Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Almasak boyumuz kısalır?

Her gün gazete okuyan birisi olarak rast geldiğim ünlüler ile ilgili bazı haberler ve magazin haberlerinde okuduğum şeyler beni benden alıyor. Milletin tek derdinin bu ünlüler olduğunun sanan bir kesim var bu ülkede. Bu ünlülerin hayatına göre kendi hayatını benzeten ve onlar gibi olmaya çalışan insanların olması da tabi sayılabilir bir yere kadar. Saçını yaptıran, elbisesini, arabasını bu ünlülere bakarak alanlar olur. Parası vardır alır; bizi fazla ilgilendirmez derim. Ancak bazı evli ünlü olanların çocuklarının hayatına özenenleri de bir türlü anlamış değilim. Birkaç gün önce evde gazeteleri okurken, bu tarz bir haberi okuyunca; “ya Allah aşkına işimiz bu ünlülere birebir benzemek mi” diye düşündüm. Bir evli ünlü ailenin(dizi oyucusu ikisi de)2 yaşına gelmiş oğullarının giydiği bir kıyafettin hayranları tarafından çok beğenilmesi ile birlikte bu markanın elindeki bütün ürünleri satılmış. Elbette bunları alanlarda büyük ihtimalle evliler. Neymiş bu ünlü ailenin ınstagram da çocuğunun bu kıyafeti ile çekilen bir resmini paylaşmasından sonra hayranları delirmiş gibi bu ürünün mağazalarına koşmuş ve 350lira olan bu kıyafeti yağma etmiş. Bu nedir Allah aşkına yahu? Niye bir insan bir sosyal ağda gördüğü bir şeyi almak için yanar tutuşur ki? Bana ne ünlü birisinin giydiği, yediği, aldığı şeyden ki! Alır alır, o aldı, diye ben niye koşa koşa gidip elimdeki 3-5 lirayı onları çok sevdim, diye; hem de hiç ihtiyacım olmadığı şeyleri alayım! Son yıllarda bu durum ülkemizde çok hızlı bir şekilde arttı. Ünlü olduğu ifade edilen bu kişilerin hayatını an be an takip eden hayranları, onlar ne yaparsa yapmak için yarışıyor. Misal bir ünlü, Bodrum’dan veya İstanbul’un en pahalı semtinden bir ev aldı, diyelim; 5-6 milyon liralık ya da villa! Hangi hayranının cebininde bu kadar para vardır ki? Taş çatlasa 3-4 bin lirayı geçmez bu para. Ama gıpta edilir bu ünlünün aldığı her şey… Bizler sıradan hayatı olan insanlarız. Öyle ünlüydü, meşhurdu, üst düzey insandı gibilerin hayatına bakarak yaşamaya çalışırsak, yemeğe ekmek bulamayız sonra. Gaza gelmeyelim; şu ünlü ne giymiş, çocuğunun üstünde şu varmış, bizde ondan alalım gibi düşünceler sadece onlara fayda sağlar. Onlar para vermeden reklam karşılığında zaten epeyce bir cukka götürür, olan bize olur. Aşık atmayalım onlarla derim.                    
Ekleme Tarihi: 19 Mayıs 2020 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

Almasak boyumuz kısalır?

Her gün gazete okuyan birisi olarak rast geldiğim ünlüler ile ilgili bazı haberler ve magazin haberlerinde okuduğum şeyler beni benden alıyor. Milletin tek derdinin bu ünlüler olduğunun sanan bir kesim var bu ülkede. Bu ünlülerin hayatına göre kendi hayatını benzeten ve onlar gibi olmaya çalışan insanların olması da tabi sayılabilir bir yere kadar. Saçını yaptıran, elbisesini, arabasını bu ünlülere bakarak alanlar olur. Parası vardır alır; bizi fazla ilgilendirmez derim.

Ancak bazı evli ünlü olanların çocuklarının hayatına özenenleri de bir türlü anlamış değilim. Birkaç gün önce evde gazeteleri okurken, bu tarz bir haberi okuyunca; “ya Allah aşkına işimiz bu ünlülere birebir benzemek mi” diye düşündüm. Bir evli ünlü ailenin(dizi oyucusu ikisi de)2 yaşına gelmiş oğullarının giydiği bir kıyafettin hayranları tarafından çok beğenilmesi ile birlikte bu markanın elindeki bütün ürünleri satılmış. Elbette bunları alanlarda büyük ihtimalle evliler.

Neymiş bu ünlü ailenin ınstagram da çocuğunun bu kıyafeti ile çekilen bir resmini paylaşmasından sonra hayranları delirmiş gibi bu ürünün mağazalarına koşmuş ve 350lira olan bu kıyafeti yağma etmiş. Bu nedir Allah aşkına yahu?

Niye bir insan bir sosyal ağda gördüğü bir şeyi almak için yanar tutuşur ki? Bana ne ünlü birisinin giydiği, yediği, aldığı şeyden ki! Alır alır, o aldı, diye ben niye koşa koşa gidip elimdeki 3-5 lirayı onları çok sevdim, diye; hem de hiç ihtiyacım olmadığı şeyleri alayım!

Son yıllarda bu durum ülkemizde çok hızlı bir şekilde arttı. Ünlü olduğu ifade edilen bu kişilerin hayatını an be an takip eden hayranları, onlar ne yaparsa yapmak için yarışıyor. Misal bir ünlü, Bodrum’dan veya İstanbul’un en pahalı semtinden bir ev aldı, diyelim; 5-6 milyon liralık ya da villa! Hangi hayranının cebininde bu kadar para vardır ki? Taş çatlasa 3-4 bin lirayı geçmez bu para. Ama gıpta edilir bu ünlünün aldığı her şey…

Bizler sıradan hayatı olan insanlarız. Öyle ünlüydü, meşhurdu, üst düzey insandı gibilerin hayatına bakarak yaşamaya çalışırsak, yemeğe ekmek bulamayız sonra. Gaza gelmeyelim; şu ünlü ne giymiş, çocuğunun üstünde şu varmış, bizde ondan alalım gibi düşünceler sadece onlara fayda sağlar. Onlar para vermeden reklam karşılığında zaten epeyce bir cukka götürür, olan bize olur. Aşık atmayalım onlarla derim.      

             

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.