Seçil Yılmaz
Köşe Yazarı
Seçil Yılmaz
 

PARAMIZ PUL OLDU

Ülkemizde fiyat mekanizması kontrol altına alınamayacak düzeye geldi. Marketlerde fiyatlar başka küçük esnafta başka, pazarda bambaşka sanki herkes kafasına göre bir fiyat biçmiş durumda. Üreticiden alıcıya gelene kadar kaç kişi üstüne pay koyup öyle geliyor raflara bu da biz tüketicilerin boynunu büküyor. Bir markete gidiyorsun sadece yağ, şeker ve salça alsan dört-yüz lira tutuyor. Tüketici ne yapsın yemesin içmesin mi yani? Biran önce devletimiz buna bir çözüm getirmeli aslında yapacağı iş çok basit fiyat endeksini sürekli biçimde denetlenmesini sağlayıp kontrol altında tutmak. Bir iki kez denetlemeyle bir şey olmaz sürekli kontrol altında tutulup caydırıcı türden cezalar kesilmeli yapılacak tek çare bu. Cezası ağır bedel ödetilmeyen her şey tekrarlanır. Bu her şeyde böyledir. Okullar açıldı veliler okul alışverişine çıkmak zorunda bir anaokulu çocuğunun kırtasiye masrafı bin-beşyüz lira ise bunu oturup düşünmek gerekir. Eskiden okul kantininden elli kuruşa üç parça şey alabilirken şuan bu fiyata hiçbir şey yapılmıyor. Tabii şuan eski parayla şuan ki para arasında fark var. Paramız pul oldu diye bir kavram sürekli dillerde dolaşıyor doğru Paramız pul oldu…
Ekleme Tarihi: 04 Ekim 2022 - Salı
Seçil Yılmaz

PARAMIZ PUL OLDU

Ülkemizde fiyat mekanizması kontrol altına alınamayacak düzeye geldi. Marketlerde fiyatlar başka küçük esnafta başka, pazarda bambaşka sanki herkes kafasına göre bir fiyat biçmiş durumda. Üreticiden alıcıya gelene kadar kaç kişi üstüne pay koyup öyle geliyor raflara bu da biz tüketicilerin boynunu büküyor. Bir markete gidiyorsun sadece yağ, şeker ve salça alsan dört-yüz lira tutuyor. Tüketici ne yapsın yemesin içmesin mi yani? Biran önce devletimiz buna bir çözüm getirmeli aslında yapacağı iş çok basit fiyat endeksini sürekli biçimde denetlenmesini sağlayıp kontrol altında tutmak. Bir iki kez denetlemeyle bir şey olmaz sürekli kontrol altında tutulup caydırıcı türden cezalar kesilmeli yapılacak tek çare bu.

Cezası ağır bedel ödetilmeyen her şey tekrarlanır. Bu her şeyde böyledir. Okullar açıldı veliler okul alışverişine çıkmak zorunda bir anaokulu çocuğunun kırtasiye masrafı bin-beşyüz lira ise bunu oturup düşünmek gerekir. Eskiden okul kantininden elli kuruşa üç parça şey alabilirken şuan bu fiyata hiçbir şey yapılmıyor. Tabii şuan eski parayla şuan ki para arasında fark var. Paramız pul oldu diye bir kavram sürekli dillerde dolaşıyor doğru Paramız pul oldu…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.