Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Ahırın kapısı açık kalmış anlaşılan

Cuma akşamını Cumartesiye bağlayan gece yarısı bir ara uykudan uyanmış, saat kaç diye saate bakmadan önce dışarıdan gelen böğürtü ile birden, ‘bu seste ne bu saatte hayırdır’ diyerek sesin daha da yakına gelmesini bekledim. Bir araba Kızılot tarafından geliyordu herhalde, (ses o taraftan geldiği için bu tarafı yazdım evimiz bu mevkiiye yakın olduğundan böyle yazdım) bir müzik sesi, olancasıyla açık, rap parçası denilen bir garip şey çalışıyor ve insanı yatağından kaldıracak kadar böğürtülüydü. Araba o ses ile evin oradan geçti gitti. Yerimden kalktım saate baktım. Saat 4’e çeyrek vardı. Kallavi bir söz ettim ve birisi bu yarı hayvan, yarı insan olan, yaratığın ahırının kapısını açık bırakmış herhalde, diyerek uyumaya çalıştım. Böyle dediğim için kimse kızmasın, bana laf etmesin. Yahu gece yarısı, sabah olmak üzere bir insan altında araba, işten mi gelir, işe mi gider, düğün mü yaptı, bir yere mi yetişecek(hasta falan olur, yangın çıkar, acil bir durum olur)yola çıkar ve bunu anlarız. Bu arabayı kullananın böyle bir derdi, tasası olmadığı zaten belli. Hangi insan, gece yarısı arabayla, yüksek sesle dinlediği müzik ile yola çıkar ki? İnsan olan bunu yapmaz, kendini bilen, insanlara saygısı olan için bunlar söz konusu bile olmaz.  Nereye gidersin, kime hava atarsın, derdin varsa, doktora gidersin tedavi olursun! Gece yarıları, altında araba(bunun gibi çok sayıda geceleri gezen tozan ahır kaçkını epeyce bir kişi var, genç yaşlı veya hatun kişi bilemeyiz)neye hizmet ettiğini bilmeyen yarı hayvan, yarı insan olan bu yaratıkların kaldığı ahırların kapısı açık kaldığı için bu durum çokça oluyor. Ha bunları bu saatlerde takip etmekte çok zor. Karanlık yerlerde araçların plakasını almak, rengini seçmek kolay olmadığından yetkili yerlere de bildirmek mümkün olmuyor. Aynı şeyler gün içinde de oluyor. Altında arabası olan bazıları, öyle saygı, maygı, çok iplemeden her tür müzik sesi ile cadde sokak ha bire tur atıyor. Kimse de ‘ne oluyor’ diye soramıyor bunlara. Soru soranı alimallah hastanelik etmekte var bu durumda. Ateş gibi bu arabaları ile istedikleri gibi müzik dinleyen ve hız yapanlar. Öyle bunlara bir şey söylemek, yanlış yapıyorsun, demek ağız burun kırılmasına kadar gider. Bu da yetmez ise canınızdan bile olursunuz. Silah, bıçak, sopa, levye bunlar bu arabaların olmazsa olmazıdır. Ceza yazılmış, ehliyet alınmış(zaten çoğunun ehliyeti yoktur, trafikten men edilmiş)onları asla geri döndürmez. Onlar alikıran baş kesendirler kısacası.  
Ekleme Tarihi: 10 Mayıs 2022 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

Ahırın kapısı açık kalmış anlaşılan

Cuma akşamını Cumartesiye bağlayan gece yarısı bir ara uykudan uyanmış, saat kaç diye saate bakmadan önce dışarıdan gelen böğürtü ile birden, ‘bu seste ne bu saatte hayırdır’ diyerek sesin daha da yakına gelmesini bekledim.

Bir araba Kızılot tarafından geliyordu herhalde, (ses o taraftan geldiği için bu tarafı yazdım evimiz bu mevkiiye yakın olduğundan böyle yazdım) bir müzik sesi, olancasıyla açık, rap parçası denilen bir garip şey çalışıyor ve insanı yatağından kaldıracak kadar böğürtülüydü.

Araba o ses ile evin oradan geçti gitti.

Yerimden kalktım saate baktım.

Saat 4’e çeyrek vardı.

Kallavi bir söz ettim ve birisi bu yarı hayvan, yarı insan olan, yaratığın ahırının kapısını açık bırakmış herhalde, diyerek uyumaya çalıştım.

Böyle dediğim için kimse kızmasın, bana laf etmesin.

Yahu gece yarısı, sabah olmak üzere bir insan altında araba, işten mi gelir, işe mi gider, düğün mü yaptı, bir yere mi yetişecek(hasta falan olur, yangın çıkar, acil bir durum olur)yola çıkar ve bunu anlarız.

Bu arabayı kullananın böyle bir derdi, tasası olmadığı zaten belli.

Hangi insan, gece yarısı arabayla, yüksek sesle dinlediği müzik ile yola çıkar ki?

İnsan olan bunu yapmaz, kendini bilen, insanlara saygısı olan için bunlar söz konusu bile olmaz.  Nereye gidersin, kime hava atarsın, derdin varsa, doktora gidersin tedavi olursun! Gece yarıları, altında araba(bunun gibi çok sayıda geceleri gezen tozan ahır kaçkını epeyce bir kişi var, genç yaşlı veya hatun kişi bilemeyiz)neye hizmet ettiğini bilmeyen yarı hayvan, yarı insan olan bu yaratıkların kaldığı ahırların kapısı açık kaldığı için bu durum çokça oluyor.

Ha bunları bu saatlerde takip etmekte çok zor.

Karanlık yerlerde araçların plakasını almak, rengini seçmek kolay olmadığından yetkili yerlere de bildirmek mümkün olmuyor.

Aynı şeyler gün içinde de oluyor.

Altında arabası olan bazıları, öyle saygı, maygı, çok iplemeden her tür müzik sesi ile cadde sokak ha bire tur atıyor.

Kimse de ‘ne oluyor’ diye soramıyor bunlara.

Soru soranı alimallah hastanelik etmekte var bu durumda.

Ateş gibi bu arabaları ile istedikleri gibi müzik dinleyen ve hız yapanlar.

Öyle bunlara bir şey söylemek, yanlış yapıyorsun, demek ağız burun kırılmasına kadar gider.

Bu da yetmez ise canınızdan bile olursunuz. Silah, bıçak, sopa, levye bunlar bu arabaların olmazsa olmazıdır.

Ceza yazılmış, ehliyet alınmış(zaten çoğunun ehliyeti yoktur, trafikten men edilmiş)onları asla geri döndürmez.

Onlar alikıran baş kesendirler kısacası.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.