Tıp Bayramı'nı coşkuyla kutladılar

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.03.2012 - 18:03, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3551+ kez okundu.
 

Tıp Bayramı'nı coşkuyla kutladılar

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Giresun Tabipler Odası tarafından düzenlenen geleneksel Tıp yemeği Piraziz Park Otel'de coşkuyla gerçekleştirildi.
‘Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’ adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827 ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Tıp Bayramı ilk kez 1. Dünya savaşı sonunda İstanbul’un işgal edildiği günlerde yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. Günümüze kadar gelen 14 Mart kutlamaları artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde “Sağlık Haftası” olarak kutlanıyor. Bu kapsamda  Tabipler Odası öncülüğünde yapılan tıp yemeğine seçkin davetliler ve il genelinde bulunan doktorlar katıldı. Yemeğin açılış konuşmasını yapan Tabipler Odası Başkanı Dr. Murat Koyupınar, “Tüm doktorlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyorum” dedi. Daha sonra söz alan Giresun’un en yaşlı doktorlarından olan Dr. Cemil Öztürk ise “Değerli doktor arkadaşlarıma yalnızca 14 Mart’ta kutladığımız Tıp Bayramı'nda değil her zaman teşekkür ve takdir borçluyuz. Yeni doğan bebeklerin ilk gördükleri insan doktoru oluyor, bu kutsal mesleğe gönül veren tüm doktor meslektaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Giresun Tabipler Odası tarafından düzenlenen geleneksel Tıp yemeği Piraziz Park Otel'de coşkuyla gerçekleştirildi.

Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’ adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827 ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Tıp Bayramı ilk kez 1. Dünya savaşı sonunda İstanbul’un işgal edildiği günlerde yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. Günümüze kadar gelen 14 Mart kutlamaları artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde “Sağlık Haftası” olarak kutlanıyor. Bu kapsamda  Tabipler Odası öncülüğünde yapılan tıp yemeğine seçkin davetliler ve il genelinde bulunan doktorlar katıldı. Yemeğin açılış konuşmasını yapan Tabipler Odası Başkanı Dr. Murat Koyupınar, “Tüm doktorlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyorum” dedi. Daha sonra söz alan Giresun’un en yaşlı doktorlarından olan Dr. Cemil Öztürk ise “Değerli doktor arkadaşlarıma yalnızca 14 Mart’ta kutladığımız Tıp Bayramı'nda değil her zaman teşekkür ve takdir borçluyuz. Yeni doğan bebeklerin ilk gördükleri insan doktoru oluyor, bu kutsal mesleğe gönül veren tüm doktor meslektaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.