Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

AKIL VERMEK KOLAY

Sen kalk gel Amerikalardan, onca maaş ile İstanbul’da kalacak ev bulama. Hükümet ekonomik olarak bize çıkış yolu göstersin diye apar topar ülkeye getirdiği ve MB başkanı yaptığı şahıs, kiralık ev bulamadığı için anasının yanına yerleşmiş. Ekonomiyi kurtaracağım diyerek ver etmiş faizin gözüne hatun kişi ve bakanı, vatandaşın derdine derman olacakmış gibi. Yahu bu hatun kişi geldiği ülkede, faizin artışının ekonomileri perişan ettiğini bildiği halde, bizim ülkemizde hiçbir rahatsızlık duymadan, ekonomiyi kurtaracağım ve fiyat artışlarını bu sayede sona erdireceğim, dese ABD’de bir dakika bile görevde tutmazlar. Bir de bu kişi, o kadar önemli bir ekonomistmiş ki; hep üst düzey yerlerde göreve getirilmiş. Valla buraya gelene kadar kimsenin haberinin bile olmadığı bu kişinin, zorla buraya yollandığını sanıyorum. Rahat koltuklarda oturdukları içinde, “laf ola beri gele” diyerek sallayıp duruyorlar. Kaç defa yazdık ve söyledik, küresel çetenin ortaya saldığı şahıslar, zamanı gelince görevlerini yapıyorlar. Bu da onlardan biri bana göre. Hele de faiz artacak diyen birinden hayır beklemenin bir anlamı yok. İnsanları bir köle gibi yönetmek için her yolu deneyen ve bir yere kadar başaran küresel yapının, oyunlarından biri de faiz veya belki de en önemli silahı ülkeleri ele geçirmek için. Ülkemiz bildim bileli bu oyunun içinde çırpınıp duruyor. Az biraz nefes alınır gibi oluyor, hop yeninden başa sarıyoruz. Tamam; ülkede her şey çok kötü değilse bile; çok da iyi bir tablo da yok ortada. Bu hatun kişi de geldiği yerde artık nasıl bir ekonomi gördü ise ağzını her açtığında ülkenin faiz artırarak düze çıkacağını, bunun içinde 2-3 sene daha dişini sıkması gerektiğini söyleyip, laf ebeliği yapıyor. Birde kiralık ev bulamadım gibi bir laf salatası edince, ülke olarak yardım yapasımız geldi. Bilmem kaç asgari ücret alacan ve ev bulamadım diyerek ağlak olacaksın. Aslında bu kişi, kendisine söylenen bir şeyi yerine getiriyor. Küresel yapının ağababaları, Dünya’daki mülksüzleştirme denen politikanın görev adamlarını sahaya sürdüğü içinde bu kişiler, kiraların çok arttığını, kimsenin ev, araba alamayacak kadar fakir olduğunu hissettirmek için arada sırada bunları söyleyecek. Yaparlar mı bu şeytani işi, bunu da zaman gösterecek.            
Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2023 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

AKIL VERMEK KOLAY

Sen kalk gel Amerikalardan, onca maaş ile İstanbul’da kalacak ev bulama. Hükümet ekonomik olarak bize çıkış yolu göstersin diye apar topar ülkeye getirdiği ve MB başkanı yaptığı şahıs, kiralık ev bulamadığı için anasının yanına yerleşmiş.

Ekonomiyi kurtaracağım diyerek ver etmiş faizin gözüne hatun kişi ve bakanı, vatandaşın derdine derman olacakmış gibi. Yahu bu hatun kişi geldiği ülkede, faizin artışının ekonomileri perişan ettiğini bildiği halde, bizim ülkemizde hiçbir rahatsızlık duymadan, ekonomiyi kurtaracağım ve fiyat artışlarını bu sayede sona erdireceğim, dese ABD’de bir dakika bile görevde tutmazlar. Bir de bu kişi, o kadar önemli bir ekonomistmiş ki; hep üst düzey yerlerde göreve getirilmiş. Valla buraya gelene kadar kimsenin haberinin bile olmadığı bu kişinin, zorla buraya yollandığını sanıyorum. Rahat koltuklarda oturdukları içinde, “laf ola beri gele” diyerek sallayıp duruyorlar. Kaç defa yazdık ve söyledik, küresel çetenin ortaya saldığı şahıslar, zamanı gelince görevlerini yapıyorlar. Bu da onlardan biri bana göre. Hele de faiz artacak diyen birinden hayır beklemenin bir anlamı yok. İnsanları bir köle gibi yönetmek için her yolu deneyen ve bir yere kadar başaran küresel yapının, oyunlarından biri de faiz veya belki de en önemli silahı ülkeleri ele geçirmek için. Ülkemiz bildim bileli bu oyunun içinde çırpınıp duruyor. Az biraz nefes alınır gibi oluyor, hop yeninden başa sarıyoruz. Tamam; ülkede her şey çok kötü değilse bile; çok da iyi bir tablo da yok ortada.

Bu hatun kişi de geldiği yerde artık nasıl bir ekonomi gördü ise ağzını her açtığında ülkenin faiz artırarak düze çıkacağını, bunun içinde 2-3 sene daha dişini sıkması gerektiğini söyleyip, laf ebeliği yapıyor. Birde kiralık ev bulamadım gibi bir laf salatası edince, ülke olarak yardım yapasımız geldi. Bilmem kaç asgari ücret alacan ve ev bulamadım diyerek ağlak olacaksın. Aslında bu kişi, kendisine söylenen bir şeyi yerine getiriyor. Küresel yapının ağababaları, Dünya’daki mülksüzleştirme denen politikanın görev adamlarını sahaya sürdüğü içinde bu kişiler, kiraların çok arttığını, kimsenin ev, araba alamayacak kadar fakir olduğunu hissettirmek için arada sırada bunları söyleyecek. Yaparlar mı bu şeytani işi, bunu da zaman gösterecek.            

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.