Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Amele-i İştirakyyun Fırkası ya da işçi bayramı

Ya öyle başlığı okur okumaz aman! bu da neymiş diye kendinizden geçmeyin! Osmanlı döneminde ve sonrasın da ülkemizdeki işçi hareketleri ile ilgili olan tarihi gelişmenin ilk adımlarını meydana getiren bir siyasi yapının adlarından biridir Amele-i İştirakyyun Fırkası. Bugünkü anlamı ile ilk işçi partisi olan bu fırkanın öncesi de vardır, o da Amele-i Osmanlı Cemiyetidir. Osmanlı döneminde kurulan ilk işçi fırkası ya da derneği de budur. Çok mu yabancı geldi bu kelimeler size? Yoksa gerici bir kişinin kullandığı kelimeler mi bunlar! (Bir zamanlar başka gazetelerde yazarken sıkça kullandığım bu kelimler için beni gerici birisi olarak gören bir kaç kişi olmuştur her niye ise.) Her neyse dün emekçilerin bayramı olan 1 Mayıs ta gazetemiz çıkmadığı için; emekçilerin 1 Mayıs'ını bugün kutluyorum. Dün kimi tatil yaptı, kimi meydanlara indi, kimi kendi işinde çalışmaya devam etti. Kimi de kendi bayramından bir haber olarak akşam etti. Alengirli laflar ile emekçilerin bütün sorunları unutulup bayramları kutlandı. Emekçi ve işçi dendi mi bir zamanlar bu ülke bazı kişilerin yürekleri korkudan pır pır ederdi. Hepsi geçti gitti. Emekçiler sendikalar yolu ile hak aramaya her zaman devam edecektir. Korkmaya ve çekinmeye gerek yoktur.  Kavga ve şiddet yoksa emekçi ve işveren arasında bir mücadele hep olacaktır. Emekçi arkadaşlarımın, dostlarımın ve bütün çalışanların 1 Mayıs emekçi bayramı kutlu ve mutlu olsun!...
Ekleme Tarihi: 02 Mayıs 2017 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

Amele-i İştirakyyun Fırkası ya da işçi bayramı

Ya öyle başlığı okur okumaz aman! bu da neymiş diye kendinizden geçmeyin! Osmanlı döneminde ve sonrasın da ülkemizdeki işçi hareketleri ile ilgili olan tarihi gelişmenin ilk adımlarını meydana getiren bir siyasi yapının adlarından biridir Amele-i İştirakyyun Fırkası. Bugünkü anlamı ile ilk işçi partisi olan bu fırkanın öncesi de vardır, o da Amele-i Osmanlı Cemiyetidir. Osmanlı döneminde kurulan ilk işçi fırkası ya da derneği de budur.

Çok mu yabancı geldi bu kelimeler size? Yoksa gerici bir kişinin kullandığı kelimeler mi bunlar! (Bir zamanlar başka gazetelerde yazarken sıkça kullandığım bu kelimler için beni gerici birisi olarak gören bir kaç kişi olmuştur her niye ise.)

Her neyse dün emekçilerin bayramı olan 1 Mayıs ta gazetemiz çıkmadığı için; emekçilerin 1 Mayıs'ını bugün kutluyorum. Dün kimi tatil yaptı, kimi meydanlara indi, kimi kendi işinde çalışmaya devam etti.

Kimi de kendi bayramından bir haber olarak akşam etti.

Alengirli laflar ile emekçilerin bütün sorunları unutulup bayramları kutlandı.

Emekçi ve işçi dendi mi bir zamanlar bu ülke bazı kişilerin yürekleri korkudan pır pır ederdi. Hepsi geçti gitti. Emekçiler sendikalar yolu ile hak aramaya her zaman devam edecektir. Korkmaya ve çekinmeye gerek yoktur.  Kavga ve şiddet yoksa emekçi ve işveren arasında bir mücadele hep olacaktır.

Emekçi arkadaşlarımın, dostlarımın ve bütün çalışanların 1 Mayıs emekçi bayramı kutlu ve mutlu olsun!...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.