Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Arada sırada sakinlik çok iyidir

Dün sabah evden çıktım her gün uğradığım yerlere uğradım ve yollardaki sakinlik dikkati mi çekti. Ballıca tarafında işim bitti ve şehir içine doğru yavaş yavaş geldim. “Allah Allah” dedim, “bu ne sessizlik böyle, acaba bir yerde bir şey mi oldu?” derken aklıma fındık geldi. Tabii ki, Bulancak’taki ikamet edenlerin büyük bir kısmı şimdi fındık bahçesinde, trafik ondan bu kadar sakin diyerek, BDH’ ne kadar bisikletim ile rahatça gidip geldim. Hakikaten de ne kadar güzel bir durum bu durum. Araba sayısı üçü beşi geçmiyordu. Yollar, sokaklar, caddeler ve özellikle 15 Temmuz Şehitler caddesinde nerede ise araç yok gibiydi. Gazeteye gelene kadar bu sakinliğin tadını çıkarttım. Hep sürekli eleştiri yapıp insanın canını sıkmanın bu gibi durumlarda çokta anlamı yok. Bugünde bu hali yazalım ve fındık bitene kadar devam edecek sakinliğin sürmesini dileyelim. Hatta fındık sonrası da bu sakinliğin devamı içinde elimizden geleni da yapalım. Trafik modern Dünya’nın en baş belası sorunu. Dünya’nın her yerinde, aracın olduğu her yerde gürültü ve insanı sağlığından edecek her ses hiç durmadan hayatımıza giriyor. Sonra bir iş için tekrar hükümet konağının olduğu yere gittim. Gelişte ve gidişte ancak 50 araba saydım. Birkaç gün önce adım atacak yerin olmadığı ilçemizin böyle sakinlik içinde olması kolay rastlanacak bir durum değil. Fındık bitene kadar böyle gider ve bu da bize yeter. Ondan sonrası Allah kerim. Yazılacak edilecek mevzu aslında epeyce çok. Ama arada sırada böyle insanı rahatlatacak anlar olunca da yazarak paylaşmak gerekir. Sonra öğleden sonra oldu ve bu sakinliği bozan bir şeyle karşılaştım.  Kütüphanedeki işimi hallettim ve geri dönüyordum. Bir arkadaşın yanına uğradım bisikletime binerken, yanımdan ışık hızı ile bisikletle biri geçti. Tek el direksiyonda, diğer elde telefonda ve konuşuluyor. Dediğim gibi ışık hızında bir yere yetişecek genç arkadaş.  Geçti gitti yanımdan, ben arkasından bakakaldım.  Sonra başına bir kaza geldi mi, “ya ben yavaş gidiyordum” falan diye bahane üreterek haklı çıkmaya çalışacak.  Yok yok boşuna yazıp duruyorum gibi geliyor bana!  
Ekleme Tarihi: 31 Ağustos 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Arada sırada sakinlik çok iyidir

Dün sabah evden çıktım her gün uğradığım yerlere uğradım ve yollardaki sakinlik dikkati mi çekti. Ballıca tarafında işim bitti ve şehir içine doğru yavaş yavaş geldim. “Allah Allah” dedim, “bu ne sessizlik böyle, acaba bir yerde bir şey mi oldu?” derken aklıma fındık geldi. Tabii ki, Bulancak’taki ikamet edenlerin büyük bir kısmı şimdi fındık bahçesinde, trafik ondan bu kadar sakin diyerek, BDH’ ne kadar bisikletim ile rahatça gidip geldim.

Hakikaten de ne kadar güzel bir durum bu durum. Araba sayısı üçü beşi geçmiyordu. Yollar, sokaklar, caddeler ve özellikle 15 Temmuz Şehitler caddesinde nerede ise araç yok gibiydi. Gazeteye gelene kadar bu sakinliğin tadını çıkarttım.

Hep sürekli eleştiri yapıp insanın canını sıkmanın bu gibi durumlarda çokta anlamı yok. Bugünde bu hali yazalım ve fındık bitene kadar devam edecek sakinliğin sürmesini dileyelim. Hatta fındık sonrası da bu sakinliğin devamı içinde elimizden geleni da yapalım.

Trafik modern Dünya’nın en baş belası sorunu. Dünya’nın her yerinde, aracın olduğu her yerde gürültü ve insanı sağlığından edecek her ses hiç durmadan hayatımıza giriyor.

Sonra bir iş için tekrar hükümet konağının olduğu yere gittim. Gelişte ve gidişte ancak 50 araba saydım. Birkaç gün önce adım atacak yerin olmadığı ilçemizin böyle sakinlik içinde olması kolay rastlanacak bir durum değil.

Fındık bitene kadar böyle gider ve bu da bize yeter. Ondan sonrası Allah kerim. Yazılacak edilecek mevzu aslında epeyce çok. Ama arada sırada böyle insanı rahatlatacak anlar olunca da yazarak paylaşmak gerekir.

Sonra öğleden sonra oldu ve bu sakinliği bozan bir şeyle karşılaştım.  Kütüphanedeki işimi hallettim ve geri dönüyordum. Bir arkadaşın yanına uğradım bisikletime binerken, yanımdan ışık hızı ile bisikletle biri geçti. Tek el direksiyonda, diğer elde telefonda ve konuşuluyor. Dediğim gibi ışık hızında bir yere yetişecek genç arkadaş.  Geçti gitti yanımdan, ben arkasından bakakaldım.  Sonra başına bir kaza geldi mi, “ya ben yavaş gidiyordum” falan diye bahane üreterek haklı çıkmaya çalışacak.  Yok yok boşuna yazıp duruyorum gibi geliyor bana!  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.