Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Adam genç kendine güveniyor

Bizim ülkenin her hali gülünesi durumlara her zaman hazır kıta gibi. Dün Piraziz’de gazeteleri dağıtırken, bir yerde üç vatandaşın konuşmasına rast geldim. Zaten işim gereği kulağım bir radar gibi her yanı taradığı içinde, konuşulanlara kulak kabartım.  İçlerinden biri, yaşlı olanı, maske takmayan kişiye, “maskeni taksana, bu virüsün burundan ve ağızdan girişi aynı. Hasta falan olursun” diyerek uyarı yaptı. Diğer laf edilen kişi de, “he yahu” dedi. Ben de tam onların yanından geçerken, bu maske takmayan vatandaş, herhalde beni gösterip, yaşlı adama, bak bu da takmıyor, gibisinden bir şey söyledi ki;(ben çokta duyamadım ama) yaşlı adam, benim duyacağım şekilde, “adam genç kendine güveniyor belli ki” diye lafını etti ve yollarına devam ettiler. Ben de tebessüm ederek bisikletim ile birlikte kaldığım yerden devam ederek işimi bitirmeye baktım. Aslında o anda geri dönüp, “emice çok yaşa, beni de genç gördün ya” diyerek tebrik edecektim. Salgının insanları etkilediği ve büyük bir sıkıntı çıkarttığı doğru. Ancak ben bu böyle, diye olmayacak duaya amin demem. Milleti salgın sebebiyle zaptı rap altına almanın çok da iyi olmadığını ve bu salgınında er ya da geç forsunun sona ereceğini biliyorum. Bunu görüp görmeyeceğim de ayrı bir konu. Bu işi planlayanların, bir hedefi var ki, Dünya genelinde vaka sayısı artıyor. Aşı da yakında çıkacak ancak, bazı ülkeler salgını planlayanlara boyun eğmediği için de, böyle sıkıntılı bir durum ortada. Her neyse, alınacak nefesi olan hayatını sürdürür, gerisini Allah bilir. Önemli not: Bulancak doğalgaz ile tanışıp yavaş yavaş evlere doğalgaz gelirken, akşamları ilçenin üzerinde kömür dumanı ve kokusu bir türlü sona ermiyor. Son birkaç yıldır, insanı nefes alamaz hale getiren kışın yakılan kömürün bu kötü etkisi en kısa zamanda bitsin, diyoruz ama daha var gibi. Doğalgazın insan sağlığı ve temiz hava özelliği elbette tartışılmaz. Bu da ayrı not: Dikkatinizi celp etti mi bilmem ama!, sonbahar ve kışın geldiğinin habercisi olan ve ilaçla bir hafta da, evde yatarak 7 günde geçer denilen tek bir grip vakasına şu ana kadar rast gelemedik. Ne oldu bu gribe değil mi? Bir bakın sağınıza solunuza, başına bir şey gelmiş olmasın sakın?              
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2020 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Adam genç kendine güveniyor

Bizim ülkenin her hali gülünesi durumlara her zaman hazır kıta gibi. Dün Piraziz’de gazeteleri dağıtırken, bir yerde üç vatandaşın konuşmasına rast geldim. Zaten işim gereği kulağım bir radar gibi her yanı taradığı içinde, konuşulanlara kulak kabartım.  İçlerinden biri, yaşlı olanı, maske takmayan kişiye, “maskeni taksana, bu virüsün burundan ve ağızdan girişi aynı. Hasta falan olursun” diyerek uyarı yaptı. Diğer laf edilen kişi de, “he yahu” dedi. Ben de tam onların yanından geçerken, bu maske takmayan vatandaş, herhalde beni gösterip, yaşlı adama, bak bu da takmıyor, gibisinden bir şey söyledi ki;(ben çokta duyamadım ama) yaşlı adam, benim duyacağım şekilde, “adam genç kendine güveniyor belli ki” diye lafını etti ve yollarına devam ettiler. Ben de tebessüm ederek bisikletim ile birlikte kaldığım yerden devam ederek işimi bitirmeye baktım. Aslında o anda geri dönüp, “emice çok yaşa, beni de genç gördün ya” diyerek tebrik edecektim. Salgının insanları etkilediği ve büyük bir sıkıntı çıkarttığı doğru. Ancak ben bu böyle, diye olmayacak duaya amin demem. Milleti salgın sebebiyle zaptı rap altına almanın çok da iyi olmadığını ve bu salgınında er ya da geç forsunun sona ereceğini biliyorum. Bunu görüp görmeyeceğim de ayrı bir konu.

Bu işi planlayanların, bir hedefi var ki, Dünya genelinde vaka sayısı artıyor. Aşı da yakında çıkacak ancak, bazı ülkeler salgını planlayanlara boyun eğmediği için de, böyle sıkıntılı bir durum ortada. Her neyse, alınacak nefesi olan hayatını sürdürür, gerisini Allah bilir.

Önemli not: Bulancak doğalgaz ile tanışıp yavaş yavaş evlere doğalgaz gelirken, akşamları ilçenin üzerinde kömür dumanı ve kokusu bir türlü sona ermiyor. Son birkaç yıldır, insanı nefes alamaz hale getiren kışın yakılan kömürün bu kötü etkisi en kısa zamanda bitsin, diyoruz ama daha var gibi. Doğalgazın insan sağlığı ve temiz hava özelliği elbette tartışılmaz.

Bu da ayrı not: Dikkatinizi celp etti mi bilmem ama!, sonbahar ve kışın geldiğinin habercisi olan ve ilaçla bir hafta da, evde yatarak 7 günde geçer denilen tek bir grip vakasına şu ana kadar rast gelemedik. Ne oldu bu gribe değil mi? Bir bakın sağınıza solunuza, başına bir şey gelmiş olmasın sakın?              

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.