Yaptığı bıçaklarla 'Kültür Sanatçısı' ünvanına layık görüldü

KÜLTÜR 19.02.2024 - 21:03, Güncelleme: 19.02.2024 - 21:03 8772+ kez okundu.
 

Yaptığı bıçaklarla 'Kültür Sanatçısı' ünvanına layık görüldü

Giresun'da kendi el işçiliği ile yaptığı Giresun yöresine ait tarihi bıçaklar sayesinde 'Kültürel Miras Taşıyıcısı' ünvanı aldı.
El işçiliğiyle yaptığı birbirinden güzel ve özel bıçaklar nedeniyle Bıçakçılık dalında 'Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı' ünvanını alan Bulancaklı Mahir Henden, belgesini Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden aldı. Bıçak imalatı dalında Kültür Sanatçısı ünvanı alan Mahir Henden, artık bıçak sanatçısı olarak anılacak. Kültür Bakanlığı, tarafından yaptığı el emeği bıçaklar nedeniyle Kültür Sanatçısı olma ünvanını kazanan Mahir Henden, Kültür Bakanlığı sanatçı listesine kaydedildi. Daha önce TBMM İdare Amiri ve İstanbul Milletvekili Hasan Turan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bir çok bakan ile Milletvekillerine bıçak yapan Henden, son olarak Giresun Vali Mehmet Fatih Serdengeçti'nin isteği üzerine Giresun'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bıçak yaptı. Bulancak'a Devlet Sanatçısı ünvanını kazandıran Henden her geçen gün yaptığı çalışmalar ile Giresun'un gururu olmaya ve Giresun Bıçaklarının aranan ismi olmaya devam ediyor.
Giresun'da kendi el işçiliği ile yaptığı Giresun yöresine ait tarihi bıçaklar sayesinde 'Kültürel Miras Taşıyıcısı' ünvanı aldı.

El işçiliğiyle yaptığı birbirinden güzel ve özel bıçaklar nedeniyle Bıçakçılık dalında 'Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı' ünvanını alan Bulancaklı Mahir Henden, belgesini Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden aldı.

Bıçak imalatı dalında Kültür Sanatçısı ünvanı alan Mahir Henden, artık bıçak sanatçısı olarak anılacak.

Kültür Bakanlığı, tarafından yaptığı el emeği bıçaklar nedeniyle Kültür Sanatçısı olma ünvanını kazanan Mahir Henden, Kültür Bakanlığı sanatçı listesine kaydedildi.

Daha önce TBMM İdare Amiri ve İstanbul Milletvekili Hasan Turan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bir çok bakan ile Milletvekillerine bıçak yapan Henden, son olarak Giresun Vali Mehmet Fatih Serdengeçti'nin isteği üzerine Giresun'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bıçak yaptı.

Bulancak'a Devlet Sanatçısı ünvanını kazandıran Henden her geçen gün yaptığı çalışmalar ile Giresun'un gururu olmaya ve Giresun Bıçaklarının aranan ismi olmaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.