Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Aklın yolu birdir

Benim aklım değil bu tabii. Büyüklerin söylediği ve çoğuz zaman doğru olan güzel bir sözdür, “aklın yolu birdir” sözü. İnsanı yanlış yapmaktan alıkoyan, doğruya sevk eden, o da buna inanan için geçerli elbette. “Başlarım lan, büyüklerin lafına da sözüne de” deyip, kafasına göre takılanlar için pek de geçerli değildir bu güzel söz. Şarampole gidecekleri yoluna döndüren, yanlış yola gitmek üzere olanları da yoldan çeviren, ders alamsını bilenlerin hep baş tacı ettiği bir atasözüdür. Uyan uyar, uymayan kendi yoluna gider. Nerden geldi bu söz aklıma birden demeyeyim. Her daim aklımızda olan(gerçi biz muhabirlerde ve gazetecilerde çok olmadığı söylenir o ayrı mevzu akıl olup olmadığı) bir işi yaparken dikkat ettiğimiz bir husustur. Salgınla birlikte ülkemizde okullar ertelenmiş ve yaklaşık 7 aydır öğrenciler okula gitmeden evden öğretim görüyordu. Bu olacak bir iş değildi. Ancak devlet bu yönde bir karar almış ve bu uygulamaya başlamıştı. Bu salgına karşı alınan bir tedbir, diye kimse de ses etmemişti. Ancak geline nokta bu kararın artık uygulanamaz olduğunu göstermeye başlayınca, MEB akıllın yolu birdir, diyerek okulların tedbirlerin uygulanacak şekli ile açılamasına karar verdi.    Biz zaten yaz boyunca velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin ve Bulancak’taki çok sayıdaki esnafın okulların açılması yönündeki talepleri yetkili merciler tarafından olumlu bulunması ile biraz geç olsa da nihayet açılarak, hem ülke ekonomisine, hem de ilçe ekonomisine olan katkılarıyla birlikte haftaya başlayacak. Salgın Dünya ve ülkemizde büyük bir ekonomik sıkıntı ortaya çıkardı. Bunu durdurmanın yolu ekonomiyi tam olarak açmak ve daha fazla ziyan etmeden yola devam etmektir. Bu güzel oldu. İlçedeki ekonomik yapı daha fazla sıkıntıya girmeden işler kısa zamanda olmasa bile, bir kaç ay içinde toparlanır gibi. Bazen alınan bazı kararlar, zaman gelir düzeltilmek zorunda kalınca kılıcı vurmaktan kaçınmanın bir anlamı olmaz. Ortak akıl ile birlikte okulların açılması herkes için iyi oldu. Bundan sonrası kendiliğinden gelir ve daha iyi olur. Bu arada bu salından en çok rant sağlayanda, virüsü yayan Çin olmuş. Aşı, maske, sağlık malzemelerinde çok büyük para kazanmış. Ne, diyelim yeni emperyalist güç Dünya’ya hayırlı olsun…                
Ekleme Tarihi: 09 Ekim 2020 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

Aklın yolu birdir

Benim aklım değil bu tabii. Büyüklerin söylediği ve çoğuz zaman doğru olan güzel bir sözdür, “aklın yolu birdir” sözü. İnsanı yanlış yapmaktan alıkoyan, doğruya sevk eden, o da buna inanan için geçerli elbette.

“Başlarım lan, büyüklerin lafına da sözüne de” deyip, kafasına göre takılanlar için pek de geçerli değildir bu güzel söz. Şarampole gidecekleri yoluna döndüren, yanlış yola gitmek üzere olanları da yoldan çeviren, ders alamsını bilenlerin hep baş tacı ettiği bir atasözüdür. Uyan uyar, uymayan kendi yoluna gider.

Nerden geldi bu söz aklıma birden demeyeyim. Her daim aklımızda olan(gerçi biz muhabirlerde ve gazetecilerde çok olmadığı söylenir o ayrı mevzu akıl olup olmadığı) bir işi yaparken dikkat ettiğimiz bir husustur.

Salgınla birlikte ülkemizde okullar ertelenmiş ve yaklaşık 7 aydır öğrenciler okula gitmeden evden öğretim görüyordu. Bu olacak bir iş değildi. Ancak devlet bu yönde bir karar almış ve bu uygulamaya başlamıştı. Bu salgına karşı alınan bir tedbir, diye kimse de ses etmemişti. Ancak geline nokta bu kararın artık uygulanamaz olduğunu göstermeye başlayınca, MEB akıllın yolu birdir, diyerek okulların tedbirlerin uygulanacak şekli ile açılamasına karar verdi.   

Biz zaten yaz boyunca velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin ve Bulancak’taki çok sayıdaki esnafın okulların açılması yönündeki talepleri yetkili merciler tarafından olumlu bulunması ile biraz geç olsa da nihayet açılarak, hem ülke ekonomisine, hem de ilçe ekonomisine olan katkılarıyla birlikte haftaya başlayacak. Salgın Dünya ve ülkemizde büyük bir ekonomik sıkıntı ortaya çıkardı. Bunu durdurmanın yolu ekonomiyi tam olarak açmak ve daha fazla ziyan etmeden yola devam etmektir.

Bu güzel oldu. İlçedeki ekonomik yapı daha fazla sıkıntıya girmeden işler kısa zamanda olmasa bile, bir kaç ay içinde toparlanır gibi.

Bazen alınan bazı kararlar, zaman gelir düzeltilmek zorunda kalınca kılıcı vurmaktan kaçınmanın bir anlamı olmaz. Ortak akıl ile birlikte okulların açılması herkes için iyi oldu. Bundan sonrası kendiliğinden gelir ve daha iyi olur.

Bu arada bu salından en çok rant sağlayanda, virüsü yayan Çin olmuş. Aşı, maske, sağlık malzemelerinde çok büyük para kazanmış. Ne, diyelim yeni emperyalist güç Dünya’ya hayırlı olsun…                

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.