Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Adam robot gibi maşallah!

Dün sabah çayımı içip yola çıkarım derken, açık olan tv’den duyduğum ses beni irkiltti. Mekanik veya elektronik bir şeyde düzenlemiş gibi olan ses insan sesine benzemiyordu. Şu aralar çok yaygın hani robotların yapay zeka ile yapılan sesleri ve konuşmaları var, aynen onlar gibi ruhsuz bir tonda hep aynı düzeyde kulak tırmalayan bir ses. Baktım tanıdık bir sima. Tanıdık dediysem, tv’lerde ve basın yayında gördüğüm birisi. İki sene önceye kadar kimsenin bilmediği, adını duymadığı, birden bakan olunca hayatımıza giren ve bir kabus haline dönüşen biri.  Salı günü bilim kurulu olarak toplanmışlar ve aldıkları kararları biz kulları için zahmet edip açıklama yapmışlar.  Yapan sadece sağlık bakanı, adını falan yazmaya gerek duymuyorum.  Ta baştan beri hep aynı mekanik ses tonu ile millete bazı şeyleri anlatıyor. Ben anlattığı ve söz ettiği şeylerin tek bir kelimesine bile inanmıyorum. Anlattığı tam bir hikaye, masal ve palavra. Başkası dört gözle bekler bu adamı, onu bilemem, beni hiçbir şekilde ırgalamaz. Bu adam “Allah” bir dese, “hadi len git öteye” derim. O kadar yani. Niye bu kadar, bu adamı yok sayıyorsun derseniz,  daha ilk hükümete bakan olarak girdiğinde hoşuma gitmemişti. Her konuştuğunda, her açıklama yaptığında bu mekanik sesi ile bir robot olduğunu düşündüm.  Ya da insansı robot denen ve yapay zeka ile yönetilen bir alet gibi geldi bana. İki sene içinde ne zaman konuşsa sesinde tek bir değişim, ton farkı veya tınlama olmadı. Hep aynı seviyede, öğretici, akıl verici, şunu yapın, bunu yapın, bilim ne derse o olur, siz bana inanın, derken bile asla değişmeyen sesi ile lak lak ederken insan kaçmak istiyor. Anladığım kadarıyla özellikle küresel çetenin uşakları tarafından ülkemize gönderilmiş bir robot olduğuna inanıyorum.  Birileri bu adam konuşmadan önce sesini ayarlıyor ve aynı seviyede konuşmasını sağlıyorlar. İnsan her zaman aynı ruh yapısı ile konuşmaz ve hareket etmez. İnsan olanda bu böyledir. Hava değişir, hasta oluruz, nezle oluruz, seviniriz, boğazımız ağrır, sesimiz kısılır ne bileyim sayamayacağım kadar ruh hali ile konuşurken, sürekli sesimiz farklı tonla ağzımızdan çıkar.  Yahu burnumuz tıkandığında bile sesimiz boğuk boğuk çıkar ve duyanlar ne olduğunu sorarlar. Ancak bu robot adam da böyle bir şey yok. Hatta yüzünde tek bir mimik bile olmuyor. Hep aynı mahkeme duvarı gibi bir yüz ile bize masal anlatmaya çalışıyor. Aman dikkat edin de ayarı ile oynamayın!                     
Ekleme Tarihi: 20 Ocak 2022 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Adam robot gibi maşallah!

Dün sabah çayımı içip yola çıkarım derken, açık olan tv’den duyduğum ses beni irkiltti. Mekanik veya elektronik bir şeyde düzenlemiş gibi olan ses insan sesine benzemiyordu. Şu aralar çok yaygın hani robotların yapay zeka ile yapılan sesleri ve konuşmaları var, aynen onlar gibi ruhsuz bir tonda hep aynı düzeyde kulak tırmalayan bir ses. Baktım tanıdık bir sima. Tanıdık dediysem, tv’lerde ve basın yayında gördüğüm birisi. İki sene önceye kadar kimsenin bilmediği, adını duymadığı, birden bakan olunca hayatımıza giren ve bir kabus haline dönüşen biri.  Salı günü bilim kurulu olarak toplanmışlar ve aldıkları kararları biz kulları için zahmet edip açıklama yapmışlar.  Yapan sadece sağlık bakanı, adını falan yazmaya gerek duymuyorum.  Ta baştan beri hep aynı mekanik ses tonu ile millete bazı şeyleri anlatıyor. Ben anlattığı ve söz ettiği şeylerin tek bir kelimesine bile inanmıyorum. Anlattığı tam bir hikaye, masal ve palavra. Başkası dört gözle bekler bu adamı, onu bilemem, beni hiçbir şekilde ırgalamaz. Bu adam “Allah” bir dese, “hadi len git öteye” derim. O kadar yani. Niye bu kadar, bu adamı yok sayıyorsun derseniz,  daha ilk hükümete bakan olarak girdiğinde hoşuma gitmemişti. Her konuştuğunda, her açıklama yaptığında bu mekanik sesi ile bir robot olduğunu düşündüm.  Ya da insansı robot denen ve yapay zeka ile yönetilen bir alet gibi geldi bana. İki sene içinde ne zaman konuşsa sesinde tek bir değişim, ton farkı veya tınlama olmadı. Hep aynı seviyede, öğretici, akıl verici, şunu yapın, bunu yapın, bilim ne derse o olur, siz bana inanın, derken bile asla değişmeyen sesi ile lak lak ederken insan kaçmak istiyor. Anladığım kadarıyla özellikle küresel çetenin uşakları tarafından ülkemize gönderilmiş bir robot olduğuna inanıyorum.  Birileri bu adam konuşmadan önce sesini ayarlıyor ve aynı seviyede konuşmasını sağlıyorlar.

İnsan her zaman aynı ruh yapısı ile konuşmaz ve hareket etmez. İnsan olanda bu böyledir. Hava değişir, hasta oluruz, nezle oluruz, seviniriz, boğazımız ağrır, sesimiz kısılır ne bileyim sayamayacağım kadar ruh hali ile konuşurken, sürekli sesimiz farklı tonla ağzımızdan çıkar.  Yahu burnumuz tıkandığında bile sesimiz boğuk boğuk çıkar ve duyanlar ne olduğunu sorarlar.

Ancak bu robot adam da böyle bir şey yok. Hatta yüzünde tek bir mimik bile olmuyor. Hep aynı mahkeme duvarı gibi bir yüz ile bize masal anlatmaya çalışıyor. Aman dikkat edin de ayarı ile oynamayın!                     

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.