Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

YAZDIĞI YAZINDAN BİR HABER OLMAK

Köşe yazarlarının ahkam kesmesi kadar kolay bir şey yoktur. Her şeye, her mevzuya, doluya boşa yazmakta bir sıkıntı çekmeyiz. Yeri geldi mi de, akıl fikir vererek millete doğru olduğunu sandığımız şeyleri anlatmaya çalışırız. Aslında bizde herkes gibi çok hata ve yanlış yaparak hayata devam edip gideriz. Pazar günü evde oturup gazeteleri okurken, bir köşe yazarının futbol hakkında yazdığını görünce bir bakayım ne yazmış, diye yazıya göz attım. Bu yazar arkadaş, spor falan yazanda biri değil. Daha çok siyasi yazan ve bazen köşesini okuduğumda, iktidara karşı sürekli eleştiri yapan ve her şeyin yanlış olduğunu ileri süren biri. Arada sırada bu tarz yazıları da terennüm etmek iyi oluyor. Akıl fikir sahibi oluyoruz yani! Ne demişler; “bilmiyorsan bir bilenden akıl al ve öğren” diyerek büyüklerimiz zamanında okkalı bir laf etmişler. Ha yazıya devam edelim! Bu yazarın yazılarına şöyle bir bakar geçer, çok çok önemli ise okumaya çalışırdım. Faroe Adaları, kelimesini görünce, “dur şuna bir bakayım” dedim. Milli takımın son iki maçını ve bu maçı eleştirmiş ve ülkemizdeki spor alt yapısının olmadığını ve bu hükümetin bu işleri bilmediğini, spora hiçbir şey vermediğini ifade ederek, “vur abalıya” yapmış. Okumaya devam ettim, baktım arkadaş bu işi ya bilmediği için böyle yazmış ya da nasılsa hükümete sabah akşam giydiriyorum, bunu kimse fark etmez diyerek sallamış gitmiş. Tam bana göre dedim. Şimdi bu yazıyı alıp evirip çevirip bir güzel buradan akıl fikir vereyim dedim. Soru şu! Maden bu mevzuda çok şey bilmiyorsun da niye böyle bir yazı yazarak kendini örseliyorsun ki? Bu ülkede spor alt yapısı yok, tesisi yok, sporcu yok, hem de başta bu hükümet var, hiçbir şey yapmıyor,  kısa bir süre önce oynadığımız maçlarda Fransa ve Hollanda’yı nasıl mağlup etti, diye birisi sormaya kalksa ne cevap vereceksin? Ha bizde her şey böyle, kendi de biliyor ama doğru yazmak istemediği içinde böyle bilmediği bir şeyde ahkam kesmenin kolay olduğunu biliyor. Tamam; hükümete vuracam, diyerek yazmanında bir üslubu olur. Bildiğin kadarıyla yaz da; kimse okumaz zaten bahanesine sarılma.  Bende ülkenin sporda çok bir yere gittiğini kabul etmesem de, akıl var, izan var diyerek bakarım spora!           
Ekleme Tarihi: 04 Ekim 2022 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

YAZDIĞI YAZINDAN BİR HABER OLMAK

Köşe yazarlarının ahkam kesmesi kadar kolay bir şey yoktur. Her şeye, her mevzuya, doluya boşa yazmakta bir sıkıntı çekmeyiz. Yeri geldi mi de, akıl fikir vererek millete doğru olduğunu sandığımız şeyleri anlatmaya çalışırız. Aslında bizde herkes gibi çok hata ve yanlış yaparak hayata devam edip gideriz.

Pazar günü evde oturup gazeteleri okurken, bir köşe yazarının futbol hakkında yazdığını görünce bir bakayım ne yazmış, diye yazıya göz attım. Bu yazar arkadaş, spor falan yazanda biri değil. Daha çok siyasi yazan ve bazen köşesini okuduğumda, iktidara karşı sürekli eleştiri yapan ve her şeyin yanlış olduğunu ileri süren biri. Arada sırada bu tarz yazıları da terennüm etmek iyi oluyor. Akıl fikir sahibi oluyoruz yani! Ne demişler; “bilmiyorsan bir bilenden akıl al ve öğren” diyerek büyüklerimiz zamanında okkalı bir laf etmişler.

Ha yazıya devam edelim! Bu yazarın yazılarına şöyle bir bakar geçer, çok çok önemli ise okumaya çalışırdım. Faroe Adaları, kelimesini görünce, “dur şuna bir bakayım” dedim. Milli takımın son iki maçını ve bu maçı eleştirmiş ve ülkemizdeki spor alt yapısının olmadığını ve bu hükümetin bu işleri bilmediğini, spora hiçbir şey vermediğini ifade ederek, “vur abalıya” yapmış.

Okumaya devam ettim, baktım arkadaş bu işi ya bilmediği için böyle yazmış ya da nasılsa hükümete sabah akşam giydiriyorum, bunu kimse fark etmez diyerek sallamış gitmiş. Tam bana göre dedim. Şimdi bu yazıyı alıp evirip çevirip bir güzel buradan akıl fikir vereyim dedim.

Soru şu! Maden bu mevzuda çok şey bilmiyorsun da niye böyle bir yazı yazarak kendini örseliyorsun ki? Bu ülkede spor alt yapısı yok, tesisi yok, sporcu yok, hem de başta bu hükümet var, hiçbir şey yapmıyor,  kısa bir süre önce oynadığımız maçlarda Fransa ve Hollanda’yı nasıl mağlup etti, diye birisi sormaya kalksa ne cevap vereceksin? Ha bizde her şey böyle, kendi de biliyor ama doğru yazmak istemediği içinde böyle bilmediği bir şeyde ahkam kesmenin kolay olduğunu biliyor. Tamam; hükümete vuracam, diyerek yazmanında bir üslubu olur. Bildiğin kadarıyla yaz da; kimse okumaz zaten bahanesine sarılma.  Bende ülkenin sporda çok bir yere gittiğini kabul etmesem de, akıl var, izan var diyerek bakarım spora!           

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.