Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Amerika’nın yumurtalarını essah sananlar!

Tam bir “cambaza bak cambaza bak” oyunu bu oyun. Oyunu kuranlar herkesin bu oyunu sorgusuz sualsiz kabul etmesini çok seviyor. Yiyen yiyor bu yumurtaları. Perşembe akşamı gazeteleri yaparken, açık olan haber kanalında son dakika haberi geçince, neymiş bu son dakika haberi diyerek haberi izlemeye çalıştım. ABD denen ülkenin bir açıklaması yer alıyordu haberde. Palavranın önde gideni olan Amerika’nın savunma bakanlığı yaptığı açıklamada, efendim bunlar, deaş denilen terör örgütünün şimdiki lideri olan kişiyi vurmuşlar ve adam ölmüş. Bunu dinleyince, hah işte yeni numara artık bu bundan sonra dedim. Tam da Amerika’nın salgın tedbirleri neticesinde iç borçlarının 30 trilyon dolara çıktığının açıklandığı günü peşinden gelmesi oyunun bir parçası. Hem ABD ulusunun uyutulması, hem de yeni bir savaş çıkartmanın adı bu açıklama. Haber devam ederken, bizim ülkenin uzman denilen adamları haberi yorumlamak için konuşmaya başladı. ABD şöyle yapmış, böyle yapmış, sonra şunlar olurmuş falan gibi kendi açılarından kelamlar etti. İşim uzun olunca bunları dinleyince, bu bizim uzmanların ABD’li falan olduğunu sandım.   Bu ABD denen aşağılık ülkenin oynadığı her oyunu doğru sanan bu adamların uzmanlığı ne kadar güvenilir olur ki? Bazı olayları bilmeyenlerde ABD’nin kurduğu bu oyunları hep hakikat diyerek kendilerini dinleyenlere yutturmaya çalışmaları da bir garip iş. Daha önce el kaide denen(kendi kurdukları bu örgütlerin lideri falan yok aslında hepsi oyunu bir yanı)örgütün lideri olduğu söylenen bin ladini, vurmuş ve yok etmişlerdi. Böyle bir şey olmadığını sonra öğrendim. Ladini vurdukları dedikleri tarihten çok önce ladin, hastalığı sebebiyle ölmüş. Aynı zamanda ladin, o günkü ABD başkanı bushun da şirket ortağı olduğu ve petrol dağıtımı yaptığı bağımsız basın da haberleri çıkınca haberdar olduk. Ladin ayrıca CIA denilen yapının da en önemli adamlarından. Oyun hep böyle oynanıyor ve ABD bir yere saldırı yapacaksa, bunun kılıfını hazırlıyor. Bizim bu yumurta severlerde, “hop yumurtanın” üstüne atlıyor ve bize yumurtanın faziletlerinden dem vuruyorlar. Daha neler var neler bu oyunun içinde, akıl alacak gibi değil. ABD ve bunlara bağlı anlatılan hikayelerin tek bir kelimesi doğru değil ve olması da söz konusu olmamıştır. Yumurtalara inanlara sözüm yok!        
Ekleme Tarihi: 05 Şubat 2022 - Cumartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Amerika’nın yumurtalarını essah sananlar!

Tam bir “cambaza bak cambaza bak” oyunu bu oyun. Oyunu kuranlar herkesin bu oyunu sorgusuz sualsiz kabul etmesini çok seviyor. Yiyen yiyor bu yumurtaları. Perşembe akşamı gazeteleri yaparken, açık olan haber kanalında son dakika haberi geçince, neymiş bu son dakika haberi diyerek haberi izlemeye çalıştım. ABD denen ülkenin bir açıklaması yer alıyordu haberde. Palavranın önde gideni olan Amerika’nın savunma bakanlığı yaptığı açıklamada, efendim bunlar, deaş denilen terör örgütünün şimdiki lideri olan kişiyi vurmuşlar ve adam ölmüş. Bunu dinleyince, hah işte yeni numara artık bu bundan sonra dedim. Tam da Amerika’nın salgın tedbirleri neticesinde iç borçlarının 30 trilyon dolara çıktığının açıklandığı günü peşinden gelmesi oyunun bir parçası. Hem ABD ulusunun uyutulması, hem de yeni bir savaş çıkartmanın adı bu açıklama. Haber devam ederken, bizim ülkenin uzman denilen adamları haberi yorumlamak için konuşmaya başladı. ABD şöyle yapmış, böyle yapmış, sonra şunlar olurmuş falan gibi kendi açılarından kelamlar etti. İşim uzun olunca bunları dinleyince, bu bizim uzmanların ABD’li falan olduğunu sandım.  

Bu ABD denen aşağılık ülkenin oynadığı her oyunu doğru sanan bu adamların uzmanlığı ne kadar güvenilir olur ki? Bazı olayları bilmeyenlerde ABD’nin kurduğu bu oyunları hep hakikat diyerek kendilerini dinleyenlere yutturmaya çalışmaları da bir garip iş. Daha önce el kaide denen(kendi kurdukları bu örgütlerin lideri falan yok aslında hepsi oyunu bir yanı)örgütün lideri olduğu söylenen bin ladini, vurmuş ve yok etmişlerdi. Böyle bir şey olmadığını sonra öğrendim. Ladini vurdukları dedikleri tarihten çok önce ladin, hastalığı sebebiyle ölmüş. Aynı zamanda ladin, o günkü ABD başkanı bushun da şirket ortağı olduğu ve petrol dağıtımı yaptığı bağımsız basın da haberleri çıkınca haberdar olduk. Ladin ayrıca CIA denilen yapının da en önemli adamlarından. Oyun hep böyle oynanıyor ve ABD bir yere saldırı yapacaksa, bunun kılıfını hazırlıyor. Bizim bu yumurta severlerde, “hop yumurtanın” üstüne atlıyor ve bize yumurtanın faziletlerinden dem vuruyorlar. Daha neler var neler bu oyunun içinde, akıl alacak gibi değil. ABD ve bunlara bağlı anlatılan hikayelerin tek bir kelimesi doğru değil ve olması da söz konusu olmamıştır. Yumurtalara inanlara sözüm yok!        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.