Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Ağbimiz çok asi, isyankar, tutmasalar yıkacak bu düzeni

Ağbim dediğime bakmayın, daha 30-35 yaş anca var bakınca! Salı günü postaneye gazetenin il dışındaki abonelerinin postalarını götürmek için bisikletim ile aheste aheste gidiyordum. Eski çeşmeyi geçtim ve arkamdan gelen bir arabanın içinde aracı süren bir kişinin yüksek sesle müzik dinlediğini duydum ve kenara doğru çekildim. O da epeyce bir yavaş şekilde gidiyor ve aracın içinden gelen yüksek sesli müziği dinleyerek sağa sola bakıyordu. Samsun plakalı bir araçtı bu. Beninle aynı hızda devam etti ve ben postanenin önünde durdum. O araçta aynı ses ile(rap diyorlar bu müzik akımına, asilerin, isyankarların ve tutunamayanların sesiymiş dinleyenlerin dediğine göre)isyan eder birinin sözlerini bize de dinletmeyi kendine bir görev saymış olarak pazar yerine doğru aynı tempoda çekti gitti. Öyle pahalı bir arabada değildi kullandığı, saç sakal karışmış, artık aklından kime isyan ediyor ve neler geçiyor bilmediğim içinde arkasından biraz bakıp durdum. İşim bitti ve gazeteye geldim. Tamam insanoğlu bazı şeylere isyan edebilir, kızabilir, yokluk çeker, aç kalır, sevdiği insanı alamaz falan gibi çok sayıda durum sebebiyle asilik yapar, isyanını ortaya koyar, bunların hepsi herkesin başına gelebilir!  Bir siyasi görüşü vardır, buna göre bir tavrı olur, eylem yapar, protesto eder, yeri gelir hapsi göze alır yatar, hayatını zorlar. Haklıdır bilemeyiz, bunu ikna edici bir halde de yapar ve kendine destek de bulur. Ancak bu sözü, müziği ve sesi berbat olan bir şey ise bunun asiliği, isyankarlığı hikayeden öteye gitmez. Hem de bir kızı çok sevmiş veya bir erkeği de, işte olmamış bu da bu rap denen müzik ile isyanını göstermek için arabasının içinde olanca ses ile millete dinleterek çözüm bulacak. Ne derler bizde; “ölme eşeğim ölme, yoncalar bitecek” diye çok güzel bir söz vardır. Bu ağbim de aynen böyle efkarlı bir şekilde(adım gibi eminim “efkar” nedir onu da bilmez bu isyankarlar!)milleti rahatsız etme pahasına fındık kabuğunu doldurmayacak bir şey için kafa ütülemeyi bir iş sanıyor. Hele birde tutmasalar bunun gibileri inanın bu ülkenin düzeni yerle bir olur derim. Hayatında bir gün, bir saat, bir dakika, bir an bile çile çekmemiş, aç kalmamış, karnı doymamış, cebinde bir kuruş olmadan akşam etmemiş, ezilmemiş, yeri geldi mi ekmek bile bulamamışlar varken, anasının babasının parası ile asilik, isyankarlık yapanların dermanı bir güzel kötektir, başkası kesmez bunları!
Ekleme Tarihi: 10 Ağustos 2022 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Ağbimiz çok asi, isyankar, tutmasalar yıkacak bu düzeni

Ağbim dediğime bakmayın, daha 30-35 yaş anca var bakınca! Salı günü postaneye gazetenin il dışındaki abonelerinin postalarını götürmek için bisikletim ile aheste aheste gidiyordum. Eski çeşmeyi geçtim ve arkamdan gelen bir arabanın içinde aracı süren bir kişinin yüksek sesle müzik dinlediğini duydum ve kenara doğru çekildim. O da epeyce bir yavaş şekilde gidiyor ve aracın içinden gelen yüksek sesli müziği dinleyerek sağa sola bakıyordu. Samsun plakalı bir araçtı bu. Beninle aynı hızda devam etti ve ben postanenin önünde durdum. O araçta aynı ses ile(rap diyorlar bu müzik akımına, asilerin, isyankarların ve tutunamayanların sesiymiş dinleyenlerin dediğine göre)isyan eder birinin sözlerini bize de dinletmeyi kendine bir görev saymış olarak pazar yerine doğru aynı tempoda çekti gitti. Öyle pahalı bir arabada değildi kullandığı, saç sakal karışmış, artık aklından kime isyan ediyor ve neler geçiyor bilmediğim içinde arkasından biraz bakıp durdum. İşim bitti ve gazeteye geldim. Tamam insanoğlu bazı şeylere isyan edebilir, kızabilir, yokluk çeker, aç kalır, sevdiği insanı alamaz falan gibi çok sayıda durum sebebiyle asilik yapar, isyanını ortaya koyar, bunların hepsi herkesin başına gelebilir!  Bir siyasi görüşü vardır, buna göre bir tavrı olur, eylem yapar, protesto eder, yeri gelir hapsi göze alır yatar, hayatını zorlar. Haklıdır bilemeyiz, bunu ikna edici bir halde de yapar ve kendine destek de bulur.

Ancak bu sözü, müziği ve sesi berbat olan bir şey ise bunun asiliği, isyankarlığı hikayeden öteye gitmez. Hem de bir kızı çok sevmiş veya bir erkeği de, işte olmamış bu da bu rap denen müzik ile isyanını göstermek için arabasının içinde olanca ses ile millete dinleterek çözüm bulacak. Ne derler bizde; “ölme eşeğim ölme, yoncalar bitecek” diye çok güzel bir söz vardır. Bu ağbim de aynen böyle efkarlı bir şekilde(adım gibi eminim “efkar” nedir onu da bilmez bu isyankarlar!)milleti rahatsız etme pahasına fındık kabuğunu doldurmayacak bir şey için kafa ütülemeyi bir iş sanıyor. Hele birde tutmasalar bunun gibileri inanın bu ülkenin düzeni yerle bir olur derim. Hayatında bir gün, bir saat, bir dakika, bir an bile çile çekmemiş, aç kalmamış, karnı doymamış, cebinde bir kuruş olmadan akşam etmemiş, ezilmemiş, yeri geldi mi ekmek bile bulamamışlar varken, anasının babasının parası ile asilik, isyankarlık yapanların dermanı bir güzel kötektir, başkası kesmez bunları!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.