Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

106.920.000.000 lira ödeme yapılacak

Bana değil tabii ki, corona aşılarına. Yapıldı veya yapılacak. Başlığa yazmadan önce birkaç kez çarpma işlemini yaptım ki, yanlış olmasın. Okuması bile çok zor. Niçin böyle bir şey yaptım bu arada sormak lazım. Özellikle kurban bayramı öncesi ülke genelinde ve ilçemizde bir dedikodu peydah oldu. Neymiş covid patlamış dikiş tutmaz olmuş, hastaneler virüs bulaşmış hasta ile dolmuş taşmış gibi zırvalar ile korkuyu kaldığı yerden tekrar yola çıkartmak için sağlık bakanlığı, doktorlar(hepsi değil, çetenin sözcüleri olanlar)bazı uzmanlar, alman nazilerin ülkemizdeki bir numaralı örgütü olan bir birlik, gazeteler, tv’ler ve sosyal mecra da bu yapıya b.k taşıyanlar, korkuyu daha da diri tutmak için çalışanlar bu yaygarayı çıkartmak üzere görev başına döndü. Ben ve benim gibi karşı sahada olan ve bu numarayı yutmayanlar zaten bu yaygaraya inanmadığından bunu yemedi. Sonra, “dur şunun bu ülkeye maliyeti nedir” diye oturdum ve rakamları bir güzel inceleyip bu işin faturası kaç liraymış baktım. Yazdığım gibi birkaç kez teyit ettim, rakam yanlış olmasın, millet biz sallıyoruz sanmasın, diyerek bakanlık rakamları ile yola çıktık. Bakanlık açıklamasına göre bu virüs için 270milyon doz aşı, bir ampul değil ha! Hani o ampulün içinden alınan aşı olduğu ifade edilen şey, ona 1 doz diyorlar. 2021 yılı 1 doz aşının maliyeti(aşıyı üretenlerin açıklamasına göre)21 euro’ymuş. Lira olarak 1 doz aşı 396 lira oluyor. Bir ampulün içinde 6 doz olduğundan maliyette 2375 lirayı buluyor. Nefis bir para herkes insanlık için bu taşın altına elini koyamadığı içinde aşıyı üretenler mis gibi para kazanıyor. Nasıl insanın aklı duruyor birden. 1 ampul nasılda parıl parıl parlıyor değil mi? Şimdi bakanlık 270milyon aşı aldığına göre(bakanlık sipariş demiş buna paralar nasıl olsa ödenmiş öyle veya böyle)çarpın bakın ne eder bu işin maliyeti. Maliyeti yazı ile ifade edelim; yüz altı milyar lira, gerisini, okumasak ta olur. Neymiş 106 katrilyon lira ve küsuratı. Daha bunun testi, ilacı ve tedavisi var. Ne olur bu rakam o zaman siz hesaplayın artık. Bu çetenin elinde olan aşı firmaları paraya koyacak yer bulamıyor dediğimizde bazıları bize, siz atıyorsunuz diyerek sitem ediyordu. Son olarak bu çete bu virüs sayesinde 2020-21’de 2 trilyon doları cukka yapmıştı. Ama siz yine de bize inanmayın, hatırlatma dozunu olun.  Buna devam edeceğim.          
Ekleme Tarihi: 15 Temmuz 2022 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

106.920.000.000 lira ödeme yapılacak

Bana değil tabii ki, corona aşılarına. Yapıldı veya yapılacak. Başlığa yazmadan önce birkaç kez çarpma işlemini yaptım ki, yanlış olmasın. Okuması bile çok zor. Niçin böyle bir şey yaptım bu arada sormak lazım. Özellikle kurban bayramı öncesi ülke genelinde ve ilçemizde bir dedikodu peydah oldu. Neymiş covid patlamış dikiş tutmaz olmuş, hastaneler virüs bulaşmış hasta ile dolmuş taşmış gibi zırvalar ile korkuyu kaldığı yerden tekrar yola çıkartmak için sağlık bakanlığı, doktorlar(hepsi değil, çetenin sözcüleri olanlar)bazı uzmanlar, alman nazilerin ülkemizdeki bir numaralı örgütü olan bir birlik, gazeteler, tv’ler ve sosyal mecra da bu yapıya b.k taşıyanlar, korkuyu daha da diri tutmak için çalışanlar bu yaygarayı çıkartmak üzere görev başına döndü. Ben ve benim gibi karşı sahada olan ve bu numarayı yutmayanlar zaten bu yaygaraya inanmadığından bunu yemedi.

Sonra, “dur şunun bu ülkeye maliyeti nedir” diye oturdum ve rakamları bir güzel inceleyip bu işin faturası kaç liraymış baktım. Yazdığım gibi birkaç kez teyit ettim, rakam yanlış olmasın, millet biz sallıyoruz sanmasın, diyerek bakanlık rakamları ile yola çıktık. Bakanlık açıklamasına göre bu virüs için 270milyon doz aşı, bir ampul değil ha! Hani o ampulün içinden alınan aşı olduğu ifade edilen şey, ona 1 doz diyorlar. 2021 yılı 1 doz aşının maliyeti(aşıyı üretenlerin açıklamasına göre)21 euro’ymuş. Lira olarak 1 doz aşı 396 lira oluyor. Bir ampulün içinde 6 doz olduğundan maliyette 2375 lirayı buluyor. Nefis bir para herkes insanlık için bu taşın altına elini koyamadığı içinde aşıyı üretenler mis gibi para kazanıyor. Nasıl insanın aklı duruyor birden. 1 ampul nasılda parıl parıl parlıyor değil mi? Şimdi bakanlık 270milyon aşı aldığına göre(bakanlık sipariş demiş buna paralar nasıl olsa ödenmiş öyle veya böyle)çarpın bakın ne eder bu işin maliyeti. Maliyeti yazı ile ifade edelim; yüz altı milyar lira, gerisini, okumasak ta olur. Neymiş 106 katrilyon lira ve küsuratı. Daha bunun testi, ilacı ve tedavisi var. Ne olur bu rakam o zaman siz hesaplayın artık. Bu çetenin elinde olan aşı firmaları paraya koyacak yer bulamıyor dediğimizde bazıları bize, siz atıyorsunuz diyerek sitem ediyordu. Son olarak bu çete bu virüs sayesinde 2020-21’de 2 trilyon doları cukka yapmıştı. Ama siz yine de bize inanmayın, hatırlatma dozunu olun.  Buna devam edeceğim.          

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.