıkı durun, tam 450binliraymış. Bakar mısınız paranın bolluğuna, harcanmasına, hatun da, ne hatun muş yani! Değil ayağını yerden kesmek, ay’a kadar yol yapılır. Hatta gezegenler arası yolculuk bile münasiptir bu kişiye. Bir başka boşanmış şarkıcı da yeni sevgilisi ile dünya turuna çıkmış falan derken, kiralanan yatın haftalık ücreti 750bin liraymış.

Nedir yani, elinin kiri değil mi?

Biz bu ülkenin onca çalışanı, niye üç otuz paraya çalışıyor ki; bu şarkıcılar “sevgilisinin ayağını yerden kessin” diye değil mi!..

Ondan sonra da sıradan vatandaş servet düşmanı oluyor, sizi gidi sizi, işinize bakın siz!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.