Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Attın mı tam atacaksın!

Pazartesi akşam üzeri bir arkadaşın dükkanına hal hatır sormak için şöyle bir uğrayayım dedim. Selam verdim ve arkadaşın yanındaki vatandaşla olan sohbetini dinlemeye başladım. Sohbet eden kişiyi tanımıyordum. Tabii olarak sohbette konuşulan şeyleri duymada bir sıkıntı yoktu. Bir süre sonra bu vatandaş, başkan Erdoğan ile ilgili olarak bir şeyler söyleyince dikkat kesildim. Bu kişi yurt dışında bulunduğunda (İsviçre’de çalışıyormuş)Basel şehrinin bir yerel gazetesinde başkan Erdoğan’ın İsviçre bankalarına 19bin ton altını geldiğini haber olarak yazıyormuş. Bizim arkadaş itiraz edecek gibi oldu. Ama bu vatandaş söylediğinden geri adım atmadı. Bende birkaç laf edeyim dedim, ama adamı tanımadığım içinde sadece dinlemekle kaldım. Her neyse vatandaş birkaç dakika sonra gitti. Ulan bu nasıl bir atmasyon yahu! Akıl var, mantık var, izan var! Tamam Erdoğan’ı hiç sevmesin, karşı olursun, muhalif bir damarın vardır, elinden gelse bir kaşık suda boğarsın da, bu okuduğunu söylediğin rakam olacak şey değil ki! 19bin ton öyle böyle değil dünyadaki altın rezervlerinin kaçta kaçı oluyor ki bunu bilmek lazım. Onu da baktık yaklaşık 50 ton civarında(yani elli bin kilo gram)19bin tonu hesaplamaya çalıştım, hesap makinesi cevap vermedi. Maddi değer olarak ise hesap falanda yetmez. Gramını 300liradan hesap etsek(hadi Erdoğan için iskonto falan yapıldığını kabul edelim) rakamı yazmak çok zor gibi. Tamam bu kadar altını var, bunu taşımaya kalksan kaç tır, kaç kamyon lazım, her halde paket halinde gidecek değil bu altınlar. Ancak tır alır külçe halinde.  Hem de kimse görmeden, bunu yurt dışına götürecek ve tek bir Erdoğan karşıtının bundan haberi olmayacak. Söz konusu bile değil yahu. Pusuda bekleyen ve Erdoğan’ın bir hatasını bulsak diyen onca muhalif basın yayın kurumu ve sosyal medya varken sen tut 19bin ton altını götür. 1ton bile olsa adamı yakarlar yahu! Muhalif basın böyle bir şey öğrenecek ve bunu Türkiye’de manşete çekmeyecek ve televizyonlarda günlerce haber yapmayacak. Atalım ama sağlam atalım derim. 19bin ton altın ha aklım kaldı ya!     
Ekleme Tarihi: 25 Mart 2020 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Attın mı tam atacaksın!

Pazartesi akşam üzeri bir arkadaşın dükkanına hal hatır sormak için şöyle bir uğrayayım dedim. Selam verdim ve arkadaşın yanındaki vatandaşla olan sohbetini dinlemeye başladım. Sohbet eden kişiyi tanımıyordum. Tabii olarak sohbette konuşulan şeyleri duymada bir sıkıntı yoktu. Bir süre sonra bu vatandaş, başkan Erdoğan ile ilgili olarak bir şeyler söyleyince dikkat kesildim. Bu kişi yurt dışında bulunduğunda (İsviçre’de çalışıyormuş)Basel şehrinin bir yerel gazetesinde başkan Erdoğan’ın İsviçre bankalarına 19bin ton altını geldiğini haber olarak yazıyormuş. Bizim arkadaş itiraz edecek gibi oldu. Ama bu vatandaş söylediğinden geri adım atmadı. Bende birkaç laf edeyim dedim, ama adamı tanımadığım içinde sadece dinlemekle kaldım. Her neyse vatandaş birkaç dakika sonra gitti. Ulan bu nasıl bir atmasyon yahu!

Akıl var, mantık var, izan var! Tamam Erdoğan’ı hiç sevmesin, karşı olursun, muhalif bir damarın vardır, elinden gelse bir kaşık suda boğarsın da, bu okuduğunu söylediğin rakam olacak şey değil ki! 19bin ton öyle böyle değil dünyadaki altın rezervlerinin kaçta kaçı oluyor ki bunu bilmek lazım. Onu da baktık yaklaşık 50 ton civarında(yani elli bin kilo gram)19bin tonu hesaplamaya çalıştım, hesap makinesi cevap vermedi. Maddi değer olarak ise hesap falanda yetmez. Gramını 300liradan hesap etsek(hadi Erdoğan için iskonto falan yapıldığını kabul edelim) rakamı yazmak çok zor gibi. Tamam bu kadar altını var, bunu taşımaya kalksan kaç tır, kaç kamyon lazım, her halde paket halinde gidecek değil bu altınlar. Ancak tır alır külçe halinde.  Hem de kimse görmeden, bunu yurt dışına götürecek ve tek bir Erdoğan karşıtının bundan haberi olmayacak. Söz konusu bile değil yahu.

Pusuda bekleyen ve Erdoğan’ın bir hatasını bulsak diyen onca muhalif basın yayın kurumu ve sosyal medya varken sen tut 19bin ton altını götür. 1ton bile olsa adamı yakarlar yahu! Muhalif basın böyle bir şey öğrenecek ve bunu Türkiye’de manşete çekmeyecek ve televizyonlarda günlerce haber yapmayacak. Atalım ama sağlam atalım derim. 19bin ton altın ha aklım kaldı ya!     

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.