Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

67 senedir yapılamayan yatırım

Bir hafta önce ulusal bir gazetemizde Anadolu’dan haberleri okurken, bir yatırım haberi dikkatimi çekti. Haberi sayfadan kestim ve cebime attım bir ara köşeden yazarım diye. Geçen hafta haber peşinde koşarken zaman bulupta kaleme alamadım. Bugün bari yazayım da bu ülkenin nelerinin heba olduğunu görelim dedim. 67 sene önce Kayseri ve Sivas arasında binlerce dönüm arazinin sulama ile verimli hale getirilmesi için 1952 senesinde 42 kilometre olan sulama kanalı projesi başlamış ve 24 kilometre yapıldıktan sonra 1960 senesinde askeri darbenin peşinden askıya alınmış ve aradan tam 67 sene geçmesine rağmen bir Allah’ın kulu da çıkıp, bu yatırım için tek adım atmamış. O günün parası ile de anladığım kadarıyla epey bir yekün tutan bir yatırım. Bu sulama kanalı 26bin dönüm civarında ki arazinin sulamasını sağlayacakmış. Az buz değil yani. Büyük bir tarım alanı anlayacağınız. Ne siyasiler, ne de yetkili kişiler bu işin kaldığı yerden devam etmesini sağlayamamış. Hangi kafa ile bunu durdurdular bilinmiyor. Bir ara 1985 senesinde Anap döneminde ele alınır gibi olmuş ancak daha sonra öyle yetim evlat gibi bırakılıp gidilmiş. O zaman harcanan paraya mı, emeğe mi yanarsın bilmek zor. İç Anadolu’nun tarımda daha da gelişmesi, işçi sayısının artması, verimli topraklar elimizin altında ama biz bir gaflet uykusu içinde hayatımıza devam ediyoruz. Şimdiki hükümet bunu çözer mi onu da bilmiyoruz. Aslında bu ülkede senelerdir çok sayıda yatırım atıl kalmış, unutulmuş gitmiş, temeli atılıp nerede olduğu bilinmeyen çok sayıda yatırım tarihi eser olarak uykuya dalmış durumda. Bu ülkenin insanlarının parası çarçur ediliyor ve kimsenin de umurunda bile olmuyor. Yazık.   
Ekleme Tarihi: 18 Kasım 2019 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

67 senedir yapılamayan yatırım

Bir hafta önce ulusal bir gazetemizde Anadolu’dan haberleri okurken, bir yatırım haberi dikkatimi çekti. Haberi sayfadan kestim ve cebime attım bir ara köşeden yazarım diye. Geçen hafta haber peşinde koşarken zaman bulupta kaleme alamadım. Bugün bari yazayım da bu ülkenin nelerinin heba olduğunu görelim dedim. 67 sene önce Kayseri ve Sivas arasında binlerce dönüm arazinin sulama ile verimli hale getirilmesi için 1952 senesinde 42 kilometre olan sulama kanalı projesi başlamış ve 24 kilometre yapıldıktan sonra 1960 senesinde askeri darbenin peşinden askıya alınmış ve aradan tam 67 sene geçmesine rağmen bir Allah’ın kulu da çıkıp, bu yatırım için tek adım atmamış. O günün parası ile de anladığım kadarıyla epey bir yekün tutan bir yatırım. Bu sulama kanalı 26bin dönüm civarında ki arazinin sulamasını sağlayacakmış. Az buz değil yani. Büyük bir tarım alanı anlayacağınız. Ne siyasiler, ne de yetkili kişiler bu işin kaldığı yerden devam etmesini sağlayamamış. Hangi kafa ile bunu durdurdular bilinmiyor. Bir ara 1985 senesinde Anap döneminde ele alınır gibi olmuş ancak daha sonra öyle yetim evlat gibi bırakılıp gidilmiş. O zaman harcanan paraya mı, emeğe mi yanarsın bilmek zor. İç Anadolu’nun tarımda daha da gelişmesi, işçi sayısının artması, verimli topraklar elimizin altında ama biz bir gaflet uykusu içinde hayatımıza devam ediyoruz. Şimdiki hükümet bunu çözer mi onu da bilmiyoruz.

Aslında bu ülkede senelerdir çok sayıda yatırım atıl kalmış, unutulmuş gitmiş, temeli atılıp nerede olduğu bilinmeyen çok sayıda yatırım tarihi eser olarak uykuya dalmış durumda. Bu ülkenin insanlarının parası çarçur ediliyor ve kimsenin de umurunda bile olmuyor. Yazık.   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.