Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

ADAM, “YANARDAĞ” GİBİ YANIYOR

Zamanında ne kadar saf olduğumu arada sırada yazarım buraya. Çok uzun zaman geçti aradan. Piştik, kavrulduk ve hamlıktan olmaya doğru hep adım atmaya çabalıyorum. Olup olmadığım hakkında başkaları karar vereceği içinde onlara bırakıp yola devam ediyorum. “Ol hikaye” insan hayatında çoktur. Adamın biri, denir ve hikayeler hep böyle başlar.  Bu da onlardan biri. Hikayesi epeyce bir muallak aslında. Hafta sonraları ve arada haftanın içinde aldığım bir gazetede yazar, bir tv kanalında program yapar. Çok şey bilir. Benden bile çok fazla haa! Bilgisi, belgesi, kaynakları aklın alamayacağı kadar çoktur lafı bile az kalır. Hani bazen insan beyni için şu kadar bilgiyi alır Ay’a kadar şu mesafe gider gelir, diye çokça açıklama okudum, okudunuz diyelim. İşte bir insan beynindeki tek bir nöron, milyarlarca bilgiyi depo eder ve bunu kullanır deniyor. Bilgisayarın, kütüphanelerin, yazılmış, arşivlenmiş, arşivlenecek, yazılacak, depo edilecek kainatın tamamında var olacak, olabilecek bilgilerden daha fazlası bu “Yanardağ” gibi yanan ve sönecek gibi de durmayan bu adam geçen haftada yine imbikten süzülür gibi yazmış coşmuş ve bizim insan olarak idrak edemeyeceğimiz şeyleri yazarak aydınlatma görevini bir hakkın yerine getirmiş. Savaşlar, devrimler, darbeler, bilim, pandemi, siyaset, tarih, (kendisi dr. sosyoloji mezunu), ideolojiler, ülkelerde olup biten, terör, uzay, din, kültür, partiler, gazetecilik, kitap, dergi ben sayarken yoruldum bu arada. Bir kez yazdı mı akan sular durur ve sadece o dinlenir.  İsrail’in yaptığı nazi katliamında bile suçluyu “şıp” diye bulmuş ve zerre miskal sevmediğini ortaya koyduğu Müslümanları bu işin sorumlusu saymış. Nerede bir sıkıntı varsa, orada Müslüman olup olmadığına bakmadan, tek kelime ile bu adama göre suçlular hep Müslümanlar. Katı bir seküler, modernist, batıcı, batılı, comte hayranı, darvinci, bunları sevmeyeni ve kabul etmeyeni gerici, dindar, eğitim almamış yobaz sayan ve aşağılayan bu adam, Filistin’deki vahşetin sorumlusu olarak Müslümanları ve onları destekleyen siyasal yapıyı yerden yere vurmuş. Aslında hata yapmışlar bu insanlar bu adama sorsalardı cevap verirdi. Daha önce bir terör örgütünün gazetesinde zamanında genel yayın yönetmenliği yapmış ve bu ülkede Müslüman olan herkesin bir vesile ile ölmesinden üzülemeyecek olan bir adam. Bir gün bile 13 aileden bahsetmeyen, nazi projesinin açıkça olmasa bile destekçisi bu “Yanardağ” yanıp tutuşmaya devam edecek gibi.                      
Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2023 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

ADAM, “YANARDAĞ” GİBİ YANIYOR

Zamanında ne kadar saf olduğumu arada sırada yazarım buraya. Çok uzun zaman geçti aradan. Piştik, kavrulduk ve hamlıktan olmaya doğru hep adım atmaya çabalıyorum. Olup olmadığım hakkında başkaları karar vereceği içinde onlara bırakıp yola devam ediyorum. “Ol hikaye” insan hayatında çoktur. Adamın biri, denir ve hikayeler hep böyle başlar.  Bu da onlardan biri. Hikayesi epeyce bir muallak aslında. Hafta sonraları ve arada haftanın içinde aldığım bir gazetede yazar, bir tv kanalında program yapar. Çok şey bilir. Benden bile çok fazla haa! Bilgisi, belgesi, kaynakları aklın alamayacağı kadar çoktur lafı bile az kalır. Hani bazen insan beyni için şu kadar bilgiyi alır Ay’a kadar şu mesafe gider gelir, diye çokça açıklama okudum, okudunuz diyelim. İşte bir insan beynindeki tek bir nöron, milyarlarca bilgiyi depo eder ve bunu kullanır deniyor. Bilgisayarın, kütüphanelerin, yazılmış, arşivlenmiş, arşivlenecek, yazılacak, depo edilecek kainatın tamamında var olacak, olabilecek bilgilerden daha fazlası bu “Yanardağ” gibi yanan ve sönecek gibi de durmayan bu adam geçen haftada yine imbikten süzülür gibi yazmış coşmuş ve bizim insan olarak idrak edemeyeceğimiz şeyleri yazarak aydınlatma görevini bir hakkın yerine getirmiş. Savaşlar, devrimler, darbeler, bilim, pandemi, siyaset, tarih, (kendisi dr. sosyoloji mezunu), ideolojiler, ülkelerde olup biten, terör, uzay, din, kültür, partiler, gazetecilik, kitap, dergi ben sayarken yoruldum bu arada. Bir kez yazdı mı akan sular durur ve sadece o dinlenir. 

İsrail’in yaptığı nazi katliamında bile suçluyu “şıp” diye bulmuş ve zerre miskal sevmediğini ortaya koyduğu Müslümanları bu işin sorumlusu saymış. Nerede bir sıkıntı varsa, orada Müslüman olup olmadığına bakmadan, tek kelime ile bu adama göre suçlular hep Müslümanlar. Katı bir seküler, modernist, batıcı, batılı, comte hayranı, darvinci, bunları sevmeyeni ve kabul etmeyeni gerici, dindar, eğitim almamış yobaz sayan ve aşağılayan bu adam, Filistin’deki vahşetin sorumlusu olarak Müslümanları ve onları destekleyen siyasal yapıyı yerden yere vurmuş.

Aslında hata yapmışlar bu insanlar bu adama sorsalardı cevap verirdi. Daha önce bir terör örgütünün gazetesinde zamanında genel yayın yönetmenliği yapmış ve bu ülkede Müslüman olan herkesin bir vesile ile ölmesinden üzülemeyecek olan bir adam. Bir gün bile 13 aileden bahsetmeyen, nazi projesinin açıkça olmasa bile destekçisi bu “Yanardağ” yanıp tutuşmaya devam edecek gibi.                      

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.