Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Ana baba günü gibi

Akıl sır alır gibi değil. İnsan ne diyeceğini bilemiyor bazen. Dünya nerde ise kendinden geçmiş salgına karşı büyük bir mücadele veriyor.(Kimin nasıl bulaştırdığı veya nasıl ortaya çıktığı mevzusu sonra ki iş.) Ülkemizde ise sağlık bakanlığı bir yandan, içişleri bakanlığı bir yandan milletin bu salgından en az kayıpla çıkması için var gücü ile çalışırken, bazı vurdumduymazlar işi aksatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu salgına karşı alınan tedbirler açıklandığından beri bir muhabir olarak haber amaçlı çok sayıda yere uğruyorum ve tedbirlere dikkat ederek işimi yapıyorum. Arada Piraziz’e ve Giresun’a gidiyorum ve vatandaşı yakından gözlüyorum. İnanın Piraziz’de ve Giresun’daki sakinlik Bulancak’ta yok ve söz konusu değil. Buradaki aymazlık nasıl ifade edilir doğrusu bilmiyorum. Tarifi yok. Hemen hemen alınan hiçbir karar burada geçerli değil desem ancak tarif eder. Salı günü Bulancak’ta herkes ayaktaydı desem yalan olmaz. Aman Allah’ım bu nasıl bir kalabalık, nasıl bir hareketlenme, cadde, sokak, meydan, sahil aklınıza neresi gelirse gelsin, insan kaynıyordu. Gün boyu ilçede “ne oluyor yahu” diye bir baştan bir başa gezip durdum ve ne diyeceğimi kestiremedim. Bir uçtan bir uca, bayramda, seyranda, seçimde bu kadar kalabalık ancak olur. Vızır vızır bir hareket, araçlardan trafik sıkışmış kimin nereye gittiği ve nereden geldiğini anlayana aşk olsun. Öğlede eve yemeğe giderken, bisiklet yolu araç parkı ile dolduğundan yolun kenarındaki kaldırıma çıkıp öyle gittim. Bisiklet yolu park ile dolmuş, yoldan gideyim bile diyemiyorsun. Yol zaten araçtan geçilmiyor. Akşama kadar hiç durmadan bir trafik var. Sadece ana caddeler değil, ilçenin en sakin olarak bilinen yerleri bile böyle. Millet delirmiş gibi bir halde. Parasızlıktan ve kıtlıktan ölecek gibi bir hava içinde. Ana baba günü gibi desem başım ağrımaz. Tedbir medbir hak getire… Miting varmış, Bulancak spor şampiyon olmuş veya meydanda para dağıtılıyormuş gibi bir gündü Salı günü. Es kaza tedbirler az biraz gevşetilsin Bulancak’ta kimseyi yerinde tutamazlar. Ondan sonra salgın neymiş hep beraber görürüz.            
Ekleme Tarihi: 27 Nisan 2020 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Ana baba günü gibi

Akıl sır alır gibi değil. İnsan ne diyeceğini bilemiyor bazen. Dünya nerde ise kendinden geçmiş salgına karşı büyük bir mücadele veriyor.(Kimin nasıl bulaştırdığı veya nasıl ortaya çıktığı mevzusu sonra ki iş.) Ülkemizde ise sağlık bakanlığı bir yandan, içişleri bakanlığı bir yandan milletin bu salgından en az kayıpla çıkması için var gücü ile çalışırken, bazı vurdumduymazlar işi aksatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu salgına karşı alınan tedbirler açıklandığından beri bir muhabir olarak haber amaçlı çok sayıda yere uğruyorum ve tedbirlere dikkat ederek işimi yapıyorum. Arada Piraziz’e ve Giresun’a gidiyorum ve vatandaşı yakından gözlüyorum.

İnanın Piraziz’de ve Giresun’daki sakinlik Bulancak’ta yok ve söz konusu değil. Buradaki aymazlık nasıl ifade edilir doğrusu bilmiyorum. Tarifi yok. Hemen hemen alınan hiçbir karar burada geçerli değil desem ancak tarif eder. Salı günü Bulancak’ta herkes ayaktaydı desem yalan olmaz.

Aman Allah’ım bu nasıl bir kalabalık, nasıl bir hareketlenme, cadde, sokak, meydan, sahil aklınıza neresi gelirse gelsin, insan kaynıyordu. Gün boyu ilçede “ne oluyor yahu” diye bir baştan bir başa gezip durdum ve ne diyeceğimi kestiremedim.

Bir uçtan bir uca, bayramda, seyranda, seçimde bu kadar kalabalık ancak olur. Vızır vızır bir hareket, araçlardan trafik sıkışmış kimin nereye gittiği ve nereden geldiğini anlayana aşk olsun.

Öğlede eve yemeğe giderken, bisiklet yolu araç parkı ile dolduğundan yolun kenarındaki kaldırıma çıkıp öyle gittim. Bisiklet yolu park ile dolmuş, yoldan gideyim bile diyemiyorsun. Yol zaten araçtan geçilmiyor. Akşama kadar hiç durmadan bir trafik var. Sadece ana caddeler değil, ilçenin en sakin olarak bilinen yerleri bile böyle. Millet delirmiş gibi bir halde. Parasızlıktan ve kıtlıktan ölecek gibi bir hava içinde. Ana baba günü gibi desem başım ağrımaz. Tedbir medbir hak getire… Miting varmış, Bulancak spor şampiyon olmuş veya meydanda para dağıtılıyormuş gibi bir gündü Salı günü. Es kaza tedbirler az biraz gevşetilsin Bulancak’ta kimseyi yerinde tutamazlar. Ondan sonra salgın neymiş hep beraber görürüz.            

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.