Üretici bahçedeyken fiyat açıklandı

YAŞAM 12.08.2021 - 16:12, Güncelleme: 12.08.2021 - 16:12 3329+ kez okundu.
 

Üretici bahçedeyken fiyat açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Giresun kalite fındığın 27 lira olarak açıklanması üreticileri memnun etti. Bulancak ilçesi Ahmetli Köyü Muhtarı ve fındık üreticisi İsa Gündoğdu, fındık fiyatının hasat bitmeden açıklanmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.
"Acaba fındık kaç lira olacak? Geçen senenin altına mı çıkacak, üstüne mi çıkacak?" gibi soruların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fiyatları açıklamasıyla aydınlığa kavuştuğunu dile getiren Muhtar Gündoğdu, "Onun haricinde geçen yılki fiyatlara göre, tabi ki daha fazlasını istiyorduk ama şu andaki fiyattan da memnunuz diye söyleyebilirim. Daha altında da olabilirdi, daha üstünde de olabilirdi ama bugünkü şartlara göre açıklanan fındık fiyatından memnunuz" dedi. Aynı köyde fındık hasadı yapan Hasan Gülle de beklentilerinin açıklanan fiyat civarında olduğunu ifade ederek, "28-27 civarındaydı, açıklanan fiyattan memnunuz. Geçen yıl ile 4 lira civarında bir fiyat farkı var. Zaten alan bazlı gelir desteğiyle bu fiyat 30 lirayı buluyor. Daha hasattayken fındık fiyatlarının açıklanması her kesim tarafından iyi oldu. Herkes ayağını yorganına göre uzatıyor, işçi yevmiyeleri de fındık fiyatlarına göre belirleniyor" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Giresun kalite fındığın 27 lira olarak açıklanması üreticileri memnun etti. Bulancak ilçesi Ahmetli Köyü Muhtarı ve fındık üreticisi İsa Gündoğdu, fındık fiyatının hasat bitmeden açıklanmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.

"Acaba fındık kaç lira olacak? Geçen senenin altına mı çıkacak, üstüne mi çıkacak?" gibi soruların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fiyatları açıklamasıyla aydınlığa kavuştuğunu dile getiren Muhtar Gündoğdu, "Onun haricinde geçen yılki fiyatlara göre, tabi ki daha fazlasını istiyorduk ama şu andaki fiyattan da memnunuz diye söyleyebilirim. Daha altında da olabilirdi, daha üstünde de olabilirdi ama bugünkü şartlara göre açıklanan fındık fiyatından memnunuz" dedi.

Aynı köyde fındık hasadı yapan Hasan Gülle de beklentilerinin açıklanan fiyat civarında olduğunu ifade ederek, "28-27 civarındaydı, açıklanan fiyattan memnunuz. Geçen yıl ile 4 lira civarında bir fiyat farkı var. Zaten alan bazlı gelir desteğiyle bu fiyat 30 lirayı buluyor. Daha hasattayken fındık fiyatlarının açıklanması her kesim tarafından iyi oldu. Herkes ayağını yorganına göre uzatıyor, işçi yevmiyeleri de fındık fiyatlarına göre belirleniyor" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.