Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Attın mı tam atacaksın (iki)1

Bir önceki köşemde bir vatandaşın başkan Erdoğan’ın 19bin ton altını var diye ileri sürdüğü sözleri kaleme almış ve bu işlerin atmasyon ile olmayacağı yazmıştım. Bende seneler önce böyle olmadık şeyleri arkadaşlar arasında sıkça yapar ve her şeyi bilirim havasında ortalarda gezip dururdum. O zamanlar böyle internetti sosyal ağlar falanda olmayınca atış serbest oluyordu. Hele de ben vurdum mu 12’den vurur, münazara kabiliyetimde iyi olduğundan kimse de fazla bir şey demeden konu kapanırdı. Tamam, insanoğlu atıp tutmayı sever ve bundan mutlu olur. Ancak zaman değişti ve bilgi kaynakları artınca bilginin ne olduğu için uğraşmak gerekiyor. Çok sayıda bilgi akınca insan biraz durup düşünmek zorunda olmalı. Son olarak Suriye’de şehit olan askerlerimizin sayısı konusunda sadece ülke genelinde değil Bulancak’ta farklı farklı rakamlar telaffuz edilip durdu. Şehit haberlerinin duyulmaya başladığı ilk gün bana “kaç şehit var” diye soran çok sayıda kişi oldu. Kimi 150-200 şehit varmış, kimi 100 şehit varmış devlet saklıyormuş diye sordular. Bende “haberlerde ne duyduk ise odur, niye saklasın” diye cevap verip işime baktım. O andan sonra da her gün “sen gazetecisin, kaç şehit var biliyor musun” diye sorup durdular. Yok twiterda, face de, diğer sosyal ağlarda, şu demiş ki, bu demiş ki, o arkadaşından öğrenmiş, işte tabur varmış oradaki askerlerin hepsi şehit olmuş, devlet bu şehitleri aralıklı olarak getirecekmiş, benin bir arkadaşım Suriye’de çalışıyordu, şehit sayısı bin filanmış diye diye akılla açıklanacak gibi olmayan şeyler hafta boyunca bana iletildi durdu. Her seferinde “Allah aşkına yahu, bu askerlerin anası, babası, eşi, çoluk çocuğu, arkadaşı var, bu insanlar Suriye’de 1 kişi şehit olsa haberdar olmayacak mı? Kim niye saklasın şehitlerin isimlerini, ne fayda sağlayacak kendine” desem onlar hala sanki orada bu askerlerin yanındaymış gibi konuşup durdular. Birde yanlış okumadım ise, twiter da herhalde, şehit sayısı 50’nin üzerinde olursa anayasa gereği hükümet istifa edermiş, hem de bir prof. bunu yazan kişi. Ne kadar insanı kandırsam kar sanıyor. Hiçbir kimse şehit sayısını saklayacak güçte değildir. Bunun hükümetle de bir ilgisi yoktur. Hesabını kimse veremez. Atmaya falan gerek yoktur.   
Ekleme Tarihi: 25 Mart 2020 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Attın mı tam atacaksın (iki)1

Bir önceki köşemde bir vatandaşın başkan Erdoğan’ın 19bin ton altını var diye ileri sürdüğü sözleri kaleme almış ve bu işlerin atmasyon ile olmayacağı yazmıştım. Bende seneler önce böyle olmadık şeyleri arkadaşlar arasında sıkça yapar ve her şeyi bilirim havasında ortalarda gezip dururdum. O zamanlar böyle internetti sosyal ağlar falanda olmayınca atış serbest oluyordu. Hele de ben vurdum mu 12’den vurur, münazara kabiliyetimde iyi olduğundan kimse de fazla bir şey demeden konu kapanırdı. Tamam, insanoğlu atıp tutmayı sever ve bundan mutlu olur.

Ancak zaman değişti ve bilgi kaynakları artınca bilginin ne olduğu için uğraşmak gerekiyor. Çok sayıda bilgi akınca insan biraz durup düşünmek zorunda olmalı. Son olarak Suriye’de şehit olan askerlerimizin sayısı konusunda sadece ülke genelinde değil Bulancak’ta farklı farklı rakamlar telaffuz edilip durdu. Şehit haberlerinin duyulmaya başladığı ilk gün bana “kaç şehit var” diye soran çok sayıda kişi oldu. Kimi 150-200 şehit varmış, kimi 100 şehit varmış devlet saklıyormuş diye sordular. Bende “haberlerde ne duyduk ise odur, niye saklasın” diye cevap verip işime baktım. O andan sonra da her gün “sen gazetecisin, kaç şehit var biliyor musun” diye sorup durdular. Yok twiterda, face de, diğer sosyal ağlarda, şu demiş ki, bu demiş ki, o arkadaşından öğrenmiş, işte tabur varmış oradaki askerlerin hepsi şehit olmuş, devlet bu şehitleri aralıklı olarak getirecekmiş, benin bir arkadaşım Suriye’de çalışıyordu, şehit sayısı bin filanmış diye diye akılla açıklanacak gibi olmayan şeyler hafta boyunca bana iletildi durdu. Her seferinde “Allah aşkına yahu, bu askerlerin anası, babası, eşi, çoluk çocuğu, arkadaşı var, bu insanlar Suriye’de 1 kişi şehit olsa haberdar olmayacak mı? Kim niye saklasın şehitlerin isimlerini, ne fayda sağlayacak kendine” desem onlar hala sanki orada bu askerlerin yanındaymış gibi konuşup durdular. Birde yanlış okumadım ise, twiter da herhalde, şehit sayısı 50’nin üzerinde olursa anayasa gereği hükümet istifa edermiş, hem de bir prof. bunu yazan kişi. Ne kadar insanı kandırsam kar sanıyor. Hiçbir kimse şehit sayısını saklayacak güçte değildir. Bunun hükümetle de bir ilgisi yoktur. Hesabını kimse veremez. Atmaya falan gerek yoktur.   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.