Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

ADAM AZ KALSIN UÇACAKTI

İki dakika belki de biraz daha fazla zaman ancak oldu olmadı adam tam anlamı ile çıldırdı desem az gelecek. Cuma ya da Cumartesi akşam üzeriydi, yeni belediye binasının önünde bir kaza oldu. Çok büyük bir sıkıntı olmadı ve kaza yapan iki kişi anlaştı ve biri yoluna sanayiye gitmek üzere ayrıldı. Bizde birkaç kişi kaza yerinde olayı takip ediyor ve arkadaşım ile laflıyorduk. Kaza yerinde kalan araç sahibi aracın yapımı için biri ile telefonla konuşurken, birden bu arabanın arkasından başka bir araç yola çıkmaya çalıştı ve oradan geçemedi. Araç sürücüsü sakallı, 25-30 yaş civarında genç biriydi. Aracın içinden aniden bağırmaya başladı. Aslında bunu canlı olarak tarif ederek anlatsam daha iyi olurdu. Ancak bu zor. Yazdığımdan anlamaya çalışın derim.  Bunu yapamadığım için siz yine de canlı gibi kabul edin. Bir bağırtı, dedim her halde çok acı bir şey oldu. Yanımdaki arkadaşla birbirimize baktık ve “bu ne diyor” diyerek adama bakakaldık. Adam durmuyordu. Ha bire “yoldan çekilsene çekilsene” diyor ve direksiyonu sallıyor, bir yandan da oturduğu yerden sağ tarafa doğru uçar gibi geçmeye çalışıyordu. Arabanın içinde üstünü başını yırtacak gibi “hop oturuyor, hop kalkıyordu.” Bizde delirmiş bu adam herhalde, acelesine ne” diyerek yanımıza gelen diğer olay yerindekiler ile de aynı şeyi düşünür gibi olduk. Yahu adam arabanın içinden sanki uçup önce kaza yapan arabanın üstüne uçacak ve aracı paramparça edecek, oradan bizim olduğumuz yere gelecek ve sıradan hepimizi paralayacak ve orada ona “kaza oldu kardeşim az bekle” diyenleri hastanelik edip tekrar aracına binecek gibiydi. “Öfkeden gözü dönmüş” lafı az kalırdı inanın. Kendi arabasını bile bu öfke ile yakıp yıkacak kadar kendinden geçmişti. Sonra aynı bağırtı ile döndü ve yola devam etmek için gaz basıp gitti. Plakasını aldım, araç öğrenci servisiydi. Olay yerinden ayrıldım ve gazeteye geldim. Şimdi bu adam, serviste en ufak bir sıkıntı olsa, vay öğrencilerin haline! Ya da seyahat sırasında bir şey ile karşılaşsa, araçtan inip kavgaya karışması sıradan bile değil. Bir de bu kişiler her yıl psikoteknik raporu alıyor yola çıkıyor. Artık nasıl alıyorsa bu raporu, öğrencilerin aracını kullanıyor. Demek rapor almazsa ortalığı kan revan götürecek. İyi ki rapor alıyorlar da, sağa sola uçmuyorlar. Maazallah Allah korumuş bizleri!                      
Ekleme Tarihi: 04 Kasım 2021 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

ADAM AZ KALSIN UÇACAKTI

İki dakika belki de biraz daha fazla zaman ancak oldu olmadı adam tam anlamı ile çıldırdı desem az gelecek. Cuma ya da Cumartesi akşam üzeriydi, yeni belediye binasının önünde bir kaza oldu. Çok büyük bir sıkıntı olmadı ve kaza yapan iki kişi anlaştı ve biri yoluna sanayiye gitmek üzere ayrıldı. Bizde birkaç kişi kaza yerinde olayı takip ediyor ve arkadaşım ile laflıyorduk. Kaza yerinde kalan araç sahibi aracın yapımı için biri ile telefonla konuşurken, birden bu arabanın arkasından başka bir araç yola çıkmaya çalıştı ve oradan geçemedi. Araç sürücüsü sakallı, 25-30 yaş civarında genç biriydi. Aracın içinden aniden bağırmaya başladı. Aslında bunu canlı olarak tarif ederek anlatsam daha iyi olurdu. Ancak bu zor. Yazdığımdan anlamaya çalışın derim.  Bunu yapamadığım için siz yine de canlı gibi kabul edin. Bir bağırtı, dedim her halde çok acı bir şey oldu. Yanımdaki arkadaşla birbirimize baktık ve “bu ne diyor” diyerek adama bakakaldık. Adam durmuyordu. Ha bire “yoldan çekilsene çekilsene” diyor ve direksiyonu sallıyor, bir yandan da oturduğu yerden sağ tarafa doğru uçar gibi geçmeye çalışıyordu. Arabanın içinde üstünü başını yırtacak gibi “hop oturuyor, hop kalkıyordu.” Bizde delirmiş bu adam herhalde, acelesine ne” diyerek yanımıza gelen diğer olay yerindekiler ile de aynı şeyi düşünür gibi olduk. Yahu adam arabanın içinden sanki uçup önce kaza yapan arabanın üstüne uçacak ve aracı paramparça edecek, oradan bizim olduğumuz yere gelecek ve sıradan hepimizi paralayacak ve orada ona “kaza oldu kardeşim az bekle” diyenleri hastanelik edip tekrar aracına binecek gibiydi. “Öfkeden gözü dönmüş” lafı az kalırdı inanın. Kendi arabasını bile bu öfke ile yakıp yıkacak kadar kendinden geçmişti. Sonra aynı bağırtı ile döndü ve yola devam etmek için gaz basıp gitti. Plakasını aldım, araç öğrenci servisiydi. Olay yerinden ayrıldım ve gazeteye geldim. Şimdi bu adam, serviste en ufak bir sıkıntı olsa, vay öğrencilerin haline! Ya da seyahat sırasında bir şey ile karşılaşsa, araçtan inip kavgaya karışması sıradan bile değil.

Bir de bu kişiler her yıl psikoteknik raporu alıyor yola çıkıyor. Artık nasıl alıyorsa bu raporu, öğrencilerin aracını kullanıyor. Demek rapor almazsa ortalığı kan revan götürecek. İyi ki rapor alıyorlar da, sağa sola uçmuyorlar. Maazallah Allah korumuş bizleri!                      

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.