Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN

Pazar akşamı Avrupa finali oynayan Ampute futbol takımın maçını izledim.  Öyle kolay kolay maç izlemediğimi daha önce bir kaç defa yazmıştım. İzlenecek futbol adına ülkemizde bir şey kalmadığı için nerede ise 20 senedir 20 maç ancak izledim. Top oynamayı futbol sananların olduğu bir ülkede, insanı biraz olsun mutlu edecek sayılı maç var. Ampute takımız finale gelene kadar zaten her takımı ezdi geçti ve finalde futbolun markası olan İspanya’yı yerle bir etti. Maçta İspanya takımı doğru dürüst atağı bırakın sahada ne yaptığını bile bilemedi. Tek kale oynayan mili takım şampiyon oldu ve senelerdir Avrupa’da esamesi okunmayan futbolumuz adına büyük bir başarı elde etti. Hatta spor tarihimizin(bana göre)takım sporlarındaki en büyük başarısı.  İki finalde de şampiyon olmak çok zordur. Alacakları her hediye ve destek helal olsun. İşin bir yanı bu. Gelelim onlara verilecek olan prime. TFF’nin bildiğiniz gibi A futbol mili takımına kıytırık bir Avrupa şampiyonasına katıldıkları için 5 milyon Euro prim verdiğini biliyoruz. Yani 60milyon liraya yakın bir para. Peki bu paralar ne oldu, hava civa oldu, yediler içtiler beyzadeler. Milli takımın 3 kaptanı bu primi bir valiz içinde TFF’de teslim alıp bir yerde eğlenirken nerde ise kaybedeceklermiş.  Zaten karun gibi para kazanan bu futbolculara hikayeden bir finale kaldılar diye para dağıtan TFF yetkilileri aslında bir güzel hesap vermesi gerekirken, kendine göre çalıp oynuyor. Elbet bir gün birisi hesap sorar. Ampute takımımızı Bedensel Engeliler Federasyonuna bağlı. TFF ‘de onlara bir yere kadar destek olmuş. Şimdi ülkenin en yetkilisi olan kişi veya kişiler, TFF’nin verdiği bu 5 milyon euro’yu bu arkadaşlardan alıp, ampute mili takıma pirim olarak vermelidir. Hem yağlı ballı bir hayat içinde olanlar bir kez olsun para diye sayıklamasın.  İlk kez bir işe faydalı olsun bu paralar. Ülkede ekonomik, ticari, siyasi çok sıkıntı varmış. Bunu biliyoruz. Yolsuzluk, rüşvet, rant havada uçarmış bu da doğru! Ancak birileri çok güzel bir iş yapmış. Hak etmeyenden paralar alınıp, hak edenlere verilirse, tek bir kişiden ses de çıkmaz. Var mı bunu yapacak bir yetkili derseniz onu da bekleyelim!             
Ekleme Tarihi: 21 Eylül 2021 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN

Pazar akşamı Avrupa finali oynayan Ampute futbol takımın maçını izledim.  Öyle kolay kolay maç izlemediğimi daha önce bir kaç defa yazmıştım. İzlenecek futbol adına ülkemizde bir şey kalmadığı için nerede ise 20 senedir 20 maç ancak izledim. Top oynamayı futbol sananların olduğu bir ülkede, insanı biraz olsun mutlu edecek sayılı maç var. Ampute takımız finale gelene kadar zaten her takımı

ezdi geçti ve finalde futbolun markası olan İspanya’yı yerle bir etti. Maçta İspanya takımı doğru dürüst atağı bırakın sahada ne yaptığını bile bilemedi. Tek kale oynayan mili takım şampiyon oldu ve senelerdir Avrupa’da esamesi okunmayan futbolumuz adına büyük bir başarı elde etti. Hatta spor tarihimizin(bana göre)takım sporlarındaki en büyük başarısı.  İki finalde de şampiyon olmak çok zordur. Alacakları her hediye ve destek helal olsun.

İşin bir yanı bu. Gelelim onlara verilecek olan prime. TFF’nin bildiğiniz gibi A futbol mili takımına kıytırık bir Avrupa şampiyonasına katıldıkları için 5 milyon Euro prim verdiğini biliyoruz. Yani 60milyon liraya yakın bir para. Peki bu paralar ne oldu, hava civa oldu, yediler içtiler beyzadeler. Milli takımın 3 kaptanı bu primi bir valiz içinde TFF’de teslim alıp bir yerde eğlenirken nerde ise kaybedeceklermiş.  Zaten karun gibi para kazanan bu futbolculara hikayeden bir finale kaldılar diye para dağıtan TFF yetkilileri aslında bir güzel hesap vermesi gerekirken, kendine göre çalıp oynuyor. Elbet bir gün birisi hesap sorar. Ampute takımımızı Bedensel Engeliler Federasyonuna bağlı. TFF ‘de onlara bir yere kadar destek olmuş. Şimdi ülkenin en yetkilisi olan kişi veya kişiler, TFF’nin verdiği bu 5 milyon euro’yu bu arkadaşlardan alıp, ampute mili takıma pirim olarak vermelidir. Hem yağlı ballı bir hayat içinde olanlar bir kez olsun para diye sayıklamasın.  İlk kez bir işe faydalı olsun bu paralar. Ülkede ekonomik, ticari, siyasi çok sıkıntı varmış. Bunu biliyoruz. Yolsuzluk, rüşvet, rant havada uçarmış bu da doğru!

Ancak birileri çok güzel bir iş yapmış. Hak etmeyenden paralar alınıp, hak edenlere verilirse, tek bir kişiden ses de çıkmaz. Var mı bunu yapacak bir yetkili derseniz onu da bekleyelim!             

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.