ÜRETİCİ, 1 EYLÜL’Ü BEKLİYOR

YAŞAM 26.08.2021 - 17:03, Güncelleme: 26.08.2021 - 17:03 2734+ kez okundu.
 

ÜRETİCİ, 1 EYLÜL’Ü BEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Giresun Kalite Fındık fiyatının 27 lira olarak açıklanmasının ardından serbest piyasada fındık fiyatları 25 ile 26 lira arasında seyrediyor.
TMO’nun 1 Eylül’de piyasaya gireceğini açıklaması ile gözleri TMO’ya çeviren fındık üreticileri fiyatların daha da yükselmesini istiyor. Bazı üreticilerin fiyatları beğenmesine karşı bazı üreticiler de açıklanan fiyatları yeterli görmemişti. Piyasa da 26 liraya kadar fındık alan tüccarlar ise üreticinin daha yeni yeni fındığını kuruttuğunu ifade ederek, piyasa koşullarına göre fındık alımı yaptıklarını kaydettiler. TMO Randevulara başladı TMO ise uygulayacağı %50 sağlam iç fındık esasına göre alım fiyatlarını açıkladı; Giresun kalite kabuklu fındık için 27,00 TL/Kg, Levant kalite kabuklu fındık için 26,50 TL/Kg, Sivri kalite fındık için ise 25,50 TL/Kg şeklinde olacak denildi. TMO kabuklu fındık alımlarını 1 Eylül 2021’den itibaren ilk etapta 18 noktada başlayacağını hasat durumuna göre bu sayıyı 60’a kadar çıkarılabileceklerini vurguladı. TMO’dan yapılan açıklamada; ‘Alımlarımız ‘Randevu’ ile yapılacak olup üreticilerimiz randevularını almaya başlayabilirler. Fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlamıştır. TMO kabuklu fındık alımlarını fiziksel analizle yapacak olup alım esnasında üreticilerimizin sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini aşağıda belirtilen kriterlere uygun şekilde hazırlayarak alım açılış tarihine göre düzenlenen ekli listedeki alım noktalarına getirmeleri önem arz etmektedir’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Giresun Kalite Fındık fiyatının 27 lira olarak açıklanmasının ardından serbest piyasada fındık fiyatları 25 ile 26 lira arasında seyrediyor.

TMO’nun 1 Eylül’de piyasaya gireceğini açıklaması ile gözleri TMO’ya çeviren fındık üreticileri fiyatların daha da yükselmesini istiyor. Bazı üreticilerin fiyatları beğenmesine karşı bazı üreticiler de açıklanan fiyatları yeterli görmemişti.

Piyasa da 26 liraya kadar fındık alan tüccarlar ise üreticinin daha yeni yeni fındığını kuruttuğunu ifade ederek, piyasa koşullarına göre fındık alımı yaptıklarını kaydettiler.

TMO Randevulara başladı

TMO ise uygulayacağı %50 sağlam iç fındık esasına göre alım fiyatlarını açıkladı; Giresun kalite kabuklu fındık için 27,00 TL/Kg, Levant kalite kabuklu fındık için 26,50 TL/Kg, Sivri kalite fındık için ise 25,50 TL/Kg şeklinde olacak denildi.

TMO kabuklu fındık alımlarını 1 Eylül 2021’den itibaren ilk etapta 18 noktada başlayacağını hasat durumuna göre bu sayıyı 60’a kadar çıkarılabileceklerini vurguladı.

TMO’dan yapılan açıklamada; ‘Alımlarımız ‘Randevu’ ile yapılacak olup üreticilerimiz randevularını almaya başlayabilirler. Fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlamıştır. TMO kabuklu fındık alımlarını fiziksel analizle yapacak olup alım esnasında üreticilerimizin sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini aşağıda belirtilen kriterlere uygun şekilde hazırlayarak alım açılış tarihine göre düzenlenen ekli listedeki alım noktalarına getirmeleri önem arz etmektedir’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.