Son başvuru tarihini kaçırmayın

GÜNDEM 24.02.2022 - 17:04, Güncelleme: 24.02.2022 - 17:04 4084+ kez okundu.
 

Son başvuru tarihini kaçırmayın

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üreticilerinin başta zirai don riski olmak üzere doğal afetlere karşı, ürünlerini devlet destekli tarım sigortası ile güvence altına almalarını istedi. Karan yaptığı yazılı açıklamada, fındıkta devlet destekli tarım sigortası için son başvuru tarihinin 28 Şubat 2022 olduğunu hatırlattı.
Karan, 28 Şubat 2022 tarihine kadar üreticilerin Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında ürünlerini yüzde 67'ye varan devlet prim desteğiyle sigortalata bileceklerini kaydetti. Fındık ürününde zirai don riskinin yaşandığı en kritik ayların Mart ve Nisan ayları olduğuna dikkat çeken Karan, “Bu aylarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden havanın aniden soğumasıyla birlikte yağan kar sonrası oluşan don, fındık ürünü için büyük bir risk oluşturuyor. 1 dekarlık alanda üretim miktarı 210 kilogram, sigorta bedeli 5 bin 40 TL olan fındık ürününün sigortalanması halinde 'dolu paketi' için ödenecek tutar sadece 39 TL. Dolu paketine ek olarak 'don' riski de poliçeye ekletilmek istenirse toplamda 145 TL ödeniyor. Fındık ürünü, dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, sel-su baskını riskleri ile isteğe bağlı olarak alınan don riskinin neden olduğu miktar kaybına; fındık ocaklarında ocakların kendisi, ağaç sigortası yaptırılarak, dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan ile sel-su baskını, kar ağırlığı ve taşıt çarpması risklerine karşı sigortalanabiliyor” dedi. Karan, üreticilerin devlet destekli tarım sigortası poliçelerini sigorta acenteleri aracılığıyla kestirebileceklerini sözlerine ekledi.                
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üreticilerinin başta zirai don riski olmak üzere doğal afetlere karşı, ürünlerini devlet destekli tarım sigortası ile güvence altına almalarını istedi. Karan yaptığı yazılı açıklamada, fındıkta devlet destekli tarım sigortası için son başvuru tarihinin 28 Şubat 2022 olduğunu hatırlattı.

Karan, 28 Şubat 2022 tarihine kadar üreticilerin Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında ürünlerini yüzde 67'ye varan devlet prim desteğiyle sigortalata bileceklerini kaydetti.

Fındık ürününde zirai don riskinin yaşandığı en kritik ayların Mart ve Nisan ayları olduğuna dikkat çeken Karan, “Bu aylarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden havanın aniden soğumasıyla birlikte yağan kar sonrası oluşan don, fındık ürünü için büyük bir risk oluşturuyor. 1 dekarlık alanda üretim miktarı 210 kilogram, sigorta bedeli 5 bin 40 TL olan fındık ürününün sigortalanması halinde 'dolu paketi' için ödenecek tutar sadece 39 TL. Dolu paketine ek olarak 'don' riski de poliçeye ekletilmek istenirse toplamda 145 TL ödeniyor. Fındık ürünü, dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, sel-su baskını riskleri ile isteğe bağlı olarak alınan don riskinin neden olduğu miktar kaybına; fındık ocaklarında ocakların kendisi, ağaç sigortası yaptırılarak, dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan ile sel-su baskını, kar ağırlığı ve taşıt çarpması risklerine karşı sigortalanabiliyor” dedi.

Karan, üreticilerin devlet destekli tarım sigortası poliçelerini sigorta acenteleri aracılığıyla kestirebileceklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.